Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

139 Seksiä ja syrjintää

Maanantai 18.6.2018 klo 11:57 - yrjöpoeka

Iltapäivälehtiä lukiessa päällimmäisenä juttuna on tämän kevään ollut seksi. Ei sitä lehteä, missä ei pohdiskeltaisi, missä asennossa naiminen tuntuu makeimmalta. On oikein listaus asennoista, mikä ovat suomalaisten suosiossa. On eestä, on takaa ja kaikkea siltä väliltä. Välillä otetaan kierros ryhmäseksiä ja lukijoiden haastatteluja. On lesbo- ja homoseksiä. Ollaan kolmistaan ja isommissa porukoissa.

Avatessani tietokoneen ja mennessäni lehtien nettiversioihin, on kuin törmäisi parannettuun painokseen vanhoista kunnon Jallu lehdistä. Ne olivat siistejä verrattuna tämän päivän iltapäivälehtien otsikoihin. Kun olen kaupan kassalla, ensimmäisenä mollottaa suuret mainokset uusista iltapäivälehtien seksijutuista. Se ei vielä riitä, vaan sen jälkeen silmille pamahtavat nuorten naisjulkkujen kuvat ja heidän kertomuksensa naimisesta.

He ovat vielä niin suvaitsevaisia, että haluavat jakaa kokemuksensa kaikkien kanssa. Tämä vain sen takia, että sitten he ovat julkkuja ja heidät kutsutaan tutustumaan uusiin ….... . Jätän tuon kohdan lukijan arvioitavaksi. En tiedä muista, mutta itseäni tämä lehtien juttutapa ärsyttää suunnattomasti. Maailmassa on muutakin, kuin kirjoittaa jatkuvalla syötöllä naimisesta ja sen eri muodoista. Kaiken lisäksi lehdet löytävät pienellä palkkiolla näitä tyhjäpäisiä puolialastomia itsensä esineellistäjiä.

Samalla kun Suomi on muuttumassa suvaitsemattomaksi maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan kasvaa myös kauna omaa väestöä kohtaan. Suomen hallitus etunenässä on asettanut työttömät ja sairaat sellaiseksi väestöksi, joilla ei olisi oikeutta sosiaaliturvaan. Heitä nimitellään suorasukaisesti loisiksi ja tukia keplottelevaksi joukoksi. Hallituksen äänitorvet ja heidän tukijoukkonsa maakunnissa nimittelevät laiskoiksi ja siivellä eläjiksi. Muutama vuosi sitten pidettiin perussuomalaisten puheita vihapuheena. Nyt siitä on tullut arkipäivän puhetta, jota käyttävät kaikki poliittiset ryhmät.

Tämä ei vielä riitä. Eilisen aikaan uutisoitiin tivoli Sariolan työntekijän irvailuista romaniperhettä kohtaan. Olen tähän ikään mennessä kohdannut suuren joukon romaneja erilaisissa elämäntilanteissa. Useimmat heistä ovat aivan normaalissa työssä kuten muutkin suomalaiset. On heidän joukossaan myös samanlaista väkeä kuin meissä ns. kantasuomalaisissa. Hengaillaan ja kuljeskellaan. Romanit ovat kaikki suomalaisia. Suomessa syntyneitä. Suomea puhuvia. Normaaleja kansalaisia. Toivotan Rikhard Blomeruksen perheelle voimia taistelussa Tivoli Sariolaa vastaan. On oikein puolustaa perhettään ja erityisesti lapsia pilkkaa ja ivaa vastaan.

Yrityksillä ei pitäisi tänään olla varaa asiakkaidensa loukkaamiseen. Some-aika on sellainen, että se voi viedä hyvin äkkiä leivän yrittäjän pöydältä. USAssa käytiin keväällä vastaavanlainen kamppailu. Valkoinen myyjä kutsui poliisit paikalle ajamaan tummat asikkaat ulos. Some näytti voimansa ja pikaruokaketjun johto ilmestyi välittömästi pyytämään kohtelua anteeksi. Tivoli Sariolan johto ilmeisesti luulee, että asiat vaietaan kuten on aina ennen tapahtunut. Eilinen on eilistä ja tämä aika toisenlaista.

