Satunnaiset kuvat

Mänty

Uusimmat

Blogin arkisto

046 Tauti tuli

Maanantai 29.3.2010 klo 20:16 - yrjöpoeka

Eilisen aikana nuha ja kolotus alkoivat oikein tosissaan, aamusella olo oli hieman parempi, joten lähdin maakuntavaltuuston kokoukseen. Sitä ei olisi pitänyt tehdä, nyt on kuume todella korkealla ja olo kuin jyrän alle jääneellä. Onneksi huomenna ei ole minnekään menoa ja voin parannella itseäni.

Laitoin tullessani puhelimen päälle ja sieltä alkoi rapa lentää. Radio Kajaus on saanut uutisen jota se aikoo hiertää oikein kunnolla. Huomenna saamme sitten toisenlaisen näkemyksen piirin toiminnasta, radio kuulee myös toista osapuolta. Roska väitteiden esittäjä on todella huono joukkue pelaaja, ensin sovitaan yhteisesti kuinka asioissa edetään. Roska uutisten esittäjä kumppaneineen ajoitti uutisoinnin todella hyvin, ensimmäiset uutisoinnit ajettiin keskiviikkona 25.3.2010 kahteen kertaan ulos. Tällä viestittämisellä halutaan vaikuttaa suoraan jäsenvaalin tulokseen. En pidä perättömien väitteiden esittäjää millään lailla miehen kuvana, mato on sekin parempi, kuin tämä miehenkuva! Perussuomalaisten Kainuun piiri ja – puolue, ovat saaneet todellisen lokasangon niskaansa ja kaiken lisäksi puolueen jäseneltä! Toivottavasti puoluejohto on hereillä, taistelua tieuran suunnassa on turha jatkaa, jos tällainen sallitaan.

Palaan huomenna piirin puheenjohtajan esille tulon jälkeen aiheeseen.

Nyt aion saada vaimon hellimään sairasta miestään.. :D

Jatkoa klo 22.25:

Kainarin juttua yön saatteeksi.

 

Tätä nyt piisaa!

Aamulla klo 08.15 kuuntele Kajaus

 

Kuume nyt 38,6 ja olo todella kipeä :((

Avainsanat: kevätinfluenssa, keuhkoastma, loanheittäjä, poliittinenroisto, vaikuttaminenjäsenvaaliin, taisteluatieuransuunnassa, timosoini, rakastettuni

043 Kuntoilua

Torstai 25.3.2010 klo 15:07 - yrjöpoeka

Olen ollut liian vähällä liikunnalla ja sen takia otin tämän päivän aiheeksi ”takin” tyhjennyksen. Se myös tapahtui, jalat menivät aivan tutiseviksi pökkelöiksi päästessäni takaisin kotipihaan. Vielä sitä ikämieskin itsensä saa tiukoille, kun oikein yrittää. Kuntoilua on satava vastapainoksi jatkuvaan ajeluun ympäri maakuntaa, autossa istuminen on myrkkyä selälle.

Eilinen oli tiukka päivä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksineen. Asia lista oli todella täysi ja tietoa tulvi lisää kokouspaikalla vastuualueiden virkamiehiltä. Listalla oli asioita, jotka tulevat puhuttamaan kansalaisia Ylä-Kainuussa. Asiat ovat isoja ja ne koskettavat jossakin vaiheessa kaikkia kansalaisia. Asioista tiedottaminen on ollut todella surkeaa ja se olisi pitänyt aloittaa jo vuonna 2005!

Listalla oli asiaa vanhusten ympärivuorokautisista hoitopaikoista ja akuutti sairaansijojen tulevaisuudesta. Erityisen tärkeä asia on kaikille Ylä-Kainuun asukkaille, täällä tapahtuu paljon muutoksia. Akuutit sairaansijat keskittyvät Ylä-Kainuun sairaalaan, tämän nimen huomasin ensi kertaa viime vuonna paikallisesta puhelinluettelosta. Kaiketi nimi on virallinen ja jossakin hyväksytty, koska nimi esiintyy nyt kaikissa asiakirjoissa.

Kritisoin tiedottamiseen liittyvää asiaa eilisessä kokouksessa, mutta jäin kyllä aikamoiseen epätietoisuuden tilaan, mitä asialle tapahtuu. Nyt keskustelu on ryöpsähtänyt voimakkaasti esille ja tulee lisääntymään rajusti. Puhelin soi ja erilaisilla keskustelupalstoilla iskee sanasäilä. Täytynee osallistua keskusteluun, hankalaa on se, että vasta nyt olen saanut asiaan liittyviä asiakirjoja luettavakseni. Päätöksistä on ollut olemassa pöytäkirjat, mutta niitä en ole osannut etsiä, valitettavasti.

