Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Valintoja

Sunnuntai 26.4.2015 klo 21:41 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuunpiiri on tänään saanut sitten uuden puheenjohtajan. Sotkamon Ari Korhonen palaa luotsaamaan piiriä. Vaalitulos kertoo, ettei puheenjohtajan tiestä tule tasainen.

Piirin kokouksesta on käyty vääntöä, onko se laillisesti koolle kutsuttu. Minun mielestäni ei ole. Siksi en minä, eikä myöskään oma yhdistyksemme halunnut lähteä paikanpäälle. No kokous sitten pidettiin ja sääntojä tulkittiin kevyemmin.

Huvittavinta antia on nyt lukea lehdestä, kuinka piiri on lähettänyt kirjeitä niille, jotka ovat maksaneet tämän vuoden jäsenmaksunsa. Se hupi syntyy siitä, että jukisesti sihteeri myöntää syyllistyneensä henkilörekistereiden väärinkäyttöön. Jokainen tietysti maksaa itse virheistään.

Huvittavaa ei ole se taso, millä piiriä on johdettu. Yksinkertainen tapa selvittää asioita on tutustua puolueen ja piirin sääntöihin. Siellä kerrotaan selkeästi, ketkä ovat piirin jäseniä. Jäseniä eivät ole yksityiset ihmiset. Jäseniä ovat piiriin kuuluvat puolueen paikallisyhdistykset. Kutsu olisi tullut suunnata yhdistykselle, eli sihteerille, tai puheenjohtajalle. Suomeksi sanottuna meidän osastomme ei ole saanut virallista kutsua.

Toinen hupaisa yksityiskohta selvisi vasta tänään. Piiri oli laittanut lehteen tarkoituksella sellaisen ilmoituksen kokouksesta, että se taatusti on jäänyt jokaiselta näkemättä. Asiasta ei eilen ja tänään tietänyt kukaan muu kuin piirinjohto. Maksuton ilmoitus seurapalstalla ei mielestäni täytä virallisen kutsun kriteerejä. Eikä piirin vakiintuneita käytäntöjä.

20150426_192643-crop.jpg
Virallinen ilmoitus...

Järjestäytyneen poliittisen liikkeen tunnusmerkkeihin luetaan viralliset Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät säännöt. Säännöt ohjaavat toimintaa ja niillä luodaan yhtenäinen käytäntö asioiden käsittelyä varten. Tämänkaltainen toiminta, mitä nykyinen piiri on harrastanut, on todella luokatonta.

Toivottavasti ”uusi” puheenjohtaja ottaa sääntökirjan lakimiehenä tiukasti ohjenuorakseen. Toisena toiveena voisin esittää vienon toiveen siitä, että julkiset uhkailut erottamisista loppuisivat. Koko alkuvuosi on saatu kuulla erilaisia uhkailuja kuka milloinkin laitetaan kävelemään. Kolmantena toiveena olisi tietysti se, että erilaiset kuppikunnat saataisiin loppumaan. Tämä toive on varmasti se kaikkein vaikein.

Jokatapauksessa valinnat on nyt tehty. Onnea puheenjohtajalle vaativassa tehtävässä. Luottamuksen rakentaminen on kaiken A ja O.

Avainsanat: kainuunpiirissäpaukkuu, jäsenrekisterinasiatonkäyttö,