Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

086 Puheenjohtajapeli avattu

Torstai 22.10.2015 klo 8:10 - yrjöpoeka

Viimeisen vuoden aikana minut ja moni muu syrjäytettiin perussuomalaisten Kainuunpiirin toiminnasta. Meistä tehtiin luokkavihollisia ja syypäitä vaalitappioon ja kaikkeen muuhun mahdolliseen. Erottamistamme vaadittiin ja Kajaani kunnostautui valtuustoryhmänsä hajottamisella. Nyt erottamisasiat on puitu puoluehallituksen toimesta ja voimme jatkaa politiikan tekemistä. Niimpä minäkin lyön lusikkani soppaan entistä väkevämmin.

Olen saanut kuulla kaikuja siitä, että nykyinen puheenjohtaja luopuu vuoden pestin jälkeen. Kaiku on kertonut, että puheenjohtajuutta ollaan testamenttaamassa nyt Kuhmoon. Eli peli jatkuisi samanlaisena kuten tähänkin asti. Kuhmolainen joka ei edes asu Kuhmossa, on kuulemma asettanut tiukkoja ehtoja omalle puheenjohtajuudelleen. Piirin pitäisi hänen mukaansa asettaa maahanmuuton vastustaminen ykkösprioriteetikseen. Millään muulla ei ole sitten väliä.

Kuhmolainen on valtuutettu ja ei asu edes siellä. Asunto ja työpaikka on muualla suomessa. Takavuosina käytiin Sotkamon Sami Kilpeläisen kohdalla kova vääntö missä asuu ja missä voi olla luottamustehtävissä. Sami hävisi väännön ja hänen asuinpaikkansa todettiin olevan muualla kuin Kainuussa. Siksipä olen odotellut jonkun puuttuvan tähän Kuhmon tapaukseen. Se on tietysti heidän murheensa.

Perussuomalaisten Kainuunpiirin osalta tilanne on toinen. Mikäli joku aikoo toimia piirin puheenjohtajana hänen on asuttava Kainuussa. Tämä on se vähimmäisvaatimus. Toinen asia on sitten se, ettei tästä muualla asuvasta ole puheenjohtajan tehtävään. Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni. Enkä usko olevani tässä asiassa yksin.

Kenestä sitten uusi puheenjohtaja? Ei yhdestäkään niistä, jotka ovat olleet hajoittamassa piirin toimintaa erottamisvaatimuksillaan. Heidät on kaikki syrjäytettävä piirin toiminnasta. Muutoin piirillä ei ole tulevaisuutta. Muistan kuinka aikoinaan meille tuli vasemmistosta ovet paukkuen eräs henkilö. Pian hänestä oli junailtu piirille puheenjohtaja. Tunnettu vasemmiston Kajaanilainen aktiivi sanoi silloin minulle, että opitte pian tuntemaan hänet ja teille on tiedossa riitaisat ajat. Näin kävi. Piiri on hajoamistilassa.

Siksi minä esitän Perussuomalaisten Kainuunpiirin uudeksi puheenjohtajaksi Jaana Sankilammin. Hän oli yksi viime kuntavaalien ääniharavista Kajaanissa ja toimi valtuuston puheenjohtajana ensimmäiset kaksi vuotta. Juntta ajoi hänet ulos kaikesta toiminnasta. Nykyinen piirihallitus vaati hänen erottamistaan puolueesta. Nyt hänen maineensa on puoluehallituksen toimesta palautettu. Jaana toimi useita vuosia piirisihteerinä ja hän tuntee kentän erittäin hyvin. Jaana ei myöskään ole mielipiteineen linnoittautunut minkään yhden asian vastustamiseen.

Itse en ole pyrkimässä mihinkään tehtävään. Mutta puolueen jäsenenä voin tukea ja kannustaa uusia tekijöitä vastuun ottamiseen.

Nyt on sen aika.

