Satunnaiset kuvat

Mänty

Uusimmat

Blogin arkisto

090 Monenlaista iloa

Maanantai 5.7.2010 klo 21:38 - yrjöpoeka

Jäätelökesää on viikonloppuna ollut ja pitkän talven jälkeen saa lopultakin ottaa välihousut pois! Sitä minä hieman ihmettelen, kun hellettä on ollut pari päivää, niin jo alkaa valitus? Tänään kuuntelin ihmisten keskusteluja säätilasta Kuusamossa kahvitellessani paikallisella huoltoasemalla. Nyt jo on liian lämmintä, pitäisi olla hieman viileämpää! Kyllä sitä viileyttä Suomen kesässä tahtoo olla liiankin kanssa. Nyt pitää nautiskella jokaisesta päivästä, on mukava talven tuiskuilla muistella kesän lämpöä.

Kajaanin torikadulla tulee tarkenemaan ja se on hyvä. Hyvä ilma takaa sen, että Raatihuoneen tori on täynnä kesäisesti pukeutuneita ihmisiä. Kaupunki on siitä hyvä paikka, että sieltä puuttuvat nämä itikat, joita täällä piisaa. Jokivarressa niitä oli ajoittain todella paljon ja ajoittaiset vesisateet kasvattavat niitten määrää.

Sain viikonlopun jälkeen luvan käydä Kuusinki joella. Saunavaaran montulla oli todella paljon asuntoautoja ja – vaunuja, mietin hetken sopiiko sinne sekaan kalastamaan. Kyllä sopi oikein hyvin ja sain tänään taimenen, joka painoi 3,4 kg. Kotiin päästyäni tein heti kalasopan ja kyllä maistui todella hyvältä. Kuvia löytyy tuolta kalastusosiosta ja laitan yhden tähän.hpim4018.jpg

Avainsanat: ilo, jäätelökesä, välihousut, kesäpuku, kuusinkijoki, perhokalastus