Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

142 Hihna kireällä

Keskiviikko 2.11.2016 klo 20:20 - yrjöpoeka

Kirjoitettuani edellisen blogini, lähdin asioille kyläkeskukseen. Sain todella pikaista palautetta kirjoituksestani. Kaksi entistä äänestäjääni (oman ilmoituksensa mukaan) antoivat minulle huutia. Söin torilta ostetun lörtsyn kaikessa rauhassa ja annoin vuodatuksen tulla. Olin kuntapolitiikkona heidän mielestään aivan vääräntasoinen ihminen arvioimaan istuvia kansanedustajia. Heidät oli valittu ja minua ei. Se on vastaansanomaton argumentti.

Olen miettinyt sitä itsekin, että olisiko myös minulla ruskehtava neste noussut pipon alle samassa tilanteessa? Valittuna kansanedustajana. Miettiminen on jokatapauksessa hypoteettista. En ole ollut viime vaaleissa ehdokkaana, joten ei minun tarvitse pohtia nesteen nousuja.

Kulunut valtuustokausi on ollut minulle itselleni erittäin opettavainen. Olen voinut sivusta seurata valtakunnantason politiikkojen toilailuja. Erityisen tarkasti olen seurannut oman puolueeni edustajien tekemisiä. Se on täysin luonnollista. Eduskuntaryhmässä on suuri osa niitä, jotka tekevät edustajan työtään kuten kuuluu. Pieni osa on keskittynyt oman egon nostoon ja oman mielipiteen kuuluttamiseen. Ja tänään näyttää siltä, että valta on heillä.

En minä, eikä moni muukaan olisi halunnut kuulla kaikkea sitä, mitä ruskean nesteen loiskeet silmille ovat lyöneet. Nämä viimeiset ulostulot ovat melkoinen naula puolueen julkikuvaan. Sitä ei paranna oman vaalipiirin ministerin lausunto soten merkityksettömyydestä. Ministeri kertoi sunnuntaisuomalaisessa viikonloppuna, että perussuomalaisten tärkein asia on ulkomaalaislain tiukentaminen.

Miten minä ilkeän miettiä ministerin kutsumista kuntaani kertomaan kuinka sotessa mennään? Jos ministeriä ei kiinnosta Suomen historian suurin uudistus, silloin hän on aivan väärässä ministeriössä. Meitä Suomussalmella kiinnostaa nimenomaan kuinka sote laitetaan ruotuun? Taantuvissa maaseutukunnissa ei mekkaloida maahanmuuton vastustamisella. Täällä mekkaloidaan sillä, että varat eivät enää riitä lisääntyvien sote-menojen kattamiseen. Kaikki kuntaan muuttajat kukitetaan. Heitä me tarvitsemme.

Sanoin tänään torilla ja sanon vielä useasti jatkossakin, miten helvetissä minä voin pohtia tulevia kuntavaaleja tämmöisten avausten jälkeen? Miten minä voin vakuuttaa kenellekkään, että meidän puolueemme hoitaa homman? Ei se näiden puheiden jälkeen hoida. Eivätkä puheidensa mukaan edes aio hoitaa. Puolueemme jättää sote-asiat keskustan hoidettaviksi. Keskusta varmasti hoitaa asiat hyvin oman puolueensa kannalta. Valitettavasti se ei välttämättä palvele meidän puolueemme kannattajia parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomeksi sanottuna kuntavaalit ovat todella kaatumassa perseelleen. Nyt on pakko käyttää raflaavaa kieltä, koska tilanne on kestämätön. Minulle nauretaan mikäli esitän, että kyllä ne meidän tytöt ja pojat ovat hoitaneet pestinsä mallikkaasti. Varmasti he tekevät parhaansa ja mahdollisimma hyvin. Valitettavasti heidän prioriteetinsa ovat aivan vääriä Suomussalmelaisten ja koko Pohjois-Suomen kannalta.

Kysyn vielä. Miten ja millä eväillä kukaan lähtee puolueen ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa? Täällä kysymys vielä tarkennettuna: kuka ilkeää?

Avainsanat: jauhelihalörtsy, noustakusipäähän, soteuudistus, kuntauudistus, iljetä