Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

082 Miksi Pirkko Mattila on ministeri

Perjantai 6.4.2018 klo 11:50 - yrjöpoeka

Tätä kysymystä olen usein itselleni esittänyt, kun seuraan ministeri Mattilan esiintymisiä. Ihmettelyni on se, että miten ja miksi Mattila on ministeriksi hyväksytty? Toisaalta kyynisesti voisi sanoa sen, että sinisille annettiin tietyt paikat jaettaviksi ja tuo jämäpaikka tuli Mattilalle. Muissa puolueissa osataan hävetä hiljaa ja odotella seuraavia vaaleja. Sen jälkeen ei ole enää Mattila kansanedustaja saati ministeri. Katsoessani eduskunnan kyselytuntia, minua hävetti suunnattomasti seurata Mattilan esiintymistä.

Ollessani mukana perussuomalaisissa näin tämän nykyisen ministerin osaamattomuuden. Läpimenoon se riitti ja silloin hänellä oli sellainen setä taustalla töitä tekemässä ja vaalit maksamassa, että häntä äänestettiin juuri tämän taustasedän osaamisen vuoksi. Tiputtaessaan tämän osaajan taustajoukoistaan hänen todellinen osaamisensa on näkynyt. Se on näkynyt niin hyvin, että sinisten ministeriryhmä on häivyttänyt hänet näkyvistä. Kukaan ei halua kuulla ja nähdä tätä ongelmaa. Ihmettelin syytä miksi hänet oli päästetty ministeriaitioon? Oppositio tietää tämän ja aloitti heti hänen grillaamisensa.

Timo Soini halusi hänet ministeriksi ja samalla naulasi myös koko sinisen tulevaisuuden historian romukoppaan. Suomeksi sanottuna minua itseäni v.....a kuin pientä apinaa, että hukkasin elämääni ja aikaani olemalla mukana tässä perussuomalaisessa liikkeessä. Alku näytti hyvältä, mutta Soinin haistettua hillotolpan hajun kaikki muuttui. Tämän takia hän ei missään vaiheessa puuttunut puolueeseen pesiytyneiden ääriainesten suitsimisessa. Tavallisten tavisten kohdalla ei armoa juuri annettu, vaan puolueen eteen töitä paiskineita potkittiin pihalle. Soini ei vain itse ymmärtänyt, että hänen paikkansa puolueessa voisi joutua samalla tavoin uhatuksi.

Halla-aho ja kumppanit eivät tunteneet häveliäisyyttä ja sääliä ja Soini sai mennä. Hillotolppa oli kuitenkin niin makea, että siinä oli pysyttävä. Perustamalla uuden puolueen Soini samalla menetti kaiken arvovaltansa äänestäjien silmissä. Minä luulen, ettei entistä hysteriaa synny vaalitilaisuuksissa. Kajaanissa takavuosina paikat kävivät pieniksi ihmisten rynnätessä kuulemaan häntä. Nyt voi tulla tilanne, ettei häntä kuulemassa ole kuin torin varikset ja lokit. Nekin odottavat tipahtaisiko hilloa hyvinsyöneen ministerin poskipielistä katuvierille.

Puolueet valmistautuvat maakuntavaaleihin ja se voi joutua nyt tilanteeseen, joka on tuttua nykyhallituksen toimille. Aikansa kun vatuloidaan ja jappastaan homma peruuntuu. Vapaavuori pitää nyt omalta osaltaa huolta siitä, etteivät vaalit toteudu. Hulluinta on seurata, että istuvat kansanedustajat ja ministerit aikovat lähteä vetureiksi maakuntavaaleihin. Hullua ja todella outoa, mutta niin suomalaista.

Meillä on sellainen hyväveli järjestelmä, että ministeri ja kansanedustaja ensin päättävät minkä verran rahaa kukin maakunta saa. Sen jälkeen he haluavat itse päättää sen käytöstä maakunnissa. Sitten he mekastavat maakunnissa, ettei hallitus anna riittävästi rahaa palvelujen ylläpitämiseen. Siksi on pakko leikata palveluja ja samalla on keskitettävä niitä. Äänestäjät äänestävät heidät eduskuntaan toiveella, että rahaa tulisi ja palvelut palaisivat. Jne.. loputtomasti.

Hyvät veljet ovat keksineet oravanpyörän.

