Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 2

Uusimmat

Blogin arkisto

106 Ilmastofasistin kertomaa

Torstai 19.11.2015 klo 20:18 - yrjöpoeka

Luonnonsuojeluliitossa suomalaisen luonnon muuttumista ei katsota hyvällä. Suojelupäällikkö Virpi Sahi keksii myös oivan vertauskuvan.

-Suomessa on kaupunkeja, Turku, Tampere, Helsinki, Oulu. Ei tunnu kauhean kivalta, jos todetaan, että meille riittää Helsinki. Voidaan yhtä hyvin tuhota Turku, Tampere ja Oulu, koska meillä on se yksi kaupunki.-”

Viime vuosina on kohkattu ilmaston muutoksesta. Kaiken on todettu olevan ihmisten syytä. Ihminen varmasti tuottaa ilmakehään haitallisia aineita, mutta koskaan ei ihminen voi voittaa luontoa. En varmasti ole yksin tässä uskossa. Suomessa on ennen viime jääkautta kasvanut eri puulajeja pohjoista myöten. Siitä ovat osoituksena eri puulajien löydöt Pohjois-Suomen alueelta.

Lapissa on löydetty nykyisin puuttomilta alueilta lammikoiden pohjasta suuria puita. Oulun pohjoispuolelta on löydetty lehtipuita, joita ei enää ole. Kuten tammea. Grönlannin jäätikön alta paljastuu sen alle jäänyttä puustoa. Siihen aikaan eivät ihmiset ole lämmittäneet ilmakehää. Eri sivilisaation jäänteitä löytyy kaikkialta. Luonto on välillä nitistänyt ihmisen, homo sapiensin.

Kuuntelin tänään radiota ja kuulin tuon ylläolevan Virpi Sahin sanovan tämän toimittajan mielestä oivan vertauskuvan. Luontouskovat ovat mielestäni vielä pahempia, kuin uskontosuuntien fasistit. Näille luontofasisteille ihminen ei merkitse yhtään mitään. Tuo vertaus oli kuunneltuna vielä pahempi kuin luettuna.

Elämme todella niinsanottuja lopun aikoja. Tuhon ennustajia riittää ja tuholla peloitellaan tavallisia ihmisiä. ISIS uhkasta kohkaavat peloittelevat raiskauksilla ja kaulankatkomisilla. Loput suomalaiset joutuvat lähtemään maasta pois. Luontouskovat peloittelevat maailmanlopulla. Saimaan norpan kuolemalla. Jalojen lehtipuiden kasvamisella rääsyisten kuusikoiden sijasta.

Lopputulema on on kuitenkin seuraava. Kaikesta pelottelusta huolimatta pohjoisen perillä asutaan ja nautitaan luonnon monimuotoisista ilmiöistä. Pohjoisen ihminen nauttii jokaisesta lämpimästä hetkestä ja jos luonto antaa lämpöä lisää, sitä ei vastusteta. Päinvastoin. Suomalainen saa selvää säästöä sähkölaskuihinsa. Vilja ja kasvit kasvavat lämmössä entistä paremmin

Mitä sitten tekevät tulevaisuudessa nämä uhkakuvilla kohkaavat. No, he jatkavat. Mutta muuttavat suuntaa täydellisesti. Sitten aloitetaan peloittelu ilmaston jääähtymisestä ja ihmisen vaikutuksesta siihen. He kertovat vakavalla naamalla ihmisen pilaavan ilmakehän savukaasuilla. Siksi aurinko ei pääse lämmittämään maanpintaa ja jääkausi uhkaa. Luonto on siitä vekkuli, että se välillä lämpiää ja välillä jäähtyy.

Totta totisesti! Ilmasto muutosten ansiosta on keksitty ikiliikkuja. Luonnonsuojeluliitto.

Avainsanat: ilmastonmuutos, jääkaudetsuomessa, ilmastofasisti