Satunnaiset kuvat

pikku raisa iltapesulla

Uusimmat

Blogin arkisto

035 Pihvi hukassa ? vai onko

Maanantai 5.8.2013 klo 15:49 - yrjöpoeka

Olen parivuotta odotellut puolueeltani selkeitä poliittisia linjauksia tulevaisuuteen. Samoin olen odotellut sitä, kuinka kenttä aiotaan yhtenäistää. Vaaleista on jo mennyt liian paljon aikaa. Nyt alkaa olla viimeinen aika tehdä jotakin.

Puolue on perustanut kolme järjestösihteerin vakanssia ja ne virat eivät ole olleet julkisessa haussa jäsenistön keskuudessa. Järjestösihteereiden toimenkuva on suloisen selkiintymätön ja jokainen heistä kiertää kenttää oman tulevaisuuden rakentaminen päällimmäisenä. Seuraaviin vaaleihin on helppo lähteä, kun puolue maksaa kilometrit ja palkan vaaleihin asti.. Puolue on hukkaamassa äänestäjien antaman mahdollisuuden pienten asioiden näpertelyyn. Minä voin ilman palkkaakin kertoa puoluehallitukselle ja puoluesihteerille, mitä kenttä on vailla.

Odotin myös puoluehallitukselta ja johdolta selkeää toimintasuunnitelmaa, kuinka ja kuka kiertää kenttää kertomassa puolueen linjaukset. Puolueen kasvun mukana rahaa on virrannut puolueen kassaan. Suuri mielenkiinto tuntuu nyt olevan se, kuka saa hallita rahavirtoja. Ketään ei tunnu kiinnostavan tärkein asia, puolueen rivien hitsaaminen yhteisten asioiden taakse. Ilman palkkaakin osaan kertoa puoluetoimistolle, että nyt johdon on kierrettävä kenttää luomassa yhteishenkeä.

Nyt kentällä kiertelevät yksittäiset kansanedustajat, järjestösihteerit ja eurovaaliehdokkudesta kamppailevat. Jokaisella on kerrottavana oma henkilökohtainen linja. Yksi haluaa ruotsinkielestä eroon, toisella on maahanmuuttajia kohtaan antipatiaa ja vielä joku haluaa eurosta eroon. Jokainen korostaa julistuksissaan vain omaa näkemystä asiaan. En ole löytänyt näiden kiertäjien kertomuksista puolueen linjaa. Nyt tarvitaan todella selkeitä puolueen linjauksia sote-uudistukseen ja kuntauudistukseen. Samoin tarvitaan vahvaa näkemystä, kuinka Suomi saadaan nousuun henkisesti ja taloudellisesti. Näkemystä tarvitaan jos aiotaan muuttaa eriarvoistumisen kierrettä. Työelämä tarvitsee myös ajatuksia tulevaisuudesta, mikäli aiomme pitää kiinni työväen äänestäjistä.

Väheksymättä mitenkään tulevia eurovaaleja ja tulevia kansanedustajan vaaleja, minun mielestäni ne ovat kuitenkin toissijaisia. Uusia jäseniä virtaa puolueeseen ja he tarvitsevat nyt selkeän ja vahvan pihvin, mitä pureskella. Puoluesihteerivaalin odotettiin tuovan selkeyden tilanteeseen ja siihen ladattiin paljon. Nyt on ollut sitten kesälomatauko ja vaalien antama hypetys on suurinpiirtein laskeutunut viemäristä alas. Uuden puoluesihteerin tulisi pikaisesti aloittaa kentän kiertäminen ja sekalaiset järjestösihteerit olisi heti laitettava kilometritehtaalle. Puoluesihteeri saa tarvitsemansa tiedon jäsenistön ja äänestäjien tarpeista kenttäkierroksella. Piirien puheenjohtajat ja piirisihteerit ovat puoluesihteerin selkäranka.

Tämä kierros pitää tehdä heti alkusyksyn aikana.

