Satunnaiset kuvat

kuivaa on

Uusimmat

Blogin arkisto

172 Musta viikonloppu

Maanantai 5.12.2016 klo 12:20 - yrjöpoeka

Eilinen päivä oli todella musta ja murheellinen. Imatran veriteko pysäytti myös minut miettimään, mihin Suomi on oikein menossa. Seurasin uutisointia netissä, televisiossa ja radiossa. Yle oli ajan tasalla ja toimitti tietoa sitä mukaa kun sitä tuli. Yle toimitti virallista ja oikeata tietoa. Some oli heti alusta asti täynnä kaikenlaista arvailua ja suoranaista vedätystä. Sitä kutsutaan nykyään trollaukseksi.

Eilen ajatukset olivat niin kaaoksessa, että luovuin suosiolla kirjoittamisesta. Aiheista ei olisi ollut pulaa. Imatran tragediaan en aio puuttua, odotan virallista tiedoitusta ja sen antia. Kommentoin vain siltä osin, millaisina some-viestit sen tänään silmilleni räjäyttivät. Lueskelin aikaisin aamulla erilaisia viestiketjuja ja luin lehtien nettiuutisointia. Luin myös useiden kirjoittajien blogeja. Some-viesteissä elää juuri nyt sellainen ilonpito eilisestä tragediasta, etten voi sitä käsittää.

Ei riitä, että itseään ja ryhmiään isänmaallisiksi kutsuvat, haluavat maahanmuuttajat hornantuuttiin. Tämä isänmaallisten joukko iloitsee suomalaisten viattomien kuolemista. Heille kuolleet ovat inhottuja suvakkeja. Kaiken lisäksi yksi heistä oli demari ja se tuntui olevan erityisen ilon aihe. Näyttää siltä, että tätä lietsontaa pitävät yllä muutamat trollit. He saavat aloituksillaan isänmaalliset riehaantumaan.

Huomenna on itsenäisyyspäivä ja sitä nämä isänmaalliset aikovat juhlia näyttävästi Suomen pääkaupungissa Helsingissä. Nämä tahot ilakoivat suomalaisten kuolemista ja uhoavat lisää olevan tulossa. Marsseillaan he hakevat julkisuutta. Marsseillaan he minun mielestäni häpäisevät Suomen lipun ja leijona tunnuksen. Olemmeko me todella niin munatonta sakkia, että sallimme näitten häpäistä itsenäisyyspäivämme? Tämä kysymys nousee minulle juuri tänään hyvin vahvana mieleen.

Tänään lukiessani näitä verta ja kuolemaa uhkuvia viestejä, tuntuu siltä, ettei tämä voi olla totta. Miten Suomi on yhtäkkiä suistunut tällaiseen tilaan? Suomi on tänään itsenäisyyspäivän aattona edelleenkin yksi maailman turvallisimmista valtioista. Suomi on edelleenkin yksi maailman vauraimmista maista. Meillä on edelleenkin yksi maailman parhaimmista sosiaalisista järjestelmistä. Me olemme yksi maailman parhaiten koulutettu kansa. Miten tämä älämölö voi olla mahdollista?

Tätä kirjoittaessani en tiedä mihin huominen päättyy? Toivon kaiken sujuvan rauhallisesti. Silti minusta tuntuu, että kaiken tämän pintavaahdon alla odottaa purkautumistaan vastaisku. Vastaisku tätä huutoa ja vastakkainasettelua vastaan. Olen samaa mieltä kuin Uuninpankkopoika Saku Timonen, että kaikkein pahin tapahtuu silloin, jos eiliset surmat saavat poliittisen murhan statuksen. Ensin räjähtää sosiaalinen media täysin ja jatkoa saisimme odottaa kauhulla.

Kaikesta tästä on itselleni piirtynyt sellainen kuva, ettei Suomen poliisi tee mitään pysäyttääkseen tämän hulluuden. Kaikki johtavat viranomaiset ovat ilmoittaneet, että nykyinen lainsäädäntö antaa poliisille mahdollisuuden puuttua äärijärjestöjen toimiin. Poliisi sensijaan ilmoittaa turvaavansa näitten ryhmien oikeuden kuljettaa natsilippuja kaduillamme. Tarvitseeko poliisijohto omiin pyrkimyksiinsä näiden ääriryhmien aiheuttamia mellakoita?

Mitä enemmän verta kaduilla, sitä enemmän poliiseja ja lisävaltuuksia.

Avainsanat: imatranveriteko, trolliviestittely, suomensisu, rajatkiinni