Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

053 Turvallisuus tänään ja huomenna

Torstai 16.10.2014 klo 14:43 - yrjöpoeka

Tämän otsikon mukainen aihe oli viime viikonlopun aikana esillä Raatteen Portissa. Perussuomalaisten Kainuun-piirin varapuheenjohtajana sain tehtäväkseni järjestää ko.paikalla luentotilaisuuden aiheesta. Luennoitsijoina toimi Kainuun Prikaatin edustaja evl. Vesa Värjyvirta ja Kainuun Rajavartioston edustaja maj. Janne Liikavainio.

Tilaisuuteen osallistui piirin jäseniä kaikkialta kainuusta. Aluksi tutustuimme uusittuun näyttelyyn oppaan johdolla. Joukostamme suurin osa kävi paikalla ensimmäistä kertaa. Museon ja sen ympäristön karu kuva sodasta mykisti useita. Museo on muistomerkkinä kymmenien tuhansien nuorten miesten kuolemasta suurvallan laajenemispyrkimysten takia. Raatteen talvisotamuseo osoittaa kaikille kävijöille sodan mielettömyyden. Samalla se kertoo kuinka itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Järjestäessäni tilaisuutta pohdin useita päiviä noita otsikon sanoja. Pikkuhiljaa turvallisuus avautui minulle kokonaan uudessa valossa. Sanojen todella suurta merkitystä emme valitettavasti useinkaan huomaa arjessamme. Ne ovat niin itsestäänselvyyksiä, että ne hukkuvat arkipäivän kiireeseen. Siksi kävin alustuksessani käsitettä läpi esimerkkien valossa.

Mitä olisi arki ilman hyvää parisuhdetta, lapsia ja perheyhteisöä? Ne luovat onnellisuutta ja turvallisuutta. Hyvä ja toimiva sosiaalinen verkosto ja asuinympäristö tuovat turvaa kaikille siinä toimiville. Turvallisuutta tuo myös toimiva sosiaali- ja terveydenhuollon verkosto.

Ilman tietoliikenneverkkoa kokisimme turvattomuutta. Toimiva vesihuolto ja jätteiden käsittely on perusturvallisuutta. Suomessa on kansankirkko joka tuo turvallisuutta, vaikkemme huomaa sitä ennekuin kriisien yhteydessä. Palo- ja pelastustoimi on arjessa näkymätön, tarvittaessa me turvaudumme sen ammattitaitoon ja turvaan. Poliisin häviämisen lähiseuduiltamme koemme turvattomuutta lisäävänä ja haluamme lisätä sen näkyvyyttä. Koemme Rajavartiolaitoksen tuovan meille kansallista turvallisuutta, samoin kuten puolustusvoimatkin. Parhaiten yksilön ja joukon turvallisuutta lisää tieto ja tietoisuus omasta ympäristöstämme.

Työstä saatava elanto lisää omaa ja perheen riippumattomuutta ja elämä koetaan työn ansiosta merkityksellisenä. Jokaisella meistä on paljon sellaisia harrastuksia ja toimintoja, jotka lisäävät hyvänolon tunnetta ja turvallisuutta. Kaikki se minkä teemme yhdessä muiden ihmisten kanssa, kuten talkoot, yhdistystoiminnat, juhlat ja erilaiset kilpailut, kaikki ne tuovat yhteisöllistä turvallisuutta. Yhteisölliset kokemukset lisäävät yhteisöllistä ymmärrystä ja turvallisuuden tunnetta. Yhdessä kokien, kuunnellen ja keskustellen.

Jokainen meistä voi tutkailla omaa elinpiiriään ja miettiä, mitkä seikat omassa arjessa lisäävät turvallisuuden tunnetta. On hyvä arvioida millasena koimme turvallisuuden nuorempina, mitä se on nyt ja miten näemme huomisen.

Raatteen Portin tilaisuuden jälkeen olen saanut osanottajilta palautetta joissa annetaan kehuja meidän ulkoisille turvallisuusjärjestöille, Rajavartiolaitokselle ja Puolustusvoimille. Erityisesti mukana olleet naiset kokivat tilaisuuden silmiä avaavana. Usea mukanaolija ymmärsi vasta nyt, kuinka rajun murroksen keskellä nämä laitokset ovat olleet viimeisten 20-vuoden aikana. Yhteinen kokemus oli, että laitokset ovat eläneet ajassa. Suomen ja Venäjän raja on juuri nyt maailman turvallisin.

