Satunnaiset kuvat

Metsäkurjenpolvi

Uusimmat

Blogin arkisto

039 Tupla vai kupla

Perjantai 30.5.2014 klo 12:34 - yrjöpoeka

Vaalit on käyty ja kansan aktiivisuus on antanut sellaisen tuloksen, kuin kukin ansaitsee. Niin kävi perussuomalaisillekin. Hallitsematon vaaliorganisaatio suolti kaikenmaiilman rihkamaa paikat täyteen. Sitä tulvi ovista ja ikkunoista. Viimeiset kaksi viikkoa tavaraa puski ovista ja ikkunoista sisään ja sitä ei voitu, eikä ehditty käyttää. Tilanne oli samankaltainen, kuin aikoinaan kuuluisat faksit Jäätteenmäelle. Ne tulivat pyytämättä ja yllättäen.

Vaalien kiinnostavuus laski sitä mukaa, kun kaikille selvisi, ettei puolueita kiinnosta Kainuun korvet. Kenttä jätettiin suosiolla vasemmiston Kyllösen käyttöön. Vasemmisto on kokoomuksen ohella kaikkein euromyönteisin ja vielä liittovaltio kehityksen ajaja. Tätä kehitystä haluavat lähtivät uurnille ja tulos sen mukainen. Ehdokkaat ja puolueen vaaliorganisaatio jätti ainakin Kainuunpiirin täysin oman onnensa varaan.

Vaalien tulos oli minulle täysi kupla. Lähtökohdiltaan meillä oli hyvä tilanne ja mielestäni erinomainen ehdokaslista. Ainoa piikki oli alueellinen kattavuus. Olisi pitänyt löytyä ehdokas Kainuusta ja Lapista. Nyt liian monta oli samoista maakunnista. Etelän väkirikkaat alueet ymmärrän hyvin. Savosta oli minun mielestäni liikaa ehdokkaita. Tämän tuloksen kanssa meidän on elettävä seuraava vaalikausi, ellei järjestelmä romahda sitä ennen.

Puolueen johdon on puitava tarkoin vaalien tulos. Nyt on jo piireille ilmoitettu, ettei jälkipeliä käydä piirien kanssa. Juuri nyt se on vähimmäisvaatimus. Vaaliorganisaatio epäonnistui tehtävissään niin pahoin, että sitä ei voi vaieta hiljaisuudessa. Laitettiin niin paljon puolueelle kuuluvaa rahaa menemään turhuuteen, ja se vaatii tilivelvollisilta muutakin kuin selityksiä. Rahan palamisen lisäksi joudumme rahtaamaan kaatopaikalle meille tulvinutta tarpeetonta materiaalia.

Piirin sisäisten tapahtumien takia ja sen jouduttamana olen lähettänyt sähköpostia puoluesihteerille vaaleihin liittyen. Palautekeskusteluun on varattava aikaa ja sitä ei mielestäni voi jättää syksyyn. Minusta on turha vedota siihen, ettei meillä olisi aikaa. Seuraavat vaalit ovat vajaan vuoden päästä ja siksi näiden vaalien anti ja opetus on keskusteltava puoluejohdon ja piirien kanssa. Toivottavasti puolueella on kuulevat korvat. Jos ei ole, voivat käydä lainaamassa kokoomukselta.

Näillä eväillä huomiseen.

imgp2113-crop1.jpg
Punainentupa odottaa.

Onneksi minulla on tulevina viikkoina muuta mietittävää kuin politiikka. Olen tekemässä muuttoa ja sen pitäisi tapahtua heinäkuun alkuun mennessä. Siivouksen ja maalamisen lisäksi on tiedossa myös muuta pientä askarta. Remonttihaalarit tulevat tutuiksi. Sitä puuhaa on mukava tehdä yhdessä vaimoni kanssa. Jokaisella meistä on unelma pienestä punaisesta tuvasta ja perunamaasta. Nyt se tuli pyytämättä ja yllättäen. Liputan heinäkuun ensimmäinen päivä!

Avainsanat: jäätteenmäenfaksi, pyytämättäjayllättäen, jälkipeli