Avainsanat: luokkavihollinen, valtuutetunasuinpaikka, jaanasankilampi

038 Sitä saa mitä tilaa

Maanantai 20.4.2015 klo 19:43 - yrjöpoeka

Tämä on ollut perussuomalaisen puolueen iskulause ja se toimii mielestäni todella hyvin. Erityisesti tänään olen kokenut sen olevan enemmän kuin kohdallaan.

Minulle ei ole tullut enää vuosiin maakuntalehteä tilattuna, joten sen lukeminen on jäänyt ja jää todella vähälle. Siellä on tänään sitten aloitettu syyllisten etsintä eduskuntavaaleihin liittyen. Perussuomalaisten puolesta sitä inkvisitiota johtamaan on ilmoittautunut eduskunnasta pudonnut Pentti Kettunen. Ensimmäiseksi syylliseksi hän on löytänyt keskustapuolueen Juha Sipilän. Toiseksi syylliseksi hän on nimennyt allekirjoittaneen. Asia on syytä uskoa, koska lehden toimittaja kyseli kommenttiani Kettusen väitteisiin.

Ilmoitin toimittajalle, että Kettusen väitteet ja syyttelyt ovat katkeroituneen mielen aiheuttamia. Olen itse välillä saanut, vaikken ole tilannut mitään. Mutta nyt Kettunen kyllä saa sitä mitä itse tilasi. Jatkuva pelien kehittely toisia kohtaan on nyt päätepisteessä. Jaana Sankilammen syöminen oli alkusoittona hänen oman henkilökohtaisen kannatuksensa lopulliseen kuolemaan.

Tämän päivän lehtiuutisessa hän syyttää nimeltä kolmea perussuomalaista aktiivia. Hän muistaa mainita Jaana Sankilammen ja allekirjoittaneen. Kaikkein yllättävintä oli Ari Korhosen nimeäminen syylliseksi. Kettusen mielestä me kaikki kolme olemme estäneet äänten keskittämisen parhaalle ehdokkaalle. Ilmeisesti hän tarkoittaa tässä itseään. Todella ala-arvoista käytöstä. Ari Korhonen osoitti jokatapauksessa, että poikosesta on kasvanut kohtuullisen hyvä pommikoneen ohjaaja.

Se vähäinenkin arvovalta on näitten lausuntojen jälkeen lopullisesti kadonnut. Mikäli hän vielä joskus on nousemassa pommikoneeseen, hänen ei kannata ottaa laskuvarjoa mukaan.

Liikenneministerin virka jäi sitten haaveeksi tappion myötä. Jotenkin tuntuu siltä, ettemme Kainuulaisina menetä mitään. Puhelin on tänään soinut lehden uutisoinnin jälkeen tiuhaan. Äänestäjät ovat todella raivoissaan Kettusen lausunnoista. Jopa sellaiset, jotka ovat vielä äänestäneet häntä. Tätä omien julkista solvaamista ja panettelua haluavat jatkaa ne tahot, joita Kettunen johtaa.

Laulun sanoin; kettu kanasensa niitylle ajoi, pienet kanaset ne hyppeli...

Avainsanat: sitäsaamitätilaa, penttikettunen, jaanasankilampi

031 Quo Vadis

Keskiviikko 25.3.2015 klo 16:25 - yrjöpoeka

Jaana Sankilampi ilmoitti eilen facebook päivityksessään eroavansa perussuomalaisesta puolueesta. Päätös on ollut hänelle varmasti vaikea. Tämä päätös on ollut nähtävissä. Päätöstä olen itsekin jo osannut odottaa. Kukaan ei jaksa loputtomiin odotella, mitä puolue asiasta sanoo ja mitä se tekee. Meitä on Kainuussa paljon, jotka olemme odottaneet jämeriä otteita puoluejohdolta. Odotukset ovat nyt sitten olleet turhia. Nyt yksi heistä, jotka nostivat puolueen kannatuksen Kainuussa ylös, on ajettu lopullisesti nurkkaan.