Sanotaan lähiympäristössämme vastaantulijoille huomenta ja näkemiin ja antakaa sen näkyä kasvoillamme. Hymy tuo turvallisuutta! Minulle, sinulle ja yhteisölle!

Avainsanat: raatteenportti, talvisotamuseo, itsenäisyydenasia

010 Mitä jos..

Lauantai 29.1.2011 klo 7:48 - yrjöpoeka

Vanhoina hyvinä aikoina Suomessa puhuttiin naapurimme Neuvostoliiton vakaasta menosta ja sen pysyvyydestä. Nyt sitä ei enää muista juuri kukaan.

Suomen liityttyä EU:n ja rahaliittoon, siitä on tehty suoranainen valtionuskonto. Kaiken on kerrottu olevan ikuista ja pysyvää. Vastaan pyristelijät on tuomittu ikuiseen kadotukseen ja harhaoppisuuteen. Lueskelin aamutuimaan mielenkiintoista uutista, joka voi tuoda vilunväreitä vallitsevaan oikeaan tietoon. Muualla Euroopassa uskalletaan pohtia myös sitä mahdollisuutta, että euroalue hajoaa. Poliitikkojen uskontoon vivahtava liturgia kaiken pysyvyydestä voi todella kaatua rahanvaihtajien selän kääntöön. Sitten keksitään uusi aihe, josta tehdään valtauskonto.

Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan, siitä on puhuttu Perussuomalaisten parissa paljon ja myös kansalaiset toreilla ovat samaa mieltä. Suomalaiset vastustavat maamme myymistä pala palalta ulkomaalaisten omistukseen. Naapurimaamme Venäjä noudattaa asiassa oikeaa linjaa, se ei myy. Suomalaisten olisi syytä hyvissä ajoin ottaa oppia oikeista tavoista hoitaa isänmaan asioita. Kannatan yhtäläistä käytäntöä naapurimaidemme välillä.

tarra_200p.png
Autotarra jonka sanoma puree!

Tutkiessani tätä internetin tietoväylää törmäsin tietoon, kuinka maatamme myydään tehokkaasti Venäläisille. Maatamme ollaan valmiita myymään muutamasta kopeekasta. Suomussalmi näyttää siinä oivallista esimerkkiä. Datsha.com sivustolla löytyy valtava määrä kiinteistöjä, joita julkeasti myydään ulkomaalaisille. Minusta siinä ei ole mitään isänmaallisuutta. Kaikki myydään rahasta lyhytnäköisellä politiikalla.

Sivustoa vieritettäessä alaspäin törmätään lopulta Suomussalmen kunnan laittamaan myynti ilmoitukseen. Karhulanvaaran historiallinen alue ollaan valmiita myymään Venäläisille. Suomen itsenäisyyden eräs ratkaisupaikka muistomerkkeineen päivineen, saa pian uuden omistajan ja silloinen kaplakka saa siinä lopullisen sinetin. Samaa linjaa noudatettaessa, kunta laittanee myös Raatteen sotamuseon myyntiin.

Elämäni tärkein työpaikka oli reilu 29-vuotinen palvelu Rajavartiolaitoksessa ja siellä itsenäisyyden asia muuttui todeksi. Jokainen päivä oli itsenäisyyden päivä ja sen mukanaan tuomaa vapautta oppi arvostamaan. Vapaus on tuonut mukanaan velvollisuuden puolustaa sitä ja siksi olen kokenut tärkeäksi pitää asiasta puhetta yllä. Kauppamiehet taitavat ehtiä myymään maamme, ennekuin veteraanit kuolevat sukupuuttoon.

Suomalaiset poliitikot ovat puhuneet maan tavasta, puhuttaessa maahamme pesiytyneestä korruptiosta. Liittyykö tähän valtiovallan hiljaisuuteen isänmaamme myynnissä, myös maan tapa?