Viimeisistä Ylä-Kainuu lehden kirjoituksistani olen saanut edelleenkin palautetta, kukaan ei ole vielä silittänyt päätäni vastakarvaan. Piiritoimikunnan kokous asiat ovat puhuttaneet hieman ja muutama kommentti on tullut ehdolle asettumisestani jäsenvaaliin. Suomussalmen alueen asukkaat ovat kaikkein innokkaimpia, mutta alueella on vähän maksaneita jäseniä. Toivottavasti tehty työ palkitaan ja jäsenistö tuntee omat ehdokkaansa niin, että osaa tehdä tasapuolisen ratkaisun ehdokas asetteluun.

Auton remontti jatkuu ja sille tuli kyllä aikamoinen lisähinta! Hieman vannehtii..

Nyt on saatava lihaksisto palautumaan rasituksesta, taidan lähteä ulkoilemaan vielä kevyesti. Sitten saunaan ja odottelemaan vaimoa töistä.

Avainsanat: motivaatio, luottamusmies, akuuttisairaansija, vanhustenhuollontulevaisuus, tiedottamisentuska, jäsenvaalitpuhuttavat, rakkaus

042 Peruspolitikointia

Maanantai 22.3.2010 klo 22:26 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana oli vuorossa piiritoimikunnan kokous, joka pidettiin Kontiomäellä Paltamossa. Kokouksen ykkösasiana olivat tulevat kansanedustajien vaalit ja ehdokkaiden nimeäminen jäsenvaaliin. En saanut edelleenkään kannatusta sille, että piiritoimikunta olisi suorittanut valinnan suoraan. Olen perustellut omaa kantaani juuri niin kuin puoluehallitus on toivonut, on otettava huomioon alueellinen tasapaino, sukupuolinen tasapaino ja mahdollisesti vielä sopiva ikäjakautuma. Osa vanhasta perusporukasta näyttää saaneen virtaa uusien mukaan tulijoiden tuoman voiman ansiosta. Hyvä näin! Mutta miksi niin moni haluaa olla mukana vaaleissa ehdokkaana? Mielestäni kansanedustajan toimeen pyrkivän on mietittävä omia mahdollisuuksiaan erittäin kriittisesti. Kansanedustajan vaali on henkilövaali! On muistettava, ettei pelkästään puolueen voiman kasvu riitä kasvattamaan äänimääriä niille, jotka eivät ole paljon ääniä ennenkään saaneet. En tietenkään ole paras neuvomaan asiassa, koska minäkin olen antanut suostumuksen ehdokkuudelleni jäsenvaaliin piirille. Demokratian nimissä on nyt jäsenistön tehtävänä tehdä se arviointi, mitä puolue edellyttää. Jäsenvaali suoritetaan ajalla 25.3 – 7.4.2010. Toivottavasti tehty työ palkitaan.

Eilinen kokous turhautti myös siksi, että piiritoimikunta ei toiminut kaikilta osin johdonmukaisesti. Yhdessä sovitut pelisäännöt eivät koskeneetkaan kaikkia! Käytin asiasta kokouksessa kipakoita puheenvuoroja ja ne eivät varmasti auta omaa ehdokkuuttani. Asia on kuitenkin itselleni tärkeä, en siedä vilunkipeliä missään muodossa. Puheenvuoroni A- ja B-luokan jäsenistä, sytytti osalla ryysyt tuleen, sanamukaisesti. Muutama vanhan kaartin miehistä pitää uusia tulijoita B-luokan jäseninä, koska uudet tulijat eivät välttämättä ole olleet syntymästään lähtien puolueen jäseniä. Tämän suuntaista keskustelua en halua jatkossa kuulla ja sen toin myös perustellusti kokousväelle tietoon. Jatkossa toimitaan yhdessä sovittujen pelisääntöjen mukaan ja säännöt koskettavat kaikkia. Ilman pelisääntöjä, voimme siirtyä hiihtelemään omia latujamme kuka minnekin ja minä tiedän minne - ylävesille!

Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun piirin alaisuuteen ollaan perustamassa nuorisojaostoa. Nuorille meidän tulee olla esikuvina ja sen takia sovittujen pelisääntöjen noudattaminen on pidettävä kirkkaana mielessä. Mukana on jo nyt uusia koulutettuja ihmisiä ja he ovat liittyneet puolueeseen sen ohjelman takia. Sovituista pelisäännöistä poikkeaminen piiritoimikunnassa, antaa huonon esimerkin tavasta hoitaa yhteisiä asioita. SMP ajat ovat olleet ja menneet! Nyt rakennetaan yhdessä perussuomalaista puoluetta.

Piirin tekemä tiedote on blogin alla olevassa PerusS linkissä ja jäsenvaalin ehdokkaiden nimet. Piiritoimikunta poisti kaksi nimeä ehdokaslistalta äänestyksen jälkeen, eli Paltamon osaston esittämät Antti Kela ja Matti Puuronen. Kajaanin seudun esittämä Toivo Kyllönen vetäytyi jäsenvaalista pois, ilmoittaen keskittyvänsä Kajaanin kaupungin valtuusto työskentelyyn.

