Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

011 Uusi aikakausi

Lauantai 11.1.2020 klo 16:15 - yrjöpoeka

Maailma muuttui eri aikakauteen presidentti Trumpin annettua luvan vieraan valtion johtohenkilön tappamisesta. Olen saanut kuulla ympärilläni kommentteja aiheesta ja niissä on yleensä todettu tappokäskyn olevan Ok. Tätä puolustellaan sillä, että tämä Iranin kenraali on tapattanut tuhansia ihmisiä tekemillään päätöksillä. Nämä perustelut ovat todella heikkoja ja niitä on syytä pohtia ainakin omasta näkökulmastani.

Useimmilla suurten maiden johtajilla on omantuntonsa taakkana murhia ja eri mieltä olevien ihmisten alistamista. Yleensä nämä alistajat ja murhaajat ovat ennenpitkää joutuneet tuomiolle ja tapetuiksi. Mutta yleensä aina omiensa toimesta. Nämä oletukset koskettavat erityisesti diktatuuri valtioita ja muita sotaisia maita. Arabimaissa väkivalta ja tappaminen ovat, mikäli historiaa on uskominen, geneettinen ominaispiirre. Mikäli jollakin johtohenkilöllä ei ole toisten tappamiseen vimmaa, hänet aika nopeasti syrjäytetään.

Suurvaltojen johtajat ovat aina ollee verisiä hallitsijoita. Länsimaat kutsuvat itseään demokratioiksi, mutta silti niiden johtajat toimivat kuin jonkin banaani valtion tyrannit. James Bond on kuvitteellinen hahmo, mutta sen taustalla on totuus. Ydinasevaltioiden johtajat määräävät alaisiaan tappo tehtäviin tarvittaessa. Tarvittaessa tapetaan myös oman maan kansalaisia. Viime vuosina on usein kohistu Venäjän kansalaisten murhista. Murhat ovat tapahtuneet heidän uusissa kotimaissaan. Totta on se, ettei Venäjä ja Putin koskaan myönnä tekojaan, vaikka murhat on helposti todistettavissa.

Murhaajat yleensä ehtivät poistua maasta ja meteli aloitetaan vasta sitten. Uskon tämän johtuvan siitä, että vastapuolen valtio ei halua ottaa murhaajia kiinni. Sama toteutuu myös heidän itsensä vastapuolen maassa tekemissään murhissa. Yleensä murhat toteutetaan mielikuvitus rajana ja se saa vastapuolen rajavalvonnan ummistamaan silmänsä vuorokauden ajaksi. Mutta Trumpin tekemä murhapäätös muuttaa peliareenan välittömästi. Miksikö?

Trumpin tekemä päätös johtaa siihen, että myös muilla mailla kynnys on alentunut välittömästi. Voimme vain odottaa esimerkiksi Iranin iskua USAn johtaviin henkilöihin. Samoin muualla maailmassa tiedetään nyt, että näin voi menetellä ilman että maa joutuu sotaan. USA on juuri näin menetellyt ja antanut Iranin ammuskella tyhjiin tukikohtiin ja erityisesti tyhjiin rakennuksiin. Näin on Iranin johdon kasvot pelastettu oman kansan edessä. Trumpin teko oli niin julkinen, että nyt ei tarvitse edes James Bondin saada kuningattarelta salaista tappokäskyä. Tännän tapetaan vastenmielinen henkilö ja perustellaan sitä mahdollisella uhalla oman maan kansalaisia kohtaan.

Koska tappokäsky kohdistui ns. kakkosmieheen, vastaavat toteutuvat ilmeisesti ensikädessä kakkos rintamaan. Tässä on yksi mutta. Tämä voi hyvin pian johtaa myös siihen, että toisen valtion päämies voi joutua kohteeksi. Pimeä uhka taivaalta voi iskeä milloin tahansa. Maailman sotilaallisesti vahvimman maan johtajan ilmoitettua antaneensa tappokäskyn toisen maan johtohenkilön eliminoimiseen maailma nyrjähti sijoiltaan. Tämä on oma arvioni ja se perustuu ihmiskunnan väkivaltaa suosivaan ajatteluun. Tapetaan kaikki ne, jotka eivät suostu alistumaan minun valtani alle.

Brutaali tappaminen tuo mukanaan sen, että on myös itse valmistauduttava vastaiskuun. Droneja voi ilmestyä yksin ja parvissa. Tämän osaavat myös Iranilaiset. Dronet ovat halpoja.

Tuhannen dronen parvea ei voi kokonaan tuhota.

