Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

099 Saat mitä tilaat

Maanantai 9.11.2015 klo 11:37 - yrjöpoeka

Tämä lause sopii moneen tarkoitukseen. Sitä on viimeaikoina käytetty myös vastaiskuun tekijöitään kohtaan. Lause voi tulla todella tutuksi seuraavan vuoden aikana. Tällä tarkoitan oman puolueeni, Perussuomalaisten tilaa Kainuussa.

Ensi vuosi on todella tärkeä kaikille puolueille, koska seuraavana keväänä pidettävissä vaaleissa valitaan uudet kunnanvaltuutetut. Samoilla vaaleilla valitaan myös valtuutetut kokonaan uusiin suurvaltuustoihin. Niissä vaaleissa ratkaistaan tosiasiallisesti maakuntien valta. Hallituksen aikaansaama sopu viikonvaihteessa sinetöi tämän.

Samoin eilen sinetöitiin perussuomalaisten Kainuunpiirille kokonaan uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus. Tässä kohden ei edes tarvitse ennustaa, että nyt saatiin tilattua todella maahanmuuttovastainen kokoonpano. Kainuun syrjäsillä perukoilla korpikuusien kätköissä, umpihankien keskellä pelätään jatkossa mummoja vaanivia raiskaajia. Jokaisessa erilaisessa ihmisessä nähdään kätkeytynyt ISIS-taistelija.

Yleinen kokous on valintansa tehnyt ja se on varmasti oikeassa valinnoissaan. Onko valinta virheellinen, jää historian tulkittavaksi. Itse kyllä näen näiden valintojen johtavan siihen, että puolue menettää loputkin naiskannattajat. Viimeisimmät mielipidetutkimukset osoittivat juuri naisten kaikkoavan puolueesta ja siirtyvän vasemmalle ja vihreisiin.

Vihamielinen suhtautuminen erilaisuuteen poistaa naiset erittäin tehokkaasti tukijoukoistamme. Vihamielinen suhtautuminen pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin ei saa kannatusta naiskannattajilta. Jokaisessa meissä on tervettä epäluuloa erilaisuutta kohtaan, mutta se ei saisi sumentaa normaalia maalaisjärkeä. Naiset ovat nähneet tämän pelonlietsonnan ylitse.

Kirjoitin alussa tulevan vuoden tärkeydestä. Se on sitä. Tulevaisuuden valtuustoissa valitaan päättäjiä, jotka ratkaisevat omien alueittensa ihmisten asioista. Erityisesti tarvitaan osaamista sosiaali- ja terveydenhuollon asioista, unohtamatta elinkeinoelämää ja aluekehitystä. Ehdokkaita ei pitäisi asettaa, eikä valita sen perusteella, kuinka he pelkäävät maahanmuuttajia. Kuinka he pelkäävät erilaisuutta. Mikäli näin tapahtuu, silloin saa mitä tilaa.

Olen aamunajan kuunnellut radiota ja sieltä tulevaa uutisointia. Tuhkaa ja tulikiveä tuntuu satavan päällemme jatkossa. Kainuu menettää kaiken. Uusisairaala-hanke on epävarma. Yöpäivystys lakkaa KAKSn mäeltä. Tämän lietsonnan keskellä on muistettava, että samoja pelkoja heräteltiin ihmisiin, kun terveyskeskuksista katosi yöpäivystys. Mikään ei ole mennyt huonompaan suuntaan.

Nyt pitäisi päinvastoin lähteä miettimään, mitä mahdollisuuksia uusi tilanne meille antaa. Tekniikan kehittyminen on muuttanut selkeästi jatkuvan päivystyksen tarvetta. Erittäin hyvin toimiva ensihoito on kaikille Kainuulaisille se kaikkein tärkein asia. Ensihoito on potilaan luona kaikista nopeimmin ja hoito voidaan aloittaa heti.

On siis satsattava mahdollisimman hyvään ensihoitovalmiuteen. Samoin on vaadittava tiestön nopeaa kuntoon saattamista. Seinien sijasta satsauksia elinkeinojen parantamiseen.

Ja se pelkojen lietsominen, se pitäisi lailla kieltää!

Avainsanat: saatmitätilaat, soteuudistus, itesehallintoalueet