Satunnaiset kuvat

Joulukuun 31

Uusimmat

Blogin arkisto

042 Minä teen vain töitä täällä

Maanantai 12.2.2018 klo 16:13 - yrjöpoeka

Turvapaikkaa hakeneita ihmisiä on hallituksen päätöksillä pakkopalautettu lähtömaihinsa. Suomen hallitus teki sellaisen diilin, jossa persujen/sinisten ryhmän vaatimukset piti saada täytäntöön. Toki keskustan vanhoillisen siiven silmissä kaikki kiristykset turvapaikkaan olivat oikein ja hyväksyttäviä. Jokainen joka seuraa uutisvirtaa tajuaa, etteivät palautetut palaa turvalliseen kotimaahansa. Syyria ja Irak ovat täynnä aseita heiluttavia joukkioita. Maiden armeijoilla ei ole otetta kansalliseen turvallisuuteen. Kaiken lisäksi ulkopuoliset maat, USA ja Venäjä etunenässä rahoittavat ja aseistavat eri ryhmiä.

Suomessa on tullut tutuksi Migri ja sen julkisuudesta nauttivat narsistit. He piiloutuvat poliittisten päätöksentekijöiden taakse ja kertovat olevansa vain töissä täällä. 2016 toukokuussa Migri ilmoitti Irakin, Somalian ja Afganistanin olevan turvallisia maita. Päätös tehtiin jotta voitiin toteuttaa hallituksen sopimat kiristykset turvapaikan saannissa. Kaikissa näissä maissa paukkuvat pommit melkein joka päivä ja kukaan ei siellä ole turvassa. Suomi on takuuvarmasti saamassa jatkossa muistutuksia EU:n taholta. Valitettavasti mikään ei palauta henkiin niitä, jotka ovat kuolleet näiden päätösten takia.

Tänään on uutisoitu Irakissa kuolleen Alin tapauksesta. Hänen omaisensa odottaa vielä pakkopalautusta Suomessa. Jokainen voi miettiä miltä tuntuu palata maahan, jossa oma isä on juuri tapettu. Suomella on varaa palauttaa nuoria ihmisiä kuolemaan hallitussovun takia. Keskustan johdossa on julkiuskovainen, mutta omatunto ei kuulu pääministerin tehtäviin. Hän lienee myös vain töissä täällä ja toteuttaa muiden tekemiä päätöksiä. Kuten uusi sisäministeri Mykkänen lausui käsiään pesten, kyseessä on surullinen ja traaginen tapaus. Hänkin on vain töissä ja tekee päätöksiä, kuten hallituksessa on sovittu.

Migri toteaa Alin tapauksesta, että viranomaiset eivät ole enää vastuussa maasta lähetetyn turvallisuudesta. Migrin mukaan kyseessä on vain yksittäistapaus ja siihen voi ottaa kantaa vain yleisellä tasolla. Kaiken lisäksi kaikki on tehty oikein. Lakia on noudatettu ja sillä siisti. Olen todella huolissani suomalaisesta oikeusjärjestelmästä. Lisääntynyt nationalismi ja kansallismielisyys heijastuu kaikkialle. Poliisiin, oikeuslaitokseen ja erityisesti Suomen eduskuntaan ja hallitukseen. Vaikka mitä muuta väitettäisiin, Suomi on menossa samaan kimppaan itäisen Euroopan maiden kanssa. Läntisen Euroopan maat ovat pitäneet keskiössä inhimillisyyden ja Suomi ei enää näytä sopivan samaan joukkoon.

Suomen hallitus ja eduskunta olisi pakkolähetettävä kuukauden reissulle Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin. Sieltä kuukaudeksi Irakiin. Lopuksi kuukauden ajan he voisivat nauttia Syyrian Aleppossa hyvästä ja turvallisesta oleskelusta. Tästä kolmenkuukauden jaksosta hyötyisimme kaikki. Vatulointi ja jappaseminen loppuisi. Hengissä säilyneet edustajat voisivat sitten palattuaan kertoa meille, kuinka siellä kaikki olivat ystävällisesti ase kädessä vastassa.

Päivi Nerg kutsuttaisiin hampaat lotisten kommentoimaan näiden maiden turvallisuustilannetta. Myös hän toteaisi tapauksen olevan surullinen ja traaginen. On jokaisen itsensä vastuulla huolehtia turvallisuudestaan ulkomailla lomaillessa. Lopuksi hän kertoisi kaiken vastuun olevan poliittisten päätöksentekijöiden harteilla. Hän itse on vain töissä täällä.

Avainsanat: turvapaikanhaku, migri, iraksomaliajaafganistanovatturvallisiamaita, päivinerg, mykkänenpesikätensäalintapauksesta, vastuuonpoliittisillapäättäjillä