Satunnaiset kuvat

Metsäkurjenpolvi

Uusimmat

Blogin arkisto

116 Roskalehdistö

Tiistai 25.8.2020 klo 12:44 - yrjöpoeka

Suurin osa suomalaisista pitää MV-lehteä pohjanoteerauksena. Sellaiseksi lehti onkin tarkoitettu aivan tietoisesti. Lehden perustajat tiesivät, että osa ihmisistä uskoo kaiken mikä on kirjoitettu. Lisäksi osa ihmismassasta ei luota koskaan olemassaolevan hallituksen viestintään, eikä myöskään verovaroilla rahoitettuun YLEen. Näille ihmisryhmille riittää se, että kirjoitettu juttu tekee olemassaolevasta faktasta aivan omat johtopäätökset. Hyvin pian nämä ihmisryhmät jakavat täytenä totuutena lehden kirjoituksia. Heille pääasia on, että joku kirjoittaa toisenlaisen totuuden.

MV-lehti aloitti suomalaisessa mediassa kokonaan uuden aikakauden. Tänään jopa YLE on alkanut toistaa sellaisia uutisia, jonka faktoja ei ole tarkistettu. Tänään YLEle riittää se, että jokin muu media on sen jo julkaissut. Iltapäivälehdet ovat jo sisällöltään MV-lehden tasolla. Toimuksissa ymmärretään klikkauksien määrät ja siihen, kuinka ahkerasti lukutaidottomat jakavat lehtien julkaisemia ”uutisia”. Näitä uutisia julkaistaan tarkoituksella ja tänään tarkastelen erästä sellaista. Sanna Marin on iltapäivälehdille tänään sellainen kohde, jota yritetään kampittaa kaikin mahdollisin tavoin.

Otan yhden esimerkin. Sanna Marin oli median haastaeltavana. Siinä hän kysyttäessä ilmaisi arkisesta suomalaisesta tavasta, jonka hän suorittaa itse. Hän ilmoitti olevansa ylpeä siitä, että hän pääministerinä voi mennä kotiinsa ja aloittaa viikkosiivous vessan pesulla. Siis aivan normaaleja rutiineja kaikissa suomalaisissa perheissä viikoittain ja myöskin päivittäin. Samassa yhteydessä hän myös ilmaisi kuinka turvallista Suomessa on, presidentti voi kulkea julkisissa kulkuneuvoissa ja käydä asioimassa kaupassa. Minäkin olen ylpeä aivan samoista asioista. Vaikka olenkin mies, myös minä siivoan aivan normaalisti viikoittain. Useimmiten teemme sitä vaimoni kanssa yhdessä.

Mitäpä media tästä sanoi? Ilta-Sanomien toimittaja repäisi jutun, jossa Sanna Marinia syytettiin siitä, että hän suomalaisten pääministerinä itse siivoaa kotinsa. Jutussa väitettiin, että Marin estää suomalaisten siivoajien elämisen tällä teollaan. Siivoaminen muuttuikin syytökseksi, jolla yritettiin osoittaa Marinin olevan pihi ja hyväpalkkaisena hänen tulisi työllistää naisvaltaisia aloja. Tämän tason journalismi upposi persuväkeen kuin häkä ja kokoomuslaiset eivät ole jääneet pekkaa pahemmiksi. Hirveä huuto kuuluu sosiaalisessa mediassa, että pääministerin olisi syytä hävetä.

Kokoomuksen Kain Mykkänen on tästä virkistyneenä julistanut, että hallitusohjelma on nyt kirjoitettava uudelleen. Tässä on pieni ongelma. Kokoomus ei ole hallituksessa. Ilmeisesti kokoomuksen kesäkokouksessa useat läsnäolijat kuvittelivat olevansa edelleen hallituksessa. Pitäisiköhän joidenkin tarkistaa lääkityksensä? Jotkin nuoremmat kokoomuksen kannattajat ovat myös julistaneet, että ”SDP ulos hallituksesta”. Näyttää aivan siltä, että koronavirus on sekoittanut kokoomuksen poliitikot.

Ilta Sanomat on nyt osoittanut olevansa naisvihamielinen. Mikäli päämisterinä olisi mies ja ilmoittaisi itse siivoavansa vessansa, häntä pidettäisiin sankarina. Miestoimittajat eivät taatusti syyllistäisi miestä vessan siivouksesta. Onneksi naisten määrä äänestäjinä on edelleen kasvussa. Päättäjiksi on jatkossakin tungosta naisista. Vanhat miespuoliset jäärät voivat vain vuodattaa tuskaansa iltapäivälehtien miestoimittajille.