Avainsanat: ministeripirkkomattila, timosoini, hillotolppa, vatulointi, jappasta, oravanpyörä

121 Kevätkin alkoi vatuloimaan ja jappasemaan

Torstai 1.6.2017 klo 16:13 - yrjöpoeka

Katsellessani ulos tiedän, että nyt on kesäkuun ensimmäinen päivä. Välillä kuva kertoo aivan muuta. Lunta ja rakeita lentää myrskytuulessa vaakasuoraan. Katsoessani sääennusteita tekee mieli lisätä välikerrasto päälle. Tulevan illan ja yön aikana ennuste kertoo runsaasta sateesta. Ennuste myös kertoo sen tulevan lumena. Olen jo kerran hakenut lumityövälineet varastosta takaisin ja niin taitaa käydä huomenaamuna uudelleen.

Useina öinä on ollut niin kipakoita pakkasia, että pihakukista myös narsissit kokivat pakkasella kovia. Yhtenä aamuna kukkanuppujen varret nyrjähtivät alas kun jäinen kukkavarsi alkoi auringonpaisteessa sulaa. Kukintoja kyllä on, mutta kuinka kauan. Kovaa talvista keliä on luvattu vielä ainakin kahdeksi yöksi. Ennusteissa on näkyvissä myös selkeä muutos seuraavalla viikolla. Tänä keväänä ennusteet ovat muuttuneet nopeammin kuin hallituksen mieli viinalain käsittelyssä.

Suomen talous on kohentunut hurjasti hallituksen kohelluksesta huolimatta. Maailmalla tapahtuneet muutokset ja edellisten hallitusten aikana tehdyt päätökset näkyvät nyt. Kepulaiset kyllä huokailevat onnesta soikeina. Heidän mielestään talouden nousu on vain heidän ansiotaan. Hallituksen jatustelua ja päättämättömyyttä seurattuani olen varma siitä, ettei hallituksella ole mitään osaa ja arpaa talouden kasvussa.

Yhdessä asiassa hallitus kyllä on ollut mukana. Paperia on tulostettu ja kopioitu suunnattomia määriä. Siksi on hakattava metsää, ettei tulostepaperi lopu vain kesken. Keskustan ikiliikkuja Pekkarinen on ollut hiljaa ja sen aseman on ottanut Lapin uusi Väyrynen, Mikko Kärnä. Aamun uutisvirrasta kopsahti silmilleni hänen uusin aloitteensa. Hän haluaa pelastaa lohikannan Torniojoessa ja se tapahtuu hänen mukaansa säätelemällä Itämeren kalastusta.

Kärnän olisi kannattanut taas kerran miettiä hetki ja olla hiljaa. Itämeren kalastusta on jo entisten hallitusten päätöksillä rajoitettu ja sen ansiosta lohi on päässyt Torniojokeen. Ei uskaltanut tehdä samankaltaista esitystä Tenon lohien tukemiseksi. Se olisi pitänyt esittää Norjan kalastuslaivastolle Tenovuonon suulla. Ei ole enää ihme, että gallupit eivät kunnioita kepuleja. On se ollut melkoista vatulointia ja jappasua.

Sitä minä tässä olen pohdiskellut, kuka ensimmäisenä herää hallituksen piirissä? Kuka uskaltaa sanoa, ettei tästä tule mitään. Kuka sanoo suoraan, että soteratkaisu on niin sekaisin, ettei siitä mitään tule. Ei tuommoisella vatuloinnilla valmista saada. Kukaan ei enää puhu säästöistä mitään. Jokainen on jo tunnustanut mielessään sen, että näillä hallituksen ajamilla asioilla on tolkuttoman kallis hintalappu. Lakia tuntevat asiantuntijat ovat pitkin matkaa varoitelleet sudenkuopista, vaan ei muuta kuin vatulointi on saanut lisää yllykettä. Odotellessa voisivat aloittaa vaikka tuosta todellisen työntekemisen.

Onneksi hallituksella on vielä aikaa vatuloida ja se voidaan käyttää maahanmuutosta kohkaamiseen (persut) ja puskaviinan vaaroista (kepu) vaahtoamiseen. Silla aikaa kokoomus hoitaa asialliset asiat ja Sauli Niinistö varmistelee jatkokautensa.

Oppositio voi oikeasti aloittaa jo tulevien eduskuntavaalien valmistelun. Samanlaista rupusakkia sielläkin on, mutta nyt on ainakin yhdessa asiassa löydetty pohjat.

Vatuloinnissa ja jappasemisessa. (Sipilä)

Avainsanat: vatuloidajajappasta, pääministerisipilä, otetaanpohjat, satukeisarinuusistavaatteista