Tullessani mukaan perussuomalaisten Kainuunpiirin toimintaan, Jaana Sankilampi toimi piirisihteerinä. Maakuntavaalien alla 2008, olimme usein kahdestaan eri paikoissa tekemässä vaalityötä. Jaana oli puolueen kantava ja näkyvä hahmo. Siksi hänestä tuli myös EU-vaaliehdokas. Kunnialla hän kahlasi koko maan lävitse. Tulos oli nyt jälkikäteen ajateltuna erinomainen, jos sitä vertaa viimeksi pidettyjen EU-vaalien tuloksiin.

Silloin ei ollut puolueella rahaa, ei ollut piireillä rahaa ja omat varat olivat käytännössä aina rahapussissa. Siitä huolimatta suurella innostuksella tehtiin hyvä tulos ja sen ansiosta Timo Soini nousi ensimmäisenä perussuomalaisena europarlamenttiin. Viime vaaleissa puolueella ja ehdokkailla oli rahaa. Ehdokkailla oli useimmilla vieläpä kansanedustajan asema valttina. Rahoista ja asemista huolimatta tulos oli suuri pettymys. Sitä palavaahenkeä ja -innostusta ei enää näkynyt.

Jaana Sankilampi oli yksi edellisten kansanedustajavaalien kainuulaisista ehdokkaista. Teimme pitkän, yli vuoden, mittaisen vaalikiertueen eri kunnissa ja olimme jatkuvasti näkyvissä eri tapahtumissa. Jaana oli se, joka aina oli mukana tekemässä pyyteetöntä työtä. Muut toimijat odottelivat aina valmista. Tulivat paikalle siinä vaiheessa, kun olimme saaneet teltan pystyyn ja hommat toimimaan. Teimme innostuksella töitä aatteen eteen johon uskoimme.

Jytky tuloksen varmistuttua alkoi puolueen ja piirin toimintaan tulla lisäkiinnostusta. Mukaan tuli väkeä, joilla oli heti ensimmäisinä sanoina suussaan; minä haluan kansanedustajaehdokkaaksi. Kuvaavaa toiminnalle oli, että piirinpuheenjohtajaksi kansanedustaja Kettunen, toi suoraan pystymetsästä Sotkamon Ari Korhosen. Liittymispapereita kirjoiteltiin vielä kokouksessa. Kukaan ei häntä tuntenut, mutta Kettunen eroavana puheenjohtajana takasi hänet. Saatiinhan me peräti lukenut mies remmiin. Varatuomari. Asianajaja.

Jaana toimi vuoden Korhosen alaisuudessa piirisihteerinä. Toimien samalla Kettusen eduskunta avustajana. Sen vuoden aikana Jaana joutui Kettusen epäsuosioon ja erosi avustajan tehtävistä. Samoilla tulilla epäsuosioon joutui myös vuoden istunut puheenjohtaja. Onnistuneissa kuntavaaleissa Jaana sai niin suuren äänipotin, etteivät Kajaanin vahvat naisvihamieliset miehet voineet syrjäyttää häntä merkittävistä luottamusmiespaikoista. Niin Sankilampi tuli valituksi Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Jokainen muu voisi kuvitella, että siinä olisi perussuomalaisilla juhlimisen aihetta? Ei ollut! Kajaanin perussuomalaisten vahvat miehet aloittivat heti myyräntyön ja erottivat Jaanan valtuustoryhmästä. Yleensä tällaisen toimenpiteen jälkeen valtuustoryhmän on ilmoitettava puolueelle ne syyt, miksi valtuustoryhmä on tehnyt päätöksen. Puolueen sääntöjen mukaan valtuustoryhmästä erottaminen tarkoittaa myös sitä, että puolueen jäsenyys päättyy. Jaana on asian perään paljon kysellyt.

Oulun vaalipiirin alueella on jytkyvaalien tekijöistä siivottu suuri osa ulos. Minun ei tarvitse olla kummoinen ennustajaeukko kun sanon, että sitä saa mitä tilaa. Kainuussa ei ole kenelläkään mahdollisuutta päästä Arkadianmäelle. Pidän kahta läpimennyttä koko vaalipiiristä hyvänä tuloksena, vaikka nyt on rahaa käytettävissä jokaisella ehdokkaalla enemmän kuin oli viime vaalien Kainuunpiirin koko vaalibudjetti.