Tuleeko vielä päivä, kun Maaseudun Tulevaisuus julkaisee jutun maanviljelijöiden navetta romantiikasta? Tai Kirkko ja Kaupunki-lehti sakastin iloista?

Avainsanat: iltasanomat, iltalehti, suomalaistenseksiasennot, ryhmäseksiä, tivolisariola, rikhardblomerus, romanitsyrjinnänkohteina

190 Aseriisuntaa

Torstai 5.10.2017 klo 14:17 - yrjöpoeka

Las Vegasin verilöylyn jälkimainingit ovat saapuneet kotoiseen maahamme. Tässä käy taas niin, että muualla tapahtuneitten murhien takia pian tiukennetaan aselakeja taas kerran Suomessa. Ensimmäisenä asialle ehti Iltalehden Kreeta Karvala pääkirjoituksessaan.

Pääkirjoituksen henki on se, että Suomessa on liikaa aseita ja se aiheuttaa suuren vaaran. Hänen mielestään vähemmän aseita tuottaa vähemmän murhia. Pitäisikö hänen tutustua Englannin tilanteeseen. Siellä ei pitäisi olla luvattomia aseita ja siellä ei pitäisi tapahtua murhia aseella ollenkaan. Kummallista kyllä siellä ei kuoleminen ole vähentynyt tiukoista aselaeista huolimatta. Jokainen alakoululainenkin tietää, että rikolliset ja murhaajat löytävät itselleen aseen. Heille ei ole mitään merkitystä sillä, että ne ovat luvattomia.

Aseita henkirikoksiin käyttävät hankkivat tappovehkeet rahalla. Myyjiä kyllä löytyy tarvitseville. Kuten Karvala itsekin kirjoituksissaan toteaa, ampuma-aseita käytettiin meillä henkirikoksissa vain 14% verran. Suurin osa käytetyistä aseista oli laittomia tai anastettuja. Tämäkin osoittaa sen, että myös meillä on toimivat asemarkkinat julkisuuden ulkopuolella. Laittomista aseista on suuri osa automaattiaseita, konepistooleja tai rynnäkkökivääreitä. Juuri näistä markkinoista meidän pitää olla huolissamme. Ei metsästäjien tai kilpa-ampujien aseista.

On ennustettavissa, että pian eduskunnassa joku maailmanparantaja esittää aseiden keräämistä pois. Meillä pitäisi päinvastoin lisätä aseita reserviläisille. Maailama on nyt niin levoton, että pieni Suomi tarvitsee tämänkaltaisen hybridi vaikuttamisen. Sillä kerrottaisiin ulkopuolisille, että me olemme aina valmiina. Voisimme ottaa mallia esimerkiksi Sveitsistä. Siellä on reserviin sijoitetuilla aseet ja varusteet kotona. Kriisin syntyessä niitä ei ehditä jakaa kenellekään. Siksi katson, että myös meillä pitäisi menetellä näin.

Suomalainen yhteiskunta säästäisi suuren summan sillä, että varusteet hajasijoitettaisiin. Uskallan väittää, että suomalainen reservin sotilas osaa huolehtia saaduista varusteita huolellisesti. Jo nyt suuri joukko suomalaisia säilyttää ja varastoi aseita ja patruunoita kodeissaan. Suurin osa käyttäää niitä metsästystarkopitukseen. Pienempi joukko kilpailukäyttöön. Nämä ryhmät varastoivat ne vapaaehtoisesti ja hyvin. Uskon reserviläisen tekevän samoin.

Kuten sanottu. Maailma on levoton. Se tuottaa monenlaista harmia. Yhteiskuntaan ja viattomiin sivullisiin käytetään raakaa väkivaltaa, kuten Las Vegasin tapahtuma osoittaa. Vaikka tekisimme mitä, me emme pysty estämään jos joku haluaa vahingoittaa muita. Voimme oppia kaikista terroriiskuista ja lisätä turvatarkastuksia ja aseellisia turvallisuusjoukkoja. Näissä joukoissa on omat vaaransa levottomassa maailmassa. Entäpä jos ne alkavat toimia muun kuin järjestäytyneen yhteiskunnan valvonnassa?

