Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

087 Alkuasukkaat väistyköön

Keskiviikko 27.5.2020 klo 14:33 - yrjöpoeka

Otsikko on takuuvarmaa kamaa ja herättää välittömästi tunteita. Näin sen pitää ollakin. Kun otiskon ajatusta jatketaan sillä, että alkuasukkaita ovat suomalaiset, kiukku kiihtyy joissakin piireissä. Aion todellakin käsitellä suomalaisten alkuasukkaitten elämää kotimaassaan. Pidän alkuasukkaita jo kohta uhanalaisena populaationa, koska lisääntyminen on vaaraantunut ja kuolleisuus on syntyvyyttä suurempaa.

Tässä vaiheessa lukija on jo varma mistä aion kirjoittaa. Sitä en tee, vaan kirjoitan eläimistä. Kaikista meillä esiintyyvistä eläimistä ja jopa sammaleista. Nythän on niin, että kaikki muu elollinen on tullut tärkeämmäksi kuin suomalaisen ihmisen elämä. Yksi sellainen kummallisuus on reliikki Saimaalla. Tuiki tavallinen norppa joka jäi aikoinaan makean veden vangiksi. Se kuitenkin sopeutui ja jäi henkiin. Tänään se on samankaltainen kuin liito orava. Se estää suomalaisten kalastuksen ja liikkumisen suurella osalla Saimaan vesitöaluetta. Eikö ihmisen tulis antaa luonnon valinnalle mahdollisuus? Jos norppa ei selviä hengissä, ei sen pidä antaa pilata alkuasukkaiden kalastusta.

Kaakkoisessa Suomessa on menossa hanhi invaasio. Kaksi ministeriötä vääntää kättä asiassa ja ympäristöministeri Krtista Mikkonen huutaa jo EU:ta apuun. Suomalainen huoltovarmuus ei parane tällä menolla, että annetaan hanhien syödä vilja kupuunsa. Vihreiden suunnalta on jo virallisesti lausuttu, että osaa pelloista tulisi pitää hanhien ruokinta paikkoina. Ilmeisesti viljelijöiden, eli alkuasukkaiden kustannuksella. Eikä tässäkin pitäisi olla niin, että ihminen ei keinoruokkisi eläimiä? Tämä ei näy vihreille käyvän. Aivan samoin on Helsingissä. Hanhet paskovat kovalla rahalla kunnostetun kaupunki ympäristön.

Eläimet ovat hyvin oppivaisia ja sopeutuvat jopa kaupunki ympäristöön. Erityisesti siksi, etteivät ihmiset ole niille enää uhka. Muutamana vuotena tehty metsästys toisi tilanteen normaaliksi. Kaikki eläimet oppivat väistämään saalistajaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on kotoinen metsähanhi. Olen itse metsästänyt niitä ja tiedän, että sen saaminen ei ole helppoa. Se on aivan toista, kuin viljapelloilla tapahtuva ”metsästys”. Siellä ammutaan muutomatkalla ruokailevia lintuja. Eikä olisi aivan sama ampua viljelijän pelloilla ruokailevat linnutkin?

Supikoiraa pidetään haittaeläimenä, samoin minkkiä. Näiden tappamiseen ei liity suojelijoiden taholta mitään isompaa intohimoa. Mutta tähän tulee poikkeus, kun Suomeen ovat saapuneet ensimmäiset kultasakaalit. Se on täsmälleen samankaltainen haittaeläin kuin edellä mainitut ja ei kuulu Suomen luontoon. Ilmeisesti on niin, että kun tulijan nimi on näin upea, se saa suojelijat liikkeelle. Sakaali löytää takuuvarmassti lokeron suojellussa Suomessa ja suomalainen aluasukas, kettu saa mennä.

En edes viitsi mainita liito-oravista mitään, enkä viitasammakosta. Ne ovat malliesimerkki eläimistä, jotka estävät alkuasukkaiden elämää. Jokin kummallinen tupajumi ytimennävertäjä todetaan vain uhanalaiseksi ja sillä estetään metsien käyttöä. Sammaleista ja muista pienistä eliöistä puhumattakaan. Luonnossa on vain niin, että esimerkiksi uusissa metsissä ei ole kaikkia lajeja. Heti kun joki puu kaatuu, siihen löytyvät kaikki mahdolliset elolliset raadonsyöjät. Niitä ne ötökät ovat.

Alkuasukkaan poistumista sen sijaan toivotaan ja edistetään.