Jaana Sankilampi on tehnyt puolueen eteen paljon enemmän kuin kukaan Kajaanin perussuomalaisista. Noiden puolueen luottamustehtävien ja ehdokkuuksien jälkeen tämä on kunniaton loppu. Tämä on nyt sitten asian lopputulos. Surullinen tulos. Ja tämä tuskin on viimeinen.

Vaalien jälkeen on kysyttävä puoluehallitukselta: Quo Vadis?

Avainsanat: quovadis, kajaaninkaupunginvaltuustonpuheenjohtajajaanasankilampi, jytkyntekijä,

021 Kauas äänet karkaavat

Tiistai 17.2.2015 klo 13:17 - yrjöpoeka

Keskitalven ajan ovat jotkin tahot hakanneet päitänsä yhteen. Hakkaaminen on johtunut siitä, että näille tahoille on kasvanut luja usko kaikkivoipaisuuteen ja omaan erehtymättömyyteen. Tätä puuhaa on tehty polittisten järjestelmien sisällä. Tavoitteena on ollut omien valta-asemien sementointi. Tässä puuhassa ovat äidin-pojat ja eriasteiset lentäjät hyvin menestyneet. Mutta, mutta ja tästä seuraa todella iso mutta?

Nämä poliittiset toimijat eivät usko, että heidän toimillaan olisi vaikutusta äänestäjien käyttäytymiseen. Valitettavasti heidän vakaa uskonsa on hiekalle rakennettu. Viimeviikkojen aikana nämä toimen miehet ja naiset ovat saaneet poistettua useita vastuullisissa luottamustehtävissä toimineita naisia. On huomattava vielä se, että heidän mandaattinsa on johtunut vaalituloksesta ja ja miesten ja naisten tasa-arvosta. Näiden naisten savustamisella eivät eduskuntaan pyrkivät satraapit siis usko olevan mitään vaikutusta!

Ensimmäinen vaikuttava isku tälle uskolle on nähty tänään maakuntalehdessä. Lisää on minun tietojeni mukaan vielä tulossa. Kaikki eivät varmasti halua olla julkisuudessa, mutta he seuraavat aika pitkälle Sankilammen linjausta. Oman puolueeni kokonaisvaalituloksen kannalta tämä on kohtalokasta. Tein oman ennusteen vaalituloksesta jo viime syksynä ja nyt se todella näyttää toteutuvan tarkalleen. Näille satraapeille tämä on kyllä aivan oikein. Yksikään heistä ei pääse kansanedustajaksi.

Yksi puolue nauraa jo valmiiksi. Sen ei tarvitse enää tehdä yhtään mitään. Kun vain pysyy hiljaa, ei ainakaan vaaranna millään tavalla vaalitulosta. Häkäpönttöauton omistajan pitää olla hiljaa ja puolueohjelmaa ei saa avata. Tätä on mukava seurata. Kerrankin saan seurata ja katsella sitä sivusta.

Tulee siinä hernekeitoille hintaa!

------------

Oli aivan pakko hieman päivittää juttua, koska tuon Sankilammen uutisoinnin kommentointi kertoo oleellisen. Kommentointi kertoo pysyvästä katkeruudesta eteenpäinpyrkiviä naisia kohtaan. Miehiä ei koskaan käsiteltäisi tällä tavoin. Sankilampi on viimeisen puolenvuoden aikana pyytänyt puoluetta tekemän päätöksiä Kajaanin ja Kainuunpiirin tilanteesta. Mitään ei ole tehty. Sankilampea ei ole erotettu puolueesta. Nyt hän joutuu itse sen tekemään pakon edessä, koska tukea ei tule. Ainoastaan piirin viimeinen puheenjohtaja Maarit Nurmi tuki häntä ponnisteluissa. Lopputulos on kaikkien nähtävissä. Naiset syrjäytetään ja sitten puhutaan katkerista naisista.

Ei meillä ole naisvihaa...

Avainsanat: hiekallerakennettu, nahkurinorsilla, jaanasankilampi, sipilänhäkäpönttöauto