Satunnaiset kuvat

Tammikuu

Uusimmat

Blogin arkisto

O43 Haasteita

Maanantai 27.4.2015 klo 22:05 - yrjöpoeka

Toivoin vielä aamulla, että jospa se tämä oma puoluepiiri rauhoittuisi. Mutta uskoin aivan väärin. Piirisihteerin ilmoitettua erostaan, kolahti sähköpostiini ensimmäinen kommentti aiheesta. Se oli ”verta pakkiin” huuto Kuhmon suurelta pieneltä mieheltä. Siltä jonka nimeä ei saa turhaan lausua, koska hän kertoo siitä äidilleen. Kirjoitus oli pitkä ja sen pääsanoma oli, että kaikkeen syyllinen on allekirjoittanut. Hänen mielestään kaikki muuttuu hyväksi erottamiseni jälkeen. On hyvä olla uskossaan vahva.

Surullisinta viestiketjun jatkossa oli se, että seuraavaksi sitä kommentoi uusi vasta valittu puheenjohtaja. Hän ei stopannut millään tavoin heti asiattomaksi lähtenyttä viestittelyä. Joten malli ei sitten muutu miksikään, tappelu vallasta jatkuu. Ja todella asiattomana.

Paikallislehti pyysi myös minun kommenttejani ja arvioitani piirin tilanteesta. Näiden ensikirjoitusten valossa olen aika skeptinen tulevaisuuden suhteen. Ei noilla asenteilla sopua rakenneta. Kerroin toimittajalle myös näihin minuun suunnattuihin erottamishuutoihin liittyen, että jos puolue katsoo siitä olevan apua, se tekee niinkuin hyväksi on. En minä ole korvaamaton. Mutta en myöskään näe sen rauhoittavan tilannetta mitenkään. Kostonhimoisille siitä on hetken helpotus, mutta sitten etsitään seuraava kurmottamisen kohde.

Toivottavasti puoluesihteeri saapuu pian ”kouluttamaan” piirin väkeä. Sitä totisesti nyt tarvitaan. Muutoin haasteet sovusta voidaan haudata syvälle Nuasjärveen. Sinne purkuputken alle.

Omat haasteet jatkuvat normaalisti luottamustehtäviä hoitamalla. Luottamustehtäviäni olen saanut hoitaa rauhassa. Sopu on säilynyt erinomaisena muiden puolueiden kanssa. Tuntuu toisinaan epätodelliselta, että omien joukossa on murjotetaan ja ollaan erottamassa milloin milläkin syyllä. Vallasta on kyse myös näissä kunnallisissa tehtävissä, mutta täällä on aikaa kuunnella kaikkia osapuolia. Ja mikä tarkeintä. Kokouksen jälkeen jatkaa ystävinä rupattelua.

Siinä sitä on uudelle puheenjohtajalle haastetta. Estää omien pureminen.

Avainsanat: itkupotkuraivari, talvivaaranpurkuputki