Miesten kannattaisi siivota vessat itse. Iltapäivälehdet tekisivät hänestä sankarin.

Avainsanat: mvlehti, iltapäivälehdet, sannamarin, vessansiivous, sovinismi

052 Hömpän ja huudon loppu

Tiistai 24.3.2020 klo 9:55 - yrjöpoeka

Suomessa ja maailmalla on viimeiset vuosikymmenet elänyt siipeiljöiden ammattikunta. He ovat melkein sataprosenttisesti nuoria kauniita naisia. He esiintyvät jokaikinen päivä sosiaalisessa mediassa mahdollisimman vähissä vaatteissa. Plussaa ovat rehevät maitorauhaset ja kurvikas takalisto. Ne vähät vaatteet ovat sitten todella niukkoja ja kuvakulmat kohdistuvat rauhasiin etupuolella ja toisena vaihtoehtona on persvako ja siihen upotettu kankaan lipare. Nyt korona viruksen ansiosta ovat silmät avautuneet yrittäjillä. Ensimmäisenä lentävät loiset ja siipiveikot ulos.

Tästä sitten seuraa itku ja mankuminen, kun loiset avautuvat iltapäivä lehdille heidän ulospotkimisestaan. Loiset kokevat tämän täysin vastuuttomana, koska heillä ei ole muita tuloja. Olisikohan kannattanut perän vetkuttelun sijasta hankkia kunnollinen ammatti. Sellainen voisi tänään olla sairaalan työntekijä. Siellä tarvitaan juuri nyt hoitoapulaisia, sairaanhoitajia ja erityisesti tehohoitoyksiköt etsivät alan ammattilaisia. Se on vaativaa työtä ja siinä ei pärjää pelkällä rauhasten ja perän esittelyllä. Toivottavasti yritykset muistavat tämän kriisin jälkeen ja panostavat markkinoinnissaan toisenlaisiin keinoihin. Yrittykset voivat ilmaista sen hyvin helposti vaikka näin: Tervetuloa töihin, meillä maksetaan oikeasta työstä. Rauhasten esittelyn voi viedä paikallisen meijerin myyntiosastolle.

Pohjois-Suomen kaikki terveydenhoidon ammattilaiset ovat vedonneet etelän ihmisiin, etteivät nämä tulisi nyt lomailemaan. Paikallinen lehti tietysti meni haastattelemaan turistipyydyksessä majoittuneita ja kertoi jutussaan, kuinka kaikki iloisesti kerääntyivät viikonloppuna hyvin hoidetuille laduille. Uutisen mukaan kyse oli sadoista henkilöistä. Sen vähän minkä olen kuullut kavereiltani etäyhteyksien avulla, ihmiset eivät juuri välitä rajoituksista. Hultoasemilla rynnätään aivan ensimmäiseksi tutkimaan noutopöydän antimia. Availlaan patojen ja laatikoiden kansia ja köhitään välillä. Tästä viikonlopun menosta voin ennustaa yhden asian. Ensi viikon alusta lähtien korona iskee kunnolla pohjoiseen.

Viruksen tulosta lähtien siihen saastuneet levittävät sitä ja ne ensimmäiset sairastuvat noin viikon päästä. Ei siis ole ihme, että paikalliset ihmiset ovat turhautuneita ja vaativat kovempia otteita. Toivottavasti tänään hallituksen viisikko lyö sellaiset rätingit pöytään, että hulluus loppuu. Valitettavasti tunnen myös yli 70:ä paikallisia, jotka kokevat omaan ikäryhmään kohdistuvan puheen olevan vainoamista. He eivät myöskään aio totella. On mielenkiintoista nähdä, mitä he sanovat kun virus osuu kohdalle?

Suomi kuten muukin teollistunut maailma elää yhden asian kerrallaan. Tänään ei juuri kukaan muista ilmaston muuttumista. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden pulmista ei puhuta enää mitään. Päinvastoin nyt pidetään hyvänä, ettei kukaan pääse meitä uhkaamaan ja viemään meidän sosiaali- ja terveysturvaamme. Ja naisiamme.

On tässä perussuomalaisilla kestämistä. Vihervasemmisto sulki rajat! Toki jotkut yrittävät etsiä sisäministerin puheista morkattavaa. On tämä surullista.

Yhden asian voin jo nyt ennustaa, josta kirjoitin jo aiemmin. YLEn galluppi huhtikuussa on veret pysäyttävä!!

Avainsanat: somevaikuttajat, iltapäivälehdet, huhtikuungallupit