Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

111 On se aika vuodesta

Perjantai 19.5.2017 klo 18:41 - yrjöpoeka

Nyt en puhu naisten ovulaatiosta, puhun erityisesti miesten ”ovulaatiosta.” Nyt miehet kokoontuvat iltaisin, joko yksikseen, tai sitten kaveriporukassa. Yksin kiroillaan estottomasti ja muu perhe saa tuntea, kuinka hormoonit tässä ovulaatiossa saavat tunteet täysin valloilleen. Kaveriporukassa tsempataan toisia ja myös muita facebookin ja muiden sosiaalisten kanavien kautta. Kaikki kaveripiirissä myötäilevät tuskan ja kärsimyksen keskellä kieriskelevää hormooni hemmoa.

Huomasin viimeviikolla sen ajan olevan käsillä. Naamakirjassa lentelivät ärräpäät ja tulta ja tulikiveä manattiin niiden päälle, jotka eivät ymmärtäneet suurta tunteiden paloa. Kohtaukset olivat viimeviikolla kuin kolmesta muskettisoturista. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta. Manausten herroina ja tunteiden tulkkina kirjoitetut toivotukset olivat vähintäänkin K12-luokkaa. Oireet ilmaantuivat sosiaaliseen mediaan iltauutisten jälkeen. Mekastus ja jupina jatkui vielä seuraavanakin päivänä, alkaakseen iltasella uudelleen.

Joku kysyy nyt, miksi ovulaatio ilmeni iltaisin? No, ensinnäkin oireiden helpottamista avustettiin yleensä oluella. Sillä on miehiseen tunteiden paloon hienoinen rauhoittava vaikutus ja sitä tarvitaan huudosta karhean kurkun kostuttamiseen. Oireet pahenivat heti kun televisio laitettiin auki ja ohjelmaksi valittiin Pariisin MM-kisat. Siellä pelataan suomalaisten pyhää kansallispeliä, jota jääkiekoksi kutsutaan. Viime viikko oli täynnä tuskaa ja osalliset kokivat koko maailman tuskat harteillaan. Kiekkoilijoiden pelaaminen kirottiin alimpiin syövereihin. Päävalmentaja Martikainen sai sitten ovulaatio hurmoksen aivan tappiin. Vaadittiin hänen eroaan, että miesten olotila helpottuisi.

Tämän viikon peli torstai iltana muuttui sitten Marjamäen ylistykseksi ja hänen nerouttaan verrattiin Pohjois-Korean Kim Jong Uniin. Kaikki oli anteeksi annettu ja sosiaalinen media täyttyi hurmoksesta. Lehtien toimitukset ylistivät peliä ja saivat koko miehisen lukijakunnan kyyneliin. Television useat hidastukset täyttivät koko Suomen huokauksillaan. Lukiessani tämän päivän aikana eri uutislähteitä, olen nähnyt viimeviikon kivittäjien muuttuneen täysin. Nyt on hurmosta ilmassa ja vanha tuttu Ruotsi tulossa vastaan. Nyt kaupoista ovat oluet loppumassa, koska tämä ovulaation loppuhuipennus koettelee miehisiä herkkiä tuntoja.

Olin 1995 tulossa Tampereelta junalla ja pakollinen pysähdys oli Pieksämäellä. Katselin asemaravintolassa silloisen ovulaation tähtihetkiä. Raavaat miehiset miehet itkivät kaulakkain ja osoittivat tunteitaan avoimesti. Ravintoloitsija loihti pieni shamppanjapulloja jokaiselle halukkaalle, tietysti sopivaan hintaan. Herkällä hetkellä kukaan ei ole köyhä ja kipeä. Asemaravintolassa oli suuri screeni ja siksi se oli täynnä miehiä. Siirryin varovasti vaimoni kanssa kahvittelemaan takimmaiseen pöytään ja seurasin menoa.

Noiden aikojen jälkeen maailma on muuttunut ja Suomi ja suomalaiset kokevat jääkiekon olevan maailman tärkein asia. Ehkäpä se on sitä siksi, että se vapauttaa miehisen ovulaation ulos. Pariisin kisat eivät liikauta paikallisia mitenkään. Ranskan joukkueen voitettua Suomen, täällä lehdet kirjoittivat kymmeniä sivuja ja voi sitä tuskan määrää. Toimittaja näytti varmasti piruuttaan televisiossa paikallista suurilevikkisintä lehteä. Jääkiekon tuloksesta oli muutama rivi. Ei yhtään kuvaa. Jalkapallosta 20-sivua. Repikää siitä.

Ranskalaisten miesten hormoonit syttyvät jalkapallosta.

