Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

070 Tervon roskaväki

Maanantai 28.9.2015 klo 22:03 - yrjöpoeka

Jari Tervon terävä kynä on tarttunut kiinni ajankohtaiseen aiheeseen. Joukkioon, joka kertoo olevansa isänmaan asialla. Joukkioon joka kertoo puolustavansa sotaveteraanien kunniaa. He kertovat puolustavansa pohjoisen valkeaa neitsyttä raiskauksilta. Tunnuksina tällä joukkiolla on valkoinen kaapu ja tötteröhattu. Yhtä merkittävässä roolissa on Suomen leijona tunnus. Kaiken huippuna Suomen lippu.

Isänmaan asia vaatii tätä joukkiota kivittämään suomalaisia punaisen ristin vapaaehtoisia. Heittelemään kiviä kohti pakolaisia. Sytyttelemään tulia pakolaiskeskusten ovilla. Miksi he tätä sitten tekevät? He kertovat pelkäävänsä, että pakolaiskeskusten liepeillä aiheuttuu häiriöitä ja väkivaltaisia mellakoita.

Valitettavasti tästä puhuessaan he unohtavat yhden asian? He itse ensimmäisinä ja ainoina ovat aiheuttanut häiriöitä näitten keskusten läheisyydessä. Sivullisesta tämä näyttää ja kuulostaa epäloogiselta. Sitä se ei kuitenkaan Jari Tervon mukaan ole. Tervon mukaan se on loogista käyttäytymistä roskaväeltä.

Jotkin tahot ovat nimittäneet mellakoissa esiintyviä mielenosoittajia kansaksi. Minusta se on karkeasti yliampuvaa. Muutaman kymmenen mellakoijan lauma ei edusta kansaa millään tavalla. Siitä on osoituksena tänään ilmestyneessä iltapäivälehdessä oleva yli 90 vuotiaitten veteraanien vetoomus. Valitettavasti pelkään sitä, ettei veteraanien vetoomusta kuunnella. Tämä kansana itseään pitävä joukko uskoo olevansa kansa.

Jokaisen politiikon pitäisi juuri nyt hiljentyä pohtimaan, kannattaako ”tällaista kansaa” enempää kiihottaa. Näkyvä tuki joiltakin poliitikoilta on kiehuttanut keitoksen yli. Nyt eletään aikoja, joita oikea tavallinen kansa ei olisi halunnut nähdä ja kuulla. 1930-luvulla oli nähtävissä tämä samanlainen ilmiö. Mihin se johti, on luettavissa historiasta ja se elää kansakunnan muistissa. Juuri nyt se muisti on huonossa hapessa.

Kaikesta huolimatta minulla on vahva usko kansakunnan muistiin. Jossakin vaiheessa kaduille ja toreille lähtevät oikeat, tavalliset suomalaiset. Heillä on vain yksi viesti.

Nyt riittää!

ps. Onko tervo oikeassa?

Avainsanat: kukluxklan, isänmaanasia, kansakunnanmuisti

037 Maaliskuun 13

Sunnuntai 14.3.2010 klo 15:32 - yrjöpoeka

Lehdet ja televisio ovat olleet täynnä talvisodan päättymiseen liittyviä asioita. Oma asuinpaikkani on myös yksi talvisodan ratkaisu paikkoja. Asuinpaikkani kohdalla olevan vesistön kohdalla Kuusamon ja Posion miehistä kootut joukot pysäyttivät Neuvostoliiton etenemisen. 6 – 14.12.1939 ratkaistiin Alassalmen kohtalo, vihollisen hyökkäysvoimana oli JR 662. Siitä alkoi hyökkääjän sotavoimien paloittelu, joka päättyi lopulta 163 divisioonan tuhoon Suomussalmen kirkonkylällä. Silloin oli juuri tällainen kova pakkastalvi ja olen monesti ihmetellyt, kuinka miehet silloin kestivät pakkasen tuoman rasituksen. Unen puute ja ainainen nälkä ovat kaiken lisäksi tuoneet oman lisän rasitukseen. Heidän kestokykynsä on ollut uskomaton ja eilen muistin pysähtyä klo 11 aikaan miettimään, kuinka hyvä asia on rauha. Isänmaan asia on aina ajankohtainen ja erityisesti nyt 70 vuotta myöhemmin. Netin ihmeellisestä maailmasta löysin tämän motoristien hyvän matkakertomuksen Suomussalmen taistelupaikoille, kertomus oli todella hyvä ja pisteet motoristeille!

Olen saanut sähköpostiini todella paljon viestejä viikon aiheista ja puhelin on pirissyt paljon. Politiikkaa on yritetty myös pakerrella ja siitä lisää ensi viikon vaihteen jälkeen.

Vuosikausia olen kulkenut Kuusamon jokivesillä kalastelemassa ja nyt sain tehdyksi anomuksen erääseen kalastus seuraan. Miten ollakaan, ne valita rytkäytti minut jäseneksi. Arvostan tätä erittäin paljon ja erityisesti sen vuoksi, että olen ulkomaalainen Kuusamossa. Suuren osan seuran jäsenistöstä tunne vuosien varrelta ja se helpottaa aika tavalla mukaan menoa.

Joutoaikoina olen istuksinut ”uuden” kakkosauton penkillä ja käynyt läpi sen käyttöohjekirjaa. Nyt vaimoni kävi kertomassa ilo uutisen, Ilona tulee viikon päästä omien sanojensa mukaan, kymmeneksi yöksi mummun ja ukin luo. Oikein hyvä uutinen, täytyy tehdä lyhyt latu valmiiksi hiihtoretkiä varten. Toivottavasti tämä pakkasjakso loppuu siihen mennessä ja saamme ulkoilla paljon.

Avainsanat: talvisota, alassalmentaistelut, isänmaanasia, talvivaaraeioleuraanikaivos, siilasmajankilta, koillismaankalastusfoorumi, isovanhemmuus