Satunnaiset kuvat

Nainen elämässäni

Uusimmat

Blogin arkisto

129 Kuittailua

Torstai 13.10.2016 klo 19:28 - yrjöpoeka

Tänään riitti kuittailua, kun kävin HYTE-päivillä Kajaanin Kaukametsässä. Kuittailu tuli työmies Putkosen lepakoista. Koska Suomussalmelle nousee parasta aikaa melkoinen tuulivoimapuisto, kysyjät halusivat tietää millainen masinointi nyt alkaa. Kerroin lyhyesti olevani perusterve ja pitäväni järkevänä rakentaa uudenlaisia energiantuotanto laitoksia. Tuulivoima ei tule olemaan minun vaalivankkurini. Kerroin heti perään, että lepakot eivät ole räjähdelleet muuallakaan maailmalla. Siellä on valtavia tuulivoimapuistoja ja useissa väestörikkaissa maissa mylly pyörii asuinalueilla. Siellä ei ole putkosia.

Toinen vielä maukkaampi kuittailun kohde oli Pohjois-Pohjanmaanpiirin puheenjohtajan Jari-Pekka Teurajärven ilmoitus siirtymisestään Keskustapuolueen jäseneksi. Tämä ilmoitus oli suoraa shokkihoitoa. Toisaalta se ei yllättänyt, koska hänen julkinen kirjoittelunsa muuttui todella kovasti vain viikko sitten. Silloin hän blogissaan ensimmäisen kerran ilmoitti Perussuomalaisessa puolueessa olevan rasisteja. Kirjoitus oli mielestäni silloin yllätys. Nyt se asettui oikeisiin mittasuhteisiin.

Vielä aivan viimeisinä päivinä hänen facebook seinällään oli kovasti omaa kehua siitä, kuinka runsaasti hän on jakanut puolueen ilosanomaa. Tarkoitti Perussuomalaiset-lehteä. Oman ilmoituksensa mukaan hän jakoi satoja lehtiä melkein joka päivä. Nyt ne kehuskelut tuntuvat todella oudoilta, koska hänen on täytynyt tehdä päätös loikkaamisesta jo kauan sitten. Tästä saavat nyt muutkin perussuomalaiset kuittailua enemmän tai vähemmän.

Minua nämä kuittailut eivät paljoa enää liikauta. Olen viimeisten kahden vuoden aikana nähnyt ja kokenut puolueestani sen rumemman puolen. Jytkyjen tuomana puolueen siivelle kiipesi hyvin paljon sellaista väkeä, jotka etsivät jytkyä suoraan eduskuntaan ja runsaille lihapadoille. Nyt galluppien laskiessa ja keskustapuolueen noustessa, liike siirtyy siihen suuntaan. Keskustalla on niin kova imu, että siellä on riittävästi omaa kokenutta porukkaa pyrkimässä vihreälle oksalle.

Muista puolueista tulevia tarvitaan hajaäänien keräämiseen. Läpi nämä eivät tule pääsemään, ei valtuustoihin ja eivätkä etenkään eduskuntaan. Aikaisemmat äänestäjät katoavat saman tien, kun he lukevat uutisen loikkaamisesta. Perussuomalaisilla ja Keskustalla on vanhastaan viha/rakkaus suhde. Samoja maalaisia kun ovat.

Muistan kun olin itse kampanjoimassa Haapajärvella ja paikallisen valtapuolueen tuohtunut edustaja kävi lausumassa meidän porukalle tulikivenkatkuiset terveiset. Hänelle oli pyhäinhäväistys nähdä keskustan mahtialueella perussuomalainen ehdokas heidän ”omia” äänestäjiä kosiskelemassa. Tarjoamamme kahvi ei kelvannut ja keskusteluapu sai hänet kiihtymään punaiselle.

Noista ajoista on paljon muuttunut. Toisaalta taas ei. Valtapuolue toimii nyt paljon rehvakkaammin. Keskusta voi nyt lausua kuin tähtien sodassa; Voima on kanssamme.

Mitä Perussuomalaiset voivat sanoa tässä tilanteessa? En viitsi enää toistaa erästä kulunutta lausettamme. Siitä on tullut bumerangi.

Putkosella tai ilman.

Avainsanat: hytepäivät, avi, jaripekkateurajärvi, voimaonkanssamme