Satunnaiset kuvat

Aamu ja lohi

Uusimmat

Blogin arkisto

008 Musta päivä

Torstai 15.1.2015 klo 12:57 - yrjöpoeka

Sain eilen illalla tietää, että politiikkaan mukaan houkuttelemani nainen luopuu tehtävistään.

Maarit Nurmi toimi perussuomalaisten Kainuunpiirin puheenjohtajana viime kesästä lähtien. Tehtävään hän tuli äänestyksen jälkeen, edellisen lopettaessa kesken kauden. Toisen kerran alle puolenvuoden hän joutuii äänestyksen kohteeksi piirin syyskokouksessa. Maarit Nurmi voitti tämänkin äänestyksen selkeästi. Vastustajana oli sama henkilö kuin kesälläkin.

Huolimatta selkeästä vaalituloksesta, jossa melkein sataprosenttisesti äänestäjinä oli miehiä, hän ei missään vaiheessa saanut piirin muun johdon selkeätä ja yksimielistä tukea. Hävinneet eivät koskaan pystyneet tappiotaan nielemään, eikä onnittelemaan vaalintuloksesta. Naiset ovat valitettavasti meidän puolueessamme ja erityisesti täällä Kainuussa, pelkkiä seinänkoristeita. Kun olet kiltisti ja tottelet, saat olla koristeena. Kaikki naiset eivät tällaiseen kohteluun taivu. Maarit Nurmi ei suostu seinäkoristeeksi. Eikä hänen osaamisellaan siihen ole mitään syytä!

Meillä on ollut unelma ja ajatus, että perussuomalaiset ovat itsenäisesti ajattelevien ihmisten puolue. Sellainen se on ollut. Sitä mukaa, kun toimintaan on tullut uusia kasvoja, tämä ajattelu on murtunut. Itsenäisen ajattelun estäjiä tuntuu löytyvän jatkuvasti lisää. He toimivat kuin islamin uskonnon imaamit. Vain heillä on oikea ajattelu ja tieto. En ole koskaan kuullut heiltä pohdintoja kuinka Kainuu selviää ajan haasteista. Mistä saadaan Kainuulle elinvoimaa. Heillä on elämässä vain oma asia. Pakkomielle.

Tämän aamun uutisia kunnellessa ja erityisesti lukiessa, olen tuntenut oloni todella surkeaksi. Puolueen toimintaan mukaan houkuttelemani 7-ammatin osaaja, laittoi elämän palikat kohdalleen. Hän valitsi rakastamansa työn, jossa hän on maakunnallinen ja myös valtakunnantason osaaja. Siellä hänen ammattitaitoaan arvostetaan ja häntä kuunnellaan. Sukupuoli ei siellä ole esteenä. Siksi tämä uutinen on itselle rankka. Puolueessamme ei ole yhtään liikaa sote-alan ammattilaisia. Olen itse toiminut luottamustehtävissä sotessa pitkään. Siksi meillä on ollut paljon yhteistä tarttumapintaa.

Kaiken mustan keskellä on myös toivoa. Maarit on luvannut jatkaa tehtävissään Ylä-Kainuun perussuomalaisissa. Kunnanvaltuuston jäsenenä ja tarkastuslautakunnan jäsenenä hänellä riittää tehtäviä. Unohtaa ei voi myöskään uutta kirkkovaltuutetun roolia. Me jatkamme työtä yhdessä muiden osaston jäsenten kanssa. Toisiamme kunnioittaen ja arvostaen.

Työ ihmisten hyväksi jatkuu. Tänään alkaa luottamustehtävien hoito.

Toivottavasti uusi viikko tuo valoa harmaaseen päivään.

Siihen voi luottaa. Päivä nimittäin jatkuu nyt selkein harppauksin.

Avainsanat: maaritnurmi, islaminuskonnonimaamit, työtäihmistenhyväksi