Kirjoituksesta tuli sekava. Ilmeisesti mietintäni sekavasta tilanteesta ei paranna ajatuksia ja kirjoittamisen taitoa.

Nyt aion laittaa näpertelemäni perhot tositoimiin. Teno odottaa. Samoin jäämeren lohi.

lohiranta.jpg

Avainsanat: pihvi, perussuomalaistenpuoluesihteeri, järjestötyö.matkasaarnaaja, teno, jäämerenlohi

219 Vuosi on lopuillaan

Torstai 31.12.2009 klo 19:01 - yrjöpoeka

Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellisen työntäyteinen, takana on ensimmäinen vuosi maakuntavaltuutettuna. Valtuutetun toimen lisäksi olen saanut toimia sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja yksilöhuoltojaostossa, joka käsittelee kansalaisten valitusasiat. Jaoston kokouksia on ollut aivan saman verran kuin lautakunnankin kokouksia ja asiat eivät ole olleet aina helppoja. Vuoden aikana olen saanut mahdollisuuden tutustua koko sosiaali- ja terveydenhuollon kenttään ja henkilökuntaan. Se on ollut parasta antia koko vuodelta, toimia ihmisten parissa.

Viime kunnallisvaalien jälkeen oikeusministerin taholta saakka pelättiin yleistä epäjärjestystä ja hulinointia perussuomalaisten taholta uusissa valtuustoissa. Omasta mielestäni Kainuun maakuntavaltuustossa eivät perussuomalaiset ole häiriöitä aiheuttaneet, kyllä ne ovat muista ryhmistä. Koko Suomi on jännityksellä odotellut, että millä saataisiin perussuomalaisia rökitettyä, nyt ne kiittelevät viimeistä kalluppia, joka osoittaa kannatuksen laskua osaltamme. Sitä ne eivät huomaa, että tämän vuoden aikana perussuomalaiset ovat rakentaneet järjestökenttäänsä. Uusia osastoja on syntynyt kuin sieniä sateella ja se tulee tulevissa vaaleissa antamaan vastauksen moniin muita puolueita huolettaviin kysymyksiin. Suuret puolueet tietävät, kuinka tärkeä on toimiva järjestökenttä. Vain sen avulla voidaan vaaleissa menestyä ja puolue on menossa oikeaan suuntaan. Nyt on pidettävä huoli siitä, ettei vauhtisokeus yllätä ja aiheuta ylimielisyyttä.

Keskustelin eräiden muiden puolueiden politiikkojen kanssa syksyn mittaan ja monilla heillä oli julkisuuden ansiosta ollut käsitys, että perussuomalaiset aloittaisivat häiriköinnin Kainuussakin. Valtamedialla on uskomaton valta, ne muokkaavat ihmisten käsityksiä hyvästä ja pahasta. Kansa antoi vaaleissa oman sanansa ja sen vallan avulla olemme tehneet, minäkin, luottamusmies tehtäviä. Kenellekään ei ole kasvanut sarvia, olemme aivan tavallisia perussuomalaisia.

Perussuomalainen ääni ylävesiltä tulee jatkamaan myös tulevana vuonna esiintymisiään ja jatkan myös tämän sivustoni päivittämistä.

Kiitos kaikille palautetta antaneille, otan jatkossakin palautetta vastaan. Erityis kiitos kuuluu Kopsalan vaarille ja Sorron Antille, jatketaan keskusteluja jatkossakin.

Suurin kiitos kuuluu vaimolleni, hän on jaksanut tukea ja kannustaa minua tekemisissäni.

Valmistaudutaan kaikki yhdessä vastaan ottamaan tuleva vuosi ja tehkäämme se iloisissa ja toisia huomioon ottavissa merkeissä.

HYVÄÄ JA ANTOISAA TULEVAA VUOTTA 2010!

Avainsanat: yleinen, sosiaalipolitiikka, oikeusministeri, järjestötyö, perussuomalainen