Satunnaiset kuvat

Lohi 8.7 kg

Uusimmat

Blogin arkisto

030 Ilmastonmuutos, nyt..?

Perjantai 26.2.2010 klo 17:00 - yrjöpoeka

Tänään oli aamulla poikkeava keli, pitkästä aikaa pakkasta oli vain -10 astetta. Autolla ajelu aamusella oli todella mukavaa, renkaat olivat muuttuneet taas pyöreiksi. Hieman lauhempaa on nyt luvassa ja sen mukana lisää lunta. Käväisin lumikengillä avaamassa latupohjia, tuiskun jäljiltä ei uria enää näkynyt, mutta jälki tuli taas ja huomenna lisää. Alvarin aamussa oli tänään oikein mukava käydä, keskustelu erilaisten ihmisten kanssa ehkäisee dementiaa.

Lueskelin päivän juttuja koneelta ja aihetta lievään hymyyn tuli tästä jutusta. Olen tässä pohdiskellut, kuinka ja miten aloitetaan kertomukset jäähtyvästä ilmastosta. Jäävuori on sitten vastauksena aiheeseen, yhtä uskottavaa tiedettä kuin aikaisemmatkin. Tässä ja nyt oleva media hallitsee jokaisen ihmisen mieltä ja siihen mieleen on todella helppo vaikuttaa. Voimakas rummutus jostakin aiheesta saa aikaan pian hysteerisen ilmiön ja se heiluttaa jo täysillä politiikkojen rahapussia. Kaikenlaisilla uhkakuvilla rahastetaan surutta ja erilaiset lisensiaatit kertovat ainoan oikean tiedon löytyvän vain heiltä. Oikean totuuden mukana löytyy myös oikea ja kiitollinen rahoittaja tulevaisuuden vaaleihin. Mikä rahastus keino keksitään nyt tämän jäävuoren siivellä, varmaan Pekkarinen laittaa heti kolme uutta ydinvoimalaa rakenteille.

Arkiston juttu 025 Säteileekö Kainuu, on tuottanut paljon kommentteja ja jatkoa on luvassa aiheesta ensiviikolla. Palaan myöhemmin aiheeseen, katsotaan sitten mikä vielä säteilee? Lontoon pörssi aiheuttaa Kainuun politiikalle voimakasta säteilyä ja raha on se joka häntää heiluttaa. Saa nähdä milloin Kainuu löytää lopullisen tien tulevaisuuteen, onko se säteilevä Kainuu, joka suhdanteiden sitä vaatiessa sulkee Talvivaaran? Aikaisemmin täällä on voimakkaasti luotettu tulevaisuuden pelastajaksi matkailua, joka perustuu puhtaaseen luontoon ja avaraan hiljaisuuteen. Kaikkea ei voi saada yhtä aikaa ja minua alkaa oikeasti pelottaa se aika, jolloin Vuokatin matkailu hiipuu. Kainuun matkailu on kasvanut Vuokatin varjossa ja on tuonut runsaasti ulkomaalaisia matkailijoita maakuntaan. Ulkomaalainen matkailija myös lähtee alueelta ensimmäisenä, jos mielikuva alueesta muuttuu. Maakuntaan jää sitten säteilemään vain alkuasukkaat, säteilevä Korhonen on siinä vaiheessa saanut poliittisen turvapaikan jostakin puolueen mandaattipaikasta.

Olen lueskellut myös Soinin plokia ja pikkuhiljaa alkaa vaalikone lämmetä ja se aiheuttaa vielä kaikenlaisia vaivoja muutamille puolueille. Mutta niin kuin sanottu, se on ihmiselle hyväksi.

Nyt on aika siivota viikonlopuksi ja pyykki on jo pestynä. Nyt odottelen vaimoa töistä, pääsen puluputtamaan maailman menosta hänelle. Sitä en tiedä onko se hyväksi..? :))

Avainsanat: ilmastonmuutos, lisensiaatit, ilmastopolitiikka, lamppujenvaihto, säteileväkainuu, uraanikaivos, ydinvoimapolitiikka, soinisisäministeriksi