Aivan ensimmäiseksi aloitetaan pohtiminen aseiden poistamiseksi suomalaisilta, jotta murhat loppuisivat. Tämä on mahdollista vain Suomessa. 

Avainsanat: lasvegasinverilöyly, kreetakarvalanpääkirjoitusiltalehti, aseidensaatavuudenrajoiottaminen, puolustusvoimienvarusteethajasijoitettavareserviläisille, hybridivaikutus

013 Valoa näkyvissä

Perjantai 13.1.2017 klo 20:04 - yrjöpoeka

Täältä periferiasta on selkeästi näkynyt, että roskalehdillä (iltapäivälehdet) on selkeä ajojahti menossa pääministeriä kohden. Tätä roskaa on YLE erittäin ansiokkaasti tukenut ja siinä on ollut poliittinen vivahde. Pikkuhiljaa alkaa valoa näkyä myös näkyvien politiikkojen kirjoituksissa. Viimeisimpänä tunnettu vihreä Osmo Soininvaara. Hänet on tunnettu erityisesti älykkyydestään ja luettuani hänen kannaottonsa, voin täysin yhtyä hänen näkemyksiinsä.

Toivoisin saman ajattelun ja järjen valon löytyvän pikkuhiljaa muiltakin oppositiopuolueilta. Tiedän kyllä sen, että politiikot eivät voi vastustaa kiusausta liittyä kuoroon, joka vaatii pääministerin eroa. Elleivät itse huomaa sitä, niin taviskansa kyllä huomaa ja on jo huomannut. Kevään vaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja voin hyvin ennustaa sen, että keskusta saa listansa vankoilla tukialueilla heittämällä lävitse. Näin siinä aina käy, kansa siirtyy sorretun puolelle.

En ole, enkä tue kepun kaikkea politiikkaa, mutta tässä pääministeri asiassa olen kohun alusta asti nähnyt vedätyksen makua. Jahti on koko ajan muuttunut entistä vastenmielisemmäksi. Olen kirjoittanut jo aiemmin, että MV-lehti häviää iltapäivälehdille tunkiokirjoittelussa. Käy vielä niin, että lopulta tämä netissä luettava roskalehti onkin Suomen luotetuin. YLE on todella pahasti sotkenut nyt itsensä ja siinä arviossa en ole yksin. Todennäköisesti eräs puolue on samaa mieltä.

The Ruthless Raja hiihtotapahtuma lähestyy. Valmistelut ovat edenneet jo pitkälle ja vielä on valmistelutyöryhmällä yksi palaveri, jossa katsotaan koko organisaation tila. Hiihtotapahtuma alkaa 4.2 klo 08.00 alkaen. Hiihto sujuu perinteisellä tavalla. Pisin matka on 150 km. Lähtö Kuusamon puolelta Iivaaran Eräkartanosta. Etappeina Hossa – Martinselkosen Eräkeskus ja viimeinen Raatteen talvisota museo. Toivottavasti ilmojen haltija suosii sopivalla lämpötilalla ja luistavalla kelillä.

Lisätietoa löytyy täältä: http://endurancekainuu.fi/ ja myös facebookista meidät löytää, https://www.facebook.com/theruthlessraja

Tästä hiihtotapahtumasta odotan tulevaisuudessa paljon. Ultramatkojen suosio on kasvussa ja tämä on olosuhteiltaan kaikista muista poikkeava ja myös tapahtuman pitopaikka itärajan läheisyydessä tuo siihen oman mausteensa. Hiihdon lisäksi mukana on fatbike (läskipyörä) pyöräilijöiden toivomuksesta 50 km pätkä pyöräilijöille, välillä Iivaara – Hossa. Tapahtuman jälkeen näemme mihin se jatkossa johtaa.

Ilmoittaudu ihmeessä mukaan jos tuntuu siltä, että virtaa kinttaissa riittää!

Avainsanat: osmosoininvaara, iltasanomat.iltalehti, mvlehti, theruthlessraja, endurancekainuu