Avainsanat: suomalainenalkuasukas, saimaanorppa, kristamikkonen, hanhiinvaasio, , kultasakaali

117 Vuosi päättyy

Torstai 31.12.2015 klo 18:20 - yrjöpoeka

Meidät jokaisen on yllättänyt invaasio lähi-idästä. Turvapaikanhakijoita oli syyspuolella jo ihan tulvaksi asti. Joukossa aitoja turvapaikanhakijoita sotaa käyvistä maista. Siihen joukkoon on yrittänyt sukeltaa myös muita, sellaisia joilla ei ole akuuttia tarvetta turvapaikkaan. Mutta on akuutti tarve parantaa omaa elintasoaan.

Suomalaiset tuntevat tämän. 1960- ja 70-luvulla meiltä lähti nuorta väkeä hakemaan parempaa elintasoa naapurimaasta Ruotsista. Heitä lähti parhaimmillaan 70000 vuodessa. Kaikki löysivät paremman elintason. Nyt meille on parhaimmillaan tulossa reipas 30000 muuttajaa vuodessa. Jokainen tänne tulija saa siinä mielessä paremman asuinpaikan ja elintason, että meillä ei ole sotaa ja vainoa.

Suomalaiset syrjäseudut autioituvat vauhdilla. Syrjäseuduille jäävät vain vanhukset. Hoitotarpeen vajaus on niin suuri, että pakolaisia ja turvapaikanhakijoita saa tulla vielä useita vuosia. Mikäli haluamme pitää yllä hyvinvoitipalvelut kansalaisille, me tarvitsemme uusia maahantulijoita.

1960-70 luvulla naapurimaamme Ruotsi tarvitsi valtavasti uutta nuorta väkeä hyvinvoinnin ylläpitoon. Sitä löytyi meiltä Suomesta. Silloin oli tarve työntekijöille. Kielitaito ei ollut ensisijainen. Sen oletettiin löytyvän ajanmittaan ja niin on käynyt. Sama resepti toimii myös tänään. Ruotsi on aina selvinnyt väestön massamuutoista. Emme varmaankaan voi olla siinä huonompia kuin nuo ”hurrit”?

Uusi hallitus astui remmiin. Alku oli lupaava. Sitten alkoi vatulointi. Sitä on jatkunut ja tuntuu jatkuvan. Jahkaamiseen kyllästyneet kansalaiset ovat ottaneet tämän raskaasti. Kaikki gallupit ja mielipidekyselyt hyppivät niinsanotusti saksanpolkkaa. Kaikkien inhoama sönkkö Rinne loistaa kirkkaammin kuin täysikuu. Vatuloinnin isä Sipilä on joutunut kansalaisten inhonkohteeksi.

Hyvin lyhyessä ajassa koko poliittinen teatteri on syöksyillyt holtittomasti sinne ja tänne. On mielenkiintoista nähdä, kuinka vauhdikas on tuleva vuosi? Jatkuuko vatulointi, vai ottaako kolmen ässänhallitus tukevan niskalenkin ja runnoo pakkolait voimaan? Löytääkö voimantunnossa oleva vassariporukka sellaisen kirivaihteen, jolla kumota istuva hallitus?

Milloin ensimmäinen suomalainen terroristi saa polttopullon palamaan kunnolla? Tapahtuuko siinä iskussa ensimmäinen kuolonuhri? Mikä on maahanmuuttajien vastaus? Kukaan ei muista, että turvapaikanhakijat tulevat sotaa käyvistä maista. Vapaanliikkuvuuden alueella liikkuvat myös aseet ja räjähteet. Malmö on hyvä esimerkki. Jugoslavian sodan jäljilta sieltä virtasi aseita kaikkialle Eurooppaan.

Suomen hallitus vatuloi metsästäjien aseitten parissa. Pitäisikö keskittyä tullivalvontaan? Samoin tehostettuun rajavalvontaan. Maahamme saapuu valtavasti tavaraa joka vuorokausi. Sen tavaravirran mukana saamme maahamme sellaista asearsenaalia, että metsästäjien pyssykät jäävät pelkiksi tussareiksi. Vai uskooko joku, että sotatarvikkeiden tuonti voidaan estää?

Ammutaan nyt vuodenvaihtuessa raketteja. Ulkona ja suoraan taivaalle. Lopetetaan pelkääminen. Puhutaan toisistamme hyvää.

Tässä näin aluksi.