Kevään vaaleissa, on jokainen äänestäjä itsenäisyyden asialla. Perussuomalaiset ovat tuoneet vaalikeskusteluun lauseen: Uskalla muuttaa mieltäsi!

Mitä jos..?

Avainsanat: valtauskonto, rahaliittohajoamassa, itsenäisyydenasiamurtumassa, isänmaallisuusalennusmyynnissä, otetaanoppiavenäjältä, muutamieltäsi

142 Perussuomalaisten uhka

Torstai 4.11.2010 klo 16:41 - yrjöpoeka

Eilisen päivän aikana olemme saaneet kuulla ja lukea uutista Pohjoismaiden neuvoston kokouksesta. Siellä ajettiin keskiryhmien kokouksesta ulos Perussuomalaisten Raimo Vistbacka. Ensimmäisissä uutisissa keskiryhmien sihteeri Terhi Tikkala kertoi sen johtuvan perussuomalaisten yhteyksistä ruotsin demokraatteihin ja myös taikasana rasismi oli hänen huulillaan. Tikkala kertoi myös, että tätä asiaa on pohdittuyleisimminkin. Tarkoittanee, että kepuli pääministeri Mari Kiviniemi on mukana ulosajossa.

Yön yli nukuttuaan alkoi toisenlaisten kertomusten aika. Perinteiseen malliin Tikkala toi ilmi, ettei Vistbacka edes kuulu keskiryhmiin ja hän ei ole edes hakenut ryhmän jäsenyyttä. Maailma on kuitenkin sähköinen ja asiat ovat julkisia vaikka niitä yritettäisiin siivota. Pohjoismaiden neuvoston Suomen nimilistoja tutkiessa, tulee nyt selväksi, ettei Vistbacka ole ryhmän jäsen. Toista oli vielä jokin aika sitten ja siihen selitys löytyy tästä. Tämän mukaan Vistbacka on ollut ryhmän jäsen ja hänet on eduskunnassa toimeen valittu. Perussuomalaisten kannatuksen kasvu saa aikaan todella ihmeellisiä väristyksiä valtapuolueissa. Pitäisiköhän todella maksaa jotakin noin hyvistä mainos vedätyksistä Perussuomalaisten hyväksi? Tässä jo todella pian odotetaan seuraavaa mittausta ja sen aiheuttamaa hysteriaa.

Vallitseva järjestelmä on todella hädissään ja sen takia siltä voi odottaa aivan mitä tahansa, tämä episodi on siitä hyvä esimerkki. Tiedän toki sen, että nyt on vasta pintaraapaisu tehty likasanko osastolta. Asiat ja argumentit ovat loppuneet, rasismi syytökset sinkoilevat joka suunnasta.

Kaikki tämä tapahtuu vain siksi, että Perussuomalaiset puolustavat Suomea ja suomalaisuutta. Pääministeri Kiviniemi on itse todennut kuinka huolestuttavaa on kansallismielisyyden nousu. Hänen mukaansa se johtuu rasismista, joille hänellä on nollatoleranssi. Puolustan todella mielelläni Suomalaista itsenäisyyttä pääministerin ahdaskatseisuutta vastaan.

Suomi on viimeiset vuodet ollut sellaisten kauppamiesten ja naisten käsissä, että kohta on jäljellä vain savuavat rauniot. Perussuomalaiset puolustavat Suomen kansallista itsemääräämisoikeutta. Mikäli pääministeri määrittää koko ajan kasvavan kansalaisten joukon rasisteiksi ja Suomeen kuulumattomiksi, olen valmis asettumaan vastarintaan.

Olen saanut tehdä työtä jolla oli tarkoitus ja työn sisältö oli joka ikinen päivä itsenäisyyden asialla.

Adolf Ehrnrooth sanoi mielestäni itsenäisyyden asian erittäin hyvin. ”Suomi on hyvä maa asua. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.”

Avainsanat: perussuomalaistenuhka, äärimmäinentoimi, vistbackaajettiinulos, pääministeriuhoaarasismilla, erjatikka, googlenvälimuisti, pääministerinnollatoleranssi, itsenäisyydenasia, suomenomakansa