Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 073

Uusimmat

Blogin arkisto

050 Covid-19 ihmiskunnan siunaus

Maanantai 23.3.2020 klo 9:45 - yrjöpoeka

Italia on esimerkki, josta meidän tulisi ottaa mallia koronaviruksen hoitamisessa. Erityisesti siitä syystä, että pahin kuolleisuus alue on hyvin samankaltainen ikärakenteeltaan kuin Suomen autioituneet maaseudut. Suurin ikäluokka esimerkiksi Kainuussa ovat yli 70-vuotiaat. Meillä on runsaasti vanhempaa väkeä laitoshoidossa ja toinen puoli kotihoidon piirissä. Mikäli käy niin onnettomasti, että joku hoitohenkilöstöstä saa covid-19 viruksen, edessämme on samankaltaiset ruumissaatot kuten Italiassakin. Kysymys on vain siitä, milloin se tapahtuu. Se tulo on varmaa, koska eteläisen Suomen väestö rynni juuri nyt viikonloppuna pohjoiseen.

Kotikuntani Suomussalmi on tänään tiukassa paikassa. Jos virus saa otteen kotipalvelujen henkilökunnassa, voi hyvin pian olla edessä murhellinen tilanne. Autioituvissa kylissä asuvat vain iäkkäät kotipalvelujen piirissä olevat henkilöt. Se murheellinen tilanne tarkoittaa kylien totaalista autioitumista. Kainuun historiassa 400-vuoden ajalta on tapahtunut useita kertoja, että juuri tämä nykyinen kotikuntani on autioitunut totaalisesti. Useimmiten syynä ovat olleet taudit ja toisena nälänhädät. Kolmantena tuhon lähteenä satojen vuosien aikana ovat olleet venäläiset sotajoukot. Aina tilanne on korjaantunut ja uudet asukkaat ovat tulleet tilalle.

Viruksen aiheuttama tilanne, ei välttämättä ole kaikessa paha. Ihmiset huomaavat, että elämää on paljon enemmän kun saavat olla omien läheisten parissa. Suuret yritykset ovat jo osittain huomanneet millaiset vaikutukset on sillä, että työtä on siirretty halpatuotanto maihin. Tämän kriisin jälkeen olen varma siitä, että osa töistä palaa takaisin kotimaahan. Saman tekevät myös muiden maiden yritykset. Kiina on se joka eniten menettää, sinne on siirretty alihankintaa myös Suomesta. Kun Kiina pysähtyi, lakkasi myös rahtiliikenne kokonaan. Omavaraisuus nousee viruksen myötä kunniaan.

Parasta mitä covid-19 virus on tuonut, on että ihmiskunnan sokea usko luonnon hallintaan romahti. Näkymätön virus pystyi ilman mitään sotaa halvaannuttamaan ihmisten luomat yhteiskuntarakenteet. Viruksen tuhoa voisi verrata neutronipommiin. Pommi on ydinase ja sen luvattiin tappavan vain ihmiset ja halvaannuttavan suurimman osan tietoyhteiskunnista. Virus on mielesatäni jopa siunaus ihmiskunnalle. Kaikkivoipaisuus elämän ja luonnon hallinnassa on osoittautunut harhakuvitelmaksi. Toivottavasti näemme sen päivän, jolloin lentäminen on niin kallista, ettei nykyisen kaltaista ruuhkaa taivaalla nähtäisi. Ihmisten liikkuminen maasta toiseen lentäen levitti viruksen hetkessä kaikkialle. Erityisesti teollistuneisiin yhteiskuntiin.

Viikonlopun aikana on Suomen YLE suoltanut urheilua ja erityisesti on muisteltu menneitä urheilun huippuhetkiä. Viikonloppu on surkuteltu sitä, etteivät huippu urheilajat voi harrastaa lajejaan ilman rajoituksia. Pidän täysin käsittämättömänä sitä, että rajoitukset eivät koskettaisi myös urheilijoita. Esimerkiksi uimareille annetaan lupa harjoitella autioissa halleissa ja sitä varten on sitten haliien siivouksesta vastaavien puhdistettava tilat. Ymmärtäisin tämän, mikäli urheilijat maksaisivat itse siivouksen ja puhdistuksen. Urheilijat ovat itsekkäitä ja eivät välitä muista. Urheilijat ovat juuri tänään pahimpia viruslinkoja.

Virus nosti esille missit ja urheilijat, sekä muut omaan napaansa tuijottavat imbesillit. Ja kas kummaa. Heillä on alla usein BMV tai Audi.

Avainsanat: covid19, suomussalmiväestönikärakenne, itsekkääturheilijat