Tänään olen saanut nauttia ulkoilusta useita tunteja ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Järripeipot ovat ilmaantuneet kotipihaan ja alakuloinen jarrittaminen kuului pihakuusikossa. Kevättä alkaa pukata!

Avainsanat: yhdistystoimii, jäsenvaali, uuttavirtaa, vallanjanoa, sovitutpelisäännöt, yhteistyössä, muuttolinnut

023 Jälkiä lumessa

Lauantai 13.2.2010 klo 20:03 - yrjöpoeka

Viikolla satoi kevyttä pakkaslunta todella reilusti ja nyt on tehtävä uudet jäljet metsiin. Nukuimme vaimoni kanssa aamulla pitkään ja sitten kun aurinko alkoi kunnolla lämmittää, lähdimme lumikengillä tekemään pohjia hiihtämiseen. Keli oli tänään todella aurinkoinen ja lumi suli puiden rungolla tyynillä paikoilla. vanha kansa tiesi ennen sanoa, että ”jos puu itkee ennen Mattia (24.2) tulee kovat tuiskut. Enteet ovat samaa kertoneet jo aikaisemmin ja ensi viikon lopulla sitä tulee.hpim3602.jpghpim3613.jpg

Omien jälkiemme lisäksi maastossa oli myös eläinten jälkiä, kettujen, jäniksien, riekkojen ja olipa siellä kuljeksinut myös ilves. Hyvin varovaisesti liikkuen oli kissa tallustellut pehmeässä lumessa. Saalistajat joutuvat nyt tiukoille, metsänriista on nyt todella heikoissa kantimissa. Ensi syksynä olisi hyvä hetki rauhoittaa pienriista kokonaan metsästykseltä, saa nähdä miten tässä käy.

Viime sunnuntain kokouksen jälkimainingit ovat todella puhuttaneet kansalaisia ja myös meidän jäseniämme. Olen saanut runsaasti yhteyden ottoja ja puhelin on soinut ajoittain todella paljon. Ämmänsaaressa käydessäni minua jututettiin ennätysmäisen paljon ja ihmisillä oli asioista erittäin räväköitä näkemyksiä. Ihmisten luottamus politiikan tekemiseen on ollut hyvin heikoissa kantimissa ja nyt erityisesti kannattajamme ovat todella huolissaan tilanteesta. Olen kehottanut ihmisiä malttiin ja odottamaan jäsenvaalin tulosta, vasta sen jälkeen voimme analysoida tilannetta. Kieltämättä ihmiset ovat siinä oikeassa, että piiritoimikunnan olisi pitänyt tehdä selkeät vaatimukset ehdokkaista jo etukäteen. Osastojen puheenjohtajien rooli oli nyt erikoisen tärkeä, mutta siihen ei kaikilta osin pystytty vastaamaan. Osastojen esityksissä piti huomioida alueellinen kattavuus ja sukupuolinen kattavuus, myös ikäjakautumaa piti pohtia. Ainoastaan oma yhdistykseni teki täsmälleen näitten vaatimusten mukaisen ratkaisun, eli otettiin huomioon piiritoimikunnassa käydyt keskustelut. Yhdistyksemme arvioi ehdokaslistaa niin, että lähtökohtana oli koko Kainuu. Päädyimme siihen, että ehdokkaiden pääosa oli Kajaanista ja vain yksi sitten muualta. Kajaanin molemmat osastot asettivat viisi ehdokasta ja sitten Paltamon yhdistykselle ei kelvannut kukaan edellisten vaalien ääniharavista, vaan he vetäisivät niin sanotusti oman pätevämmän nimilistan. Yhdistyksellä on toki siihen täysi oikeus, mutta tämä nimilista kuohuttaa nyt todella pahasti perussuomalaista kenttää. Tässä on käymässä vähän niin, kuin puoluehallitus pelkäsi, vain me itse voimme viedä vaalivoiton jota meille tarjotaan. Piiritoimikunta kokoontuu seuraavan kerran maaliskuun alussa ja sitten lopullinen lista ehdokkaista jäsenvaaliin lyödään lukkoon.

Nyt on ihmisen hyvä olla, on saunottu ja syöty hyvin. Televisiosta alkaa mäkihyppy ja sitä pitää nyt katsella. Toivottavasti suomalaisilla kulkee hyppy hyvin.

Toivotan lukijoille Hyvää Ystävänpäivää huomenna 14.2 ja toivottavasti sää suosii ulkoilua hyvien ystävien seurassa!

Avainsanat: talviliikuntaa, lumikenkäilyä, riistakato, jäsenvaalit, politiikanuskottavuus, ehdokaslista