Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

196 Syysahvenia jallittamassa II

Maanantai 16.10.2017 klo 9:30 - yrjöpoeka

IMG_20171013_135650-crop.jpg
Kalastuspaikan syksyn värejä

Sateisen syksyn jälkeen laituri oli juuri ja juuri käytettävissä. Kelit olivat välillä todella erinomaiset. Sitten todella nopeasti taivas muuttui lyijynharmaaksi ja sade alkoi ropista niskaan. Laiturin nokassa säilytimme sumpussa saamiamme ahvenia.

IMG_20171013_132546.jpg
Pilvet kulkivat matalalla ja sadetta tuli herkästi

Maiseman valot ja varjot muuttuivat kirkkaasta valonpilkahduksesta raskaaseen lyijynharmauteen. Tuulenpuuskat tyyntyivät samassa tahdissa. 

IMG_20171013_132314-crop.jpg
Sumppu valmiina tyhjennykseen

Saamiamme kaloja säilytimme sumpussa. Kaikki saamamme ahvenet saimme pienillä jigeillä. Muutamia haukia kävi veneemmme vierellä sen aikaa huilaamassa, että saimme koukun irti leukapielistä. Otimme mukaan vain sen verran kuin tarvitsimme. Itse otin vain 8 ahventa ja kaverini samoin. Saimme hyvää harjoitusta ahventen pyynnissä syksyiseen aikaan. Kiireetöntä istumista veneessä. Kiireetöntä istumista rannalla nuotiolla. Makkaraa kypsentyi maailmaa parantaessa ja kahvia nautiskellessa.

Iltaisin sauna lämpeni ja siellä jatkui sama kiireettömyys. Saunan verannalla välillä tuijotimme pimentyneelle lammelle ja huolehdimme, että nuotiossa kyty säilyy. Saunan jälkeen mikäpä oli istuksia nuotiolla, nauttia iltapalaa ja maistella muutakin kuin kahvia.

Sunnuntai aamu tuli todella nopeasti vastaan ja oli aika laittaa kämppä ja sen ympäristö syyskuntoon. Kalakaverini ei aiemmin ollut paikassa käynyt ja hän ihastui sen täydelliseen äänettömyyteen. Nimenomaan ihmisten aiheuttamat äänet puuttuivat. Rantojen hakkaamattomat metsät saivat ihmisen tuntemaan ja kokemaan alkuperäisen luonnon rauhaa. Harmaasta syksyisestä luonnosta puuttuvat myös lintujen äänet lähes tyystiin. Vain korppi ronkkui sen kierrellessä ruoanhaku reisuuillaan.

Kiitos Kimmolle hyvästä seurasta. Olemme tunteneet toisemme pitkään ja tämä reisuus vahvisti ystävyyttä, joka on kehittynyt kalareissuilla vuosien mittaan. Sovimme jo hieman seuraavasta reissusta, se suuntautunee syksyisen kylmille uisteluvesille. Paikka on vielä avoin.

Tänään on sitten toisenlaisen ilon päivä. Ilona ja Aliisa saapuvat syyslomalle mummolaan. Jos aika kulkee kalastuksen parissa nopsaan, niin lasten kanssa viikko kuluu todella nopeasti. Liiankin nopeasti.

Avainsanat: vieremänsoidensuojelualue, itärajansuurtenselkostenhiljaisuus, syysahventenvaltakuntaaetsimässä, iltanuotionlumo