Satunnaiset kuvat

kuivaa on

Uusimmat

Blogin arkisto

014 Toisessa persoonassa

Lauantai 31.1.2015 klo 21:12 - yrjöpoeka

On ollut mukava päivä. Oli mukava herätä virkeisiin lasten ääniin aamusella. Kävimme Ilonan kanssa luistelemassa ja sitten aamupäivä muuta touhua, kuten eilisen rästiin jääneet lumihommat. Iltapäivällä kävin Kajaanissa tekemässä lumitöitä tyttärelleni. Lehtikankaalla on myös lunta ja kohta se ei sovi mihinkään. Ruoto on päivän töiden jälkeen jumissa. Onneksi on tuo sauna keksitty!

Päivän aikana olen saanut vastailla ”muutaman” kerran puhelimeen. Niin siinä sitten kävi, että ensimmäisen kerran älypuhelimestani katosi kipinä. Liika on liikaa ja virtaa näköjään tarvitaan. Päivän lehdessä on eilisen haastattelun jäljiltä taas tullut jotakin uutta. Nimettömille kommentoijille päivä on ollut todellinen kultakaivos. Lokaa on saanut työntää maakuntalehden nettisivuille aivan vapaasti. Ja heitä riittää.

Mielestäni on parasta seurata näitä nimettömiä kirjoittajia ja yrittää arvata, kuka milloinkin kirjoittaa. Päivän parhaasta ja todella pitkästä vuodatuksesta vastasi Kuhmon lahja kansanliikkeellemme. A4:n mittainen vuodatus oli silkkaa, ---- no, ainakin lannnoitetta oli riittävästi. Toisessa persoonassa kirjoittamisessa on omat vaaransa. Niin oli tässäkin. Kirjoituksesta loisti selkeästi kuhmolainen äidin poika. Kirjoitus toimituksen toimesta poistettiin ilmeisesti sen sekavuuden takia. Ihmettelen kyllä hieman toimituksen ajatusta päästää julkisuuteen tämän tasoista kirjoittelua? Edes hetkeksi.

Aikaisemmin Hyrynsalmen lahja puolueellemme kirjoitti aivan samalla tavalla, toisessa persoonassa, silkkaa peruslannoitetta. Sitä samaa tämä persoona työntää tulemaan Suoli24:lla. Kuhmon lahjakkuus lyö kyllä Hyrynsalmen virtuoosin laudalta mennen tullen. Yhteistä molemmille on se, että jutut ovat jumittuneet yhteen ja ainoaan asiaan. Juuri siksi he ovat hyvin tunnistettavia. Kumpikaan ei huomaa sähköisen kirjoittelun taikaa. Kerran kirjoitettu jatkaa elämäänsä poistamisen jälkeenkin. Tallentaminen on niin helppoa.

Vain yksi ja ainoa rohkea on näiden kahden päivän aikana uskaltanut vuodattaa sanallisen likasankon korvalle puhelimen kautta. Se tapahtui aamuyöstä hieman neljän (4) jälkeen. Heräsin puhelimen soimiseen ja rohkea humalainen sain äänijänteensä auki. Jätin hänet mesomaan omaan puhelimeensa. Kaikista yhteydenotoista olen saanut varmuutta sille, ettemme ole yksin.

Tänään olen aloittanut vaalityön ja toivottanut ensimmäiset Pohjois-Pohjanmaan ehdokkaat tervetulleiksi Suomussalmelle. Tuttu työ toreilla ja turuilla jatkuu. Tulen tukemaan sellaisia ehdokkaita, joilla on sydämissä sivistystä ja ajatuksia muustakin kuin omasta edusta. Ehdokkaita, jotka eivät ole yhden asian ihmisiä. Näitä ihmisiä on. Itsenäisesti ajattelevia perussuomalaisia. Iloisia ja avoimia. Ihmisiä, joista tulee hyviä kansanedustajia.

Näiden ehdokkaiden puolesta työ kansanliikkeen parissa jatkuu.

Avainsanat: kirjoittaminentoisessapersoonassa, itsenäisestiajatteleviaperussuomalaisia, perussuomalainenkansanliike