Avainsanat: invaasiolähiidästä, vatulointi, polttopulloiskut

154 Itsenäisyyspäivän mietteitä

Tiistai 7.12.2010 klo 20:51 - yrjöpoekaMerkkipäivä ajoittui nyt viikon alkuun ja viikonloppu oli siten pitkä. Oli todella mukavaa viettää kaksi päivää kotona ja vaimon kanssa kahdestaan. Ilmojen puolesta oli hyvät ulkoilusäät ja sen käytin hyväkseni täysin mitoin. Pakollinen television katselu oli sitten päivän päätteeksi edessä, hieman tuntematonta ja siihen linnan kutsut päätteeksi. Illan anti näytti todella oudolta, outoja kummajaisia aletaan pitää ensiarvoisen tärkeinä kutsuttavina. Veteraanien sukupolvi oli jo unohduksissa ja nyt oli pääosissa sivareitten invaasio, maustettuna kaikilla mahdollisilla sukupuolisilla vähemmistöillä. Tarja-täti oli unohtanut kaikki ne Suomen moniavioiset parit, mutta sillä on aikaa vielä korjata ensivuonna asia.
Suomi on todella äkkiä muuttunut kummalliseksi, kaikki se mikä on omituista, nousee pääosaan. Samalla kaikki normaali ihmiselämä kiellettäneen kohta kokonaan? Keskustelu kirkosta ja uskonnosta oli yksi osoitus aiheesta. Samoin kuin korkeat kirkonmiehet, myös valtakunnan johtavat poliitikot ovat muuttuneet täysin pullamössön pupeltajiksi. Kukaan ei tohdi puolustaa entisiä arvoja ja ihmisten asemaa siinä. Mikäli nykyinen meno jatkuu, ollaan pian tilanteessa, jossa uskonto kielletään alkuperäiskansalta. Kaikki huutavat ihmeellisen vapauden puolesta, jota ei ole oikeasti olemassa.  Jossakin vaiheessa uskon ihmisten alkavan etsiä paluuta normaaliin ihmiselämään ja suomalaisuuden puolustamiseen.
Kirjoitukseni kotisivuillani ilmeisesti luetaan ja välillä todella tarkoin rivinvälitkin. Olen ajoittain saanut palautetta sivujeni palautelaatikon kautta ja myös suoraan omaan sähköpostiini on tullut joitakin. Muutamia tekstiviestejä tulee ja myös puhelimen välityksellä saan pohdintoja aiheista. Muutamia ärhäköitä lukijoita on joille ei oikein mikään kelpaa ja se on heidän oikeutensa. Sitten on niitä, joille olen muuten vain vastenmielinen. Joskus he ajattelevat sellaisiakin asioita, joita itse en ole ajatellut lainkaan. Mutta he ajattelevat ja siitä ohessa tuorein saamani palaute esimerkkinä:
Vastaus lomakkeeseen: Yhteydenottolomake
Lähetysajankohta: 7.12.2010 00:51
Lähettäjän osoite: 85.29.94.235 / line-12412.dyn.kponet.fi
Palaute:
Lopeta hyvä mies, jo tuo itsesi kehuminen. Sun kirjoitukset, ovat jo täysin mauttomia.
Ihmettelin suuresti, kun katsoin Linnan Juhlia, että mistä ovesta, ne etukäteen nimitetyt Kainuun ministerit Kettunen, Puurunen, Sankilampi ja Hakkarainen tulee.

Tästä on tavattoman hyvä jatkaa, ajatukset ovat jo mahdollisissa ministerien paikoissa. Kalamiehet levittelevät aina käsiään kalojen kokoa näyttäessään, mutta miten kuvata leveätä hymyä? Olen kuitenkin nyt vaatimaton ja kuvaan sen näin :)
Huomenna on edessä vuoden viimeinen lautakunnankokous ja siitä voi tulla pitkä. Lista on pitkä ja paksu, jouluiset ajatukset siirtyvät todella kauas. Ajatukset siirtyvät siihen, kuinka Kainuun kansa saa tulevaisuudessa haluamansa palvelut? Pohtimista aiheuttaa myös tuo kilpailutuksen tuominen vanhusten, vammaisten ja terveydenhuollon palveluihin. Tulevina vuosina on linjattava, kuinka aiomme hoitaa nuo palvelut ja itse olen tiukasti sitä mieltä, että niiden hoitaminen on yhteiskunnan tehtävä. Kilpailutuksella ei mielestäni saa sellaisia hyötyjä, että se puoltaisi yksityistämisen. Sutta paetessa voi tulla todellinen karhu vastaan. Oireita siitä on pikkuhiljaa alkanut tulla näköpiiriin.

