Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

036 Pakko jatkaa..

Perjantai 18.3.2016 klo 12:08 - yrjöpoeka

Seuratessani keskustelua tuosta edellisen päivityksen aiheesta, nousee väkisinkin mieleen ajatus kateudesta. Ihmiset joilla itsellä on asiat hyvin ja lähipiirissä ei ole ketään vammaista, ovat mielestään parhaita asiantuntijoita. He katsovat asiakseen asettaa syntymästään saakka vammaiset, samalle viivalle vammattomien kanssa.

Heidän mielestään kaikkia 75-vuotiaita pitää käsitellä samalla tavalla vanhuksina. Heidän mielestään ei voida enää siinä iässä arvioida, mikä vaiva johtuu jostakin vammasta ja mikä vanhuudesta. Kainuulainen istuva naiskansanedustaja kertoo omassa facebook päivityksessään asian näin. Ymmärrän kirjoituksesta, että se edustaa koko keskustapuolueen kantaa.

Keskustapuolue omaa erinomaisen hyvät valelääkärin valmiudet. Sinä päivänä kun täytät 75 vuotta, muutut vammaisesta normaaliksi vanhukseksi. Tällä pikku tempulla valtio purkaa normeja ja suorittaa kuntien tehtävien karsintaa noin 60 miljoonan edestä. Tämä tapahtuu noin vain. Ei edes Jeesus ole pystynyt moiseen. Jos pystyisi, se tekisi sen. Nyt Jumalaa pelkäävä puolue on ottanut Jeesuksen parannus tehtävät itselleen. Ilmeisesti muu hallitus siunaa tämän kaiken hallitussovun nimissä.

Itse kyllä ajattelen näiden ihmisten edustavan kateellisten ihmisten puoluetta. Nämä luottamushenkilöt aivan oikeasti pohtivat 75-vuoden rajaa kaikkia tasaarvoistavana ajankohtana. Miten kummassa ihminen voi tervehtyä yhdessä yössä, jos on sitä ennen elänyt vammaisena 75-vuotta? Tämä lakiuudistus ei palvele myöskään näitä terveitä vanhuksia. Kuka tahansa meistä voi vammautua ja joutua muiden autettavaksi. On aivan eri asia puhua vanhuspalvelulaista, kuin puhua vammaispalvelulaista.

Jos itse pohdin maallikkona tätä kysymystä, niin tätä pohtivat myös eri vammaisjärjestöjen ammattilaisetkin. Heidän luulisin olevan oikeita asiantuntijoita. Mikäli he ovat asiasta huolestuneita, on syytä olla muidenkin. Se on mielestäni kummallista, kun ennen vaaleja luvataan pitää huolta kaikkein heikoimmista. Heti kun säästöjä aletaan tehdä, ensimmäisenä lähdetään liikkeelle juuri näistä ryhmistä.

Valitettavasti kaikki istuvat hallituspuolueet ovat pettäneet suurimman osan äänestäjille annetuista lupauksistaan. Sen takia, heille ei tuota tuskaa aloittaa vammaisista. Tämä kertoo hyvin paljon tämän hallituksen tavoista. Meteliä pidetään ja uhotaan. Säästämään pennejä, kun pitäisi puhua miljardeista. Ne ovat liian suuria lukuja käsitettäviksi. Lopuksi sorrutaan näpertelemään pikkuasioiden parissa.

Vammaisille nämä asiat eivät ole pieniä. Mikäli ihminen on joutunut elämään 75-vuotta vammaisena, nämä tukieurot ovat elintärkeitä ihmisarvoisen elämän jatkumiselle. Vanhuspalvelu- ja sosiaalihuoltolaki eivät yksin riitä.

Mutta kaiken surkeuden keskellä on nähtävä myös jotakin hyvää. Hallitus lupasi aloittaessaan tehdä uudenlaista politiikkaa. Nyt se uudenlainen tapa on ovella. Hallitus käskee: Ota vuoteesi ja käy. Terve vanhuus käskystämme.

Hallitus on ottanut itselleen Jeesuksen valtuudet!

ps. Minulla on kehitysvammainen poika. En usko vamman poistuvan hänen täytettyään 75-vuotta.

Avainsanat: jeesusparantaa, vammaispalvelulaki, vanhuspalvelulaki, sosiaalihuoltolaki, otavuoteesijakäy