Avainsanat: trumpintappokäsky, geneettinenominaispiirre, jamesbond, lupatappaa, droneparvi

224 Tappaminen luvalla ja ilman

Tiistai 23.10.2018 klo 10:22 - yrjöpoeka

Vuosi vuoden jälkeen elokuvateattereihin ilmestyy James Bond uudessa taistelussaan kuningattaren tappajana. Tänään näitä elokuvia esitetään jatkuvasti uusintoina. Elokuvista intoillaan ja niitä kehutaan. Erityisen hohdokkaita ovat Bondin alle sänkyyn joutuvat kurvikkaat naiset. Näistä tyttösistä tulee sen jälkeen julkkiksia. Media seuraa näitä julkkuja ja päänäyttelijän James Bondin elämää. Kaikki pitävät normaalina, että elokuvissa esitetään salaisen palvelun agentin riehumista tappajana. Ei omassa maassaan, vaan kaikkialla maailmassa. Tätä puolustellaan tietysti vapaan maailman puolustamisena.

Naapurimme Venäjä on osoittanut, että heidän tappajansa voivat toimia James Bondin kotimaassa samoissa tehtävissä. Tappamassa ilman, että heitä pysäytetään. Kaikenlisäksi näissä venäläisten tekemissä murhissa kuolee sivullisia. Venäjä on tunnettu siitä, ettei siellä välitetä muutamien sivullisten kuolemista. Heille se on välttämätön paha. Lisäksi olemme oppineet tuntemaan venäläiset siitä, että mikäli he jäävät kiinni murhista he kieltävät kaiken. Samankaltaista toimintaa on toisessa suurvallassa Kiinassa. Interpolin johtajana toimiva Kiinan kansalainen meni käymään kotimaassaan ja katosi saman tien. Kiina ja Venäjä ovat valtiojohtoisia ja nämä maat katsovat voivansa tehdä mitä vain muusta maailmasta välittämättä.

Kaikkialla maailmassa on sellaisia valtioita, jotka katsovat voivansa kulkea tappamassa omia kansalaisiaan. Saudi-Arabia on viimeisin hylkiövaltio tässä sarjassa. Maan kansalaisen, toimittaja Jamal Khasoggin mentyä käymään oman maansa konsulaatissa Turkissa hänet tapettiin. Viimeisimmät tiedot kertovat karua kieltään siitä, että murha oli maan kuningashuoneen tilaama. Öljynsä avulla heillä on suhteet kunnossa suurvaltoihin. Kaiken lisäksi suurvallat myyvät miljardeilla aseita kuningashuoneen käyttöön. Näillä aseilla kuningashuone pitää köyhän väestön kurissa.

Euroopan valtioiden puhuessa aseidenvienti kiellon puolesta pieni Suomi epäröi. Suomi myy valtion luvalla asetarvikkeita ja ajoneuvoja kuninkaan armeijalle. Nämä kaupat ovat niin pieniä, että Suomen tulisi pysäyttää kaikki kaupankäynti tähän diktatuuriin välittömästi. USA ja presidentti Trump kyllä huolehtivat maan aseistamisesta. Trumpille diktatuuri ei merkitse mitään, hänen omat kauppasuhteensa vaativat maan pysymistä nykyisen johdon hallinnassa. Mikäli valta vaihtuisi tasavallaksi, ei olisi ollenkaan varmaa miten maa jatkossa käyttäytyisi. USA ja Venäjä ovat molemmat aseiden suurkauppiaita ja haluavat olla jakamassa ölyvarallisuutta. Molemmat haluavat sitoa arabimaita oman vaikutusvaltansa alle. Samalla tavalla toimivat suurvallat viime vuosisadalla molempien maailmansotien aikana.

Kaikilla suurvalloilla on kyky ja tahto kulkea aseiden kanssa maailmalla. Julkisesti ja salaisesti. Heillä on sitä varten salaiset organisaatiot. Tästä huolimatta nämä valtiot kauhistelevat sitä, että arabimaiden hajotessa maailmalla voi kulkea hallitsemattomia tappajia. Suurvallat ovat itse tämän saaneet aikaan. James Bondit ja muuta salaisen palvelun tappajia ihannoivat eivät huomaa, että todellisuus on nyt ja tulevaisuudessa vielä raaempi. Taas kerran on toistettava eräs suomalainen sanalaskuksi muuttuva lause.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: jamesbond, salainenpalvelu, venäjänmyrkkymurhatenglannissa, jamalkhasoggi, saudiarabiankuningashuone, saatmitätilaat