Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

223 Setämiehet ja urheilu

Maanantai 7.10.2019 klo 10:51 - yrjöpoeka

Ilmastohömppä on ilmastohömppää! Kaikesta keskustelusta saa kuvan, että kyse on uskonnosta. Mitäänn muita vaihtoehtoja ei suvaita. Kun esimerkiksi jonkin suurvaltion johtaja uskaltaa arvostella menoa, siitä tulee vihaisten setämiesten puhetta. Kun asialliset argumentoinnit loppuivat, kehiteltiin uskovaisten toimesta ilmaisu setämiehet. Järkevinä pitämäni naiset eivät ole kehdanneet edes avata suutaan. He pystyvät odottamaan, että kohu laantuu ja uudet uskovaiset astuvat kehiin jonkin uuden aiheen kanssa.

Täällä Kainuun perukoilla on ajoittain esiintynyt uskonnollista hurmosta ja silloin jopa hitaat isännät ja emännät ovat lähteneet odottamaan ilmakuljetusta taivaaseen. Kun ilmakuljetusta ei tullut palailtiin häntä koipien välissä hoitamaan karjaa. Talot, karja ja kaikki oli jätetty, koska niitä ei taivaan autuudessa tarvittaisi. Ilmastouskonto on aivan siihen verrattavissa oleva ilmiö. Kun siihen lisätään, että liikkeelle on löytynyt uskonnollinen papitar, kaikki on täydellistä. Kaiken kukkuraksi media ei uskalla esittää minkäänlaisia kriittisiä arvioita hurmosliikkeen puheista. Kaikki pelkäävät papittaren twitter ryöppyä. Jopa Trumppikin hieman arastelee, koska hänet on leimattu setämieheksi..

Jälleen kerran on kisailtu MM-tasolla. Odotukset olivat kovat ja setämiehiä, eli toppatakki osastoa läksi kisoihin runsain määrin. Ennen kisoja kohkattiin naisten sadan metrin aitajuoksusta. Niukoissa vetimissä kekkaloivat tytöt ilahduttivat setämiehiä, siksi heitä lähetettiin paikalle kolme kappaletta. Kun kisat käytiin ja tulokset luettiin, saatiin kuulla Suomen ennätyksen haltijan kommentti. Hän oli saavuttanut sen mitä oli tavoitellut. Hän oli iloinen selviämisestään alkueristä välieriin. Jäin kyllä miettimään sitä, että miksi ihmeessä hän ei kertonut ennen lähtöään tavoitettaan? Tilalle olisi voinut lähettää jonkun toisen, jolla tavoitteena olisi voitto.

Kisojen jälkeen tuli kyllä selväksi, ettei kukaan paikalle lähetetyistä urheilijoista edes itse uskonut pärjäämiseensä. Urheilijat ovat vieläpä herkkähipiäisiä, jos joku uskaltaa epäillä heidän mahdollisuuksiansa. Se nähtiin selvästi, kun Seppo Räty avioi keihäänheittäjien mahdollisuuksia selvitä loppukilpailuun. Savon sutki Antti Ruuskanen hermostui ja samoin valmentaja. He jopa uskoivat ihmeeseen, mutta Räty ammattilaisena tiesi mistä puhui. 20 000 saaneet Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki saivat höllötellä etelän lämmössä viikkokaupalla. Neljänneksi loppukisassa selvinnyt Etelätalo on joutunut kisailemaan omillaan. Vain suosikeille jaettiiin lomarahaa.

Ensi vuonna heille jaetaan jälleen rahaa, koska he ovat hyvissä väleissä toppatakki osaston setien kanssa. Kenties silmissä siintää jo oma rooli tulevaisuuden toppatakkimiehenä. Kun katselin illalla loppuselvitystä televisiosta ja kuuntelin valmennusjohtajan Niemi-Nikkolan jorinaa, jäin kaipaamaan yhtä asiaa. Milloin meillä Suomessa olisi vallalla tulos tai ulos metodi? Tavoitteeksi asetettiin olematon kuusi (6) finaalipaikkaa ja samoin kuusi (6) pistesijaa. Tuloksena kaksi finaalipaikkaa ja yksi pistesijoitus.

Valmennusjohtaja piti tulosta olosuhteisiin nähden hyvänä. Miten se voi olla? Kisoissa tehtailtiin todellisia huipputuloksia, eli olosuhteet olivat erinomaiset. Yksikään suomalaisista ei yltänyt hyvään suoritukseen. Kyllä olisi syytä pohtia, mihin meidän verorahojamme tuhlataan.

Valmennusjohto vaihtoon. Kisoihin valitaan vain sellaisia urheilijoita jotka haluavat voittaa. Terveisin setämies.

Avainsanat: ilmastohömppä, setämiehet, uskonnollinenpapitar, dohanmmkisat, nieminikkola, tulostaiulos