Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

128 Pelkotilojen masinointia

Keskiviikko 12.10.2016 klo 19:42 - yrjöpoeka

Tämä tuli mieleeni, kun olen kuunnellut päivän uutisvirtaa. Uutisissa on pitkin päivää pohdiskeltu infraääniä. Ilmeisesti Putkonen sai nyt sen mitä halusi. Kaikki puhuvat infraäänistä, niin myös valtiollinen uutistoimitus. Minusta on todella kummallista tämä maailman meno. Mitä omituisemman väitteen esittää, niin pian kaikki puhuvat siitä.

Kuten väite räjähtelevistä lepakoista. YLE ei tänään puhunut siitä, mutta rivien välistä voi kuulla, että juuri sen takia aihetta pidetään esillä. Mikäli jonkin väitteen esittää julkisuudessa riittävän tunnettu persoona, se näköjään osuu ja uppoaa. Tuulimyllyistä tuli mieleeni yksi eilinen kuulemani juttu.

Televisio ohjelmissa on ollut nyt runsaasti häiriötä ja ilmatieteilijät puhuvat inversiokerrosten haittaavan lähetyksiä. Eilen kaksi naista keskusteli kuntataajamassa isoon ääneen moittien huonoa TV-näkyvyyttä. Heillä oli selkeä kuva mistä ongelma johtuu. Toinen esitti, että ne ovat nuo tuulivoimalat syyllisiä. Toinen heti myötäili, että niimpä onkin. Häiriöt alkoivat hänen mielestään heti kun ensimmäinen mylly pystytettiin. Vaikka lavat eivät heti pyörineetkään, syyllinen löytyy. Putkosen lepakot voivat todella muuttua ihmisten mielissä todellisiksi.

Aikoinaan naapurissamme asui vanha rouva ja hänen todellinen pelkonsa olivat ULA-aallot. Radiolähetykset tulivat noilla aalloilla ja hän oli saanut selville, että ne kulkevat ilmojen halki. Hänen pelkonsa oli, että ne voivat vahingoittaa häntä. Siksi hän oli aina laittamassa huivia tai peittoa radion päälle, jotteivat ula-aallot tule radiosta ulos. Me nuorina pidimme häntä hieman hupsuna, mutta hänelle ne olivat todellista.

Samoin tänään meitä ihmisiä peloitellaan jatkuvasti kaikenlaisilla peloilla. Näitä pelkoja tuottavat ihmiset tietävät, että aina se joku ottaa jutut todesta ja alkaa levitäämään pelkoa eteenpäin. Näin on tapahtunut turvapaikanhakijoiden kohdalla. Myötäjuoksijoiksi löytyi peräti kaduille asti väkeä. Heidän pelkonsa on varmasti todellista, mutta ne pelot ovat muitten masinoimia. Aikansa pelkotiloista nautittuaan, useimmat tokenevat elämään takaisin. Toivottavasti näin käy tuulivoimaloidenkin osalta.

Valitettavasti lepakkomies teki räjähdyksistä perussuomalaisen puolueen kunnallisvaaliteeman. Peräti tärkeimmäksi väitetyn. Mikäli kaikki valtuustoehdokkaat alkavat toreilla ja turuilla riittävän vahvasti mesoa aiheesta, voimme menettää uskomme ihmisten järkevyyteen. Voi jopa sattua niin, että joudun itse pelkäämään sitä, että huuhaa-uskonto hallitsee maatamme.

Suomalaiset rypivät itsesäälissä aikoinaan Nokian romahdettua. Nyt voimme huokaista helpotuksesta. Samsung on uusimman puhelimensa kanssa todellisissa vaikeuksissa. Yhtiö joutuu vetämään uutukaiset asiakkailta takaisin. Suuri ongelma on miten niitä kuljetetaan. Lentorahtiin niitä ei oteta. Jokainen puhelin on laitettava erikoislaatikkoon erikoiskäsineillä.

Yhtiö voi joutua koville, koska kustannuksiksi on haarukoitu peräti 15 miljardia euroa. Osakekurssi joutuu koville. Samsung on suuri yhtiö ja nyt suomalaiset voivat nähdä toisen jättiläisen, jos ei kaatuvan, niin ainakin menettävän runsaasti asiakkaitaan.

Nokia oli hyvä puhelin. Se ei räjähdellyt. Sillä voitiin jopa soittaa.

Avainsanat: infraäänet, inversiokerros, ulaaallot, lepakotkuntavaaliteemana, nokiapuhelin