Avainsanat: 93itsenäisyyspäivä, omituistenotustenkerho, sivareitteninvaasio, pullamössönpupeltajat, vastenmielinenkirjoittelu, ansiotonarvonnousu, kainuunministerit, mitkäovatyhteiskunnantehtävät

096 Kesä ja kärpäset

Keskiviikko 21.7.2010 klo 15:00 - yrjöpoeka

Tänä kesänä on kärpäsiä todella paljon. Taloni kuistin ikkunat ovat ajoittain aivan mustana kärpäsistä. Ikkunalasit sotkeutuvat likaan päivässä, olen kokeillut kärpästen vähentämistä imuroinnilla. Olen vetänyt keskuspölyimurin letkun kuistille ja lähetän kärpäset seikkailuretkelle imurin maailmaan. Nyt olen kokeillut erilaisilla kärpäspyydyksillä vähentää kärpästen invaasiota. Aamulla laitoin uudet liuskat tahmapapereita ikkunoiden reunoille ja nyt ne ovat aivan mustanaan kärpäsiä. Silti näyttää saman verran riittävän ikkunoille.

Tänä kesänä on myös erikoisen paljon kimalaisia, pihallani kasvava suuri pihlaja on useita viikkoja pitänyt kovaa surinaa. Satoja kimalaisia on kerrallaan puiden oksilla ja lehdillä hakemassa jotakin. Nyt myös ampiaiset ovat ilmestyneet mukaan. Itikoita ei ole normaalia enempää liikkeellä, vaikka kaupoista on kaikki mahdolliset myrkyt loppumassa. Kuusamossa useissa kaupoissa on hyllyt tyhjenneet ja turistit saavat huitoa, kun ei ole ”offia”.

Ruotsissa puhutaan jo Dal-jokivarren alueitten kemiallisesta myrkyttämisestä, siellä olevan hyttysten invaasion seurauksena. Lieneekö muualla havaintoja erilaisten hyönteisten massa esiintymisistä? Mielenkiinnolla odotan myöhäisempää syyskesää, silloin on mäkäräisten ja vielä pienempien polttajaisten vuoro. Erityisesti tuo polttajainen on sellainen eliö, että sitä vastaan ei tahdo löytyä myrkkyäkään.

Alkoholi kuuluu suomalaiseen kesään ja erityisesti se kuuluu vesille. Hukkuneita on tänä kesänä päivittäin ja aivan turhia kuolemia. Toinen alkoholiin kuuluva ongelma on erityisesti nyt Kainuussa, katkaisuhoitopaikan puute. Katkaisuun joutuvat alkoholistit täyttävät terveyskeskusten vuodeosastot ja sinne he eivät missään tapauksessa kuulu. Vuodeosastojen hoitajat ovat vaikeuksissa näitten arvaamattomien viinasta sekaisin olevien ihmisten kanssa, saatikka muut paikalla olevat sairaat.

Alkoholismi tunnustetaan sairaudeksi, mutta ajoissa olevaa hoitoa ei löydy. Erityisen paljon olen tänä kesänä saanut palautetta alkoholistien omaisilta. Jokaisella meistä on äiti ja sisarukset ja jokainen meistä on jollekin erityisen tärkeä. Siksi omaiset ovat kestokykynsä rajoilla. Useat heistä joutuvat joka päivä raskaaseen huolenpitoon ja terveydenhuolto järjestelmä työntää vastuuta omaisille. Pakkohoitoon ei oteta ketään, vaikka osalla on jo menossa itsetuhoinen juominen. Usein alkoholistin luona käy ambulanssi tarkistamassa vitaali toiminnot ja vaikka elimistö käy ylikierroksilla, hoitoon ei viedä. Siksi olisi erittäin tärkeää saada heti Kainuuseen alkoholismiin keskittyvä yksikkö!

Alkoholin takia tänäkin kesänä menetetään useita työikäisiä nuoria miehiä. Useilta menee hyvä työpaikka ja alkoholin välittäjät vievät kaiken omaisuuden. Usein myös erittäin rankka ryyppy kierre on pitkitetty itsemurha. Rankka ryyppykierre voi johtaa lopulta lopulliseen ratkaisuun, masennuksessa tehtyyn itsemurhaan. Kaiken lisäksi viina vie tänä päivänä nuoria naisia mukanaan lisääntyvissä määrin.

Liian lämmin kesä tuo myös ongelmat näkyviin. Nyt tarvitaan sadetta ja kylmää säätä, suomalaiten pää ei kestä liikaa lämpöä.

Avainsanat: kesäjakärpäset, hyönteiset, massaesiintyminen, invaasio, alkoholismi, katkaisuhoito, itsetuhoisuus, ryyppykierre