Avainsanat: jääkiekonmmkisatpariisi, ovulaatio, päävalmentajamarjamäki, mmkisat1995, pieksämäenasemaravintola, jalkapallosytyttääranskalaiset

102 Vuodenkiertoa

Tiistai 9.5.2017 klo 11:15 - yrjöpoeka

Se on taas sellainen aika vuodesta, että on puhuttava vesitaseesta ja Terrafamesta (Talvivaara). Uutisointi on yhtä takuuvarmaa kuin uutisointi koiranpaskoista. Etelän media ja YLE on ottanut kituvan Kainuun kohteekseen. Näiden tahojen mielestä täällä ei saa tehdä mitään luontoon liittyvää toimintaa. Syttöjä aiheeseen jakavat tietysti muutklin tahot, kuten vihreät ja vasemmisto. Vihreät vielä ymmärrän, mutta vasemmiston vastustus työtä tarjoavalle toiminnalle on minulle mystinen asia.

Toinen kestoaihe on tietysti säätila. Kaikkialla törmää nyt uutisointiin siitä, että kevät on myöhässä. Viime keväänä tähan aikaan päiviteltiin aikaista kevättä ja sen kerrottiin olevan seurausta ilmastonmuutoksesta. Nyt jostakin kumman syystä ei puhuta ilmastonmuutoksesta mitään? Se mikä ei sovi uutisointiin, unohdetaan autuaasti. Voin jo takuuvarmasti sanoa, että mikäli ensikeväänä näihin aikoihin ruoho viheriöi ja kukat nostelevat päätään, puhutaan ilmastonmuutoksesta.

Kevääseen kuuluu tietysti jääkiekon MM-kisat. Suomi on tuntenut itsensä suurmaaksi tässä lajissa. Nyt kisat ovat menneet aivan poskelleen. En itse seuraa kisoja ollenkaan, luen uutisoinnin otsikoita. Parasta viihdettä on seurata kavereiden postauksia facebookissa. Siellä eletään täydellä tunteella ja keskustelu on ajoittain todella rankkaa. Välillä on tehnyt itsellä mieli heittää jotakin nohevaa keskusteluun, mutta olen ollut armelias. Jääkiekossa on pääasia murskata vastustajan parhaat pelaajat. Siksi siellä alkavat olla alle kahden (2) metrin miehet hukkapätkiä.

Jääkiekon asemasta maailmassa on kuvaavaa se, että itse Ranskassa voitetun ottelun uutisointiin päälehdessä annettiin tilaa noin 5x5 sentin tila. Jalkapallolle 20 kokonaista sivua. Itseasiassa jääkiekkoa pelataan vain muutamissa maissa. Jalkapallo on kaikkialla maapallolla tuttu. Jalkapalloa voin itsekin seurata jännityksellä ja suosikkini on aina ollut Englannin-liiga pelit. Katsomot täynnä ja kentällä pelataan, eikä pompotella. Valitettavasti Suomen maajoukkueen edesottamuksia en ole jaksanut kertaakaan katsoa. Lempinimi on vielä sellainen, että itkua on melkein väännettävä. Huuhkajat.

Ranskan vaalit saatiin YLEn kannalta hyvään lopputulokseen. Oikea ehdokas voitti. Valitettavasti YLE unohtaa yhden asian. Yli 10 miljoonalla äänellä Marie LePen jatkaa entistä vahvempana. Kesäkuun parlamenttivaaleissa tällä liikkeellä on nyt vahva ponnistuspohja. Hyvä tulos presidentinvaaleissa voi tuoda Ylelle purtavaa. Vaikka itsekin kannatan valittua Ranskan presidenttiä, en unohda sitä, että Euroopassa ja Suomessa on sama ongelma. Työttömien suuret juurettomat joukot.

Molemmissa maissa iso osa työikäisistä on yhteiskunnan ulkopuolella ja se antaa kasvupohjaa erilaisille ääriliikkeille. Nyt nähty Ranskan presidentinvaali kertoi suunnan. Puolueet joutuvat kaikkialla miettimään ensimmäistä kertaa olemassaoloaan. Valittu presidentti tuli ulkopuolelta puolueiden ja suoraan huipulle. Tämä huomattiin muuallakin ja nyt on mielenkiintoista nähdä miten se muuttaa Euroopan tulevaisuutta.

Tämä kevät on tuonut myös itselleni muutoksia. Toukokuun lopussa siirryn politiikasta kokonaan ulos. Toinen muutos on ollut kotisivujeni kävijämäärien raju kasvu. Muutos alkoi viimevuoden keväällä ja se näyttää jatkuvan.

Yksi siis pysyy. Kirjoittaminen jatkuu.

Avainsanat: terrafame, vesitase, ilmastonmuutos, jääkiekonmmkisatpariisissa, englanninliiganjalkapalloottelut, eurooppamuutoksessa