Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

115 Kansalaisten luottamus

Keskiviikko 16.5.2018 klo 14:28 - yrjöpoeka

Tullin pääjohtaja saa jatkaa virassaan. Hänen tapauksessaan kukaan ei näköjään näe sitä, että tapaus rapauttaa tullilaitosta. Pääjohtajan vakuuttelut siitä, ettei hänen läsnäolonsa vaikuttaneet hänen vaimonsa valinnan käsittelyyn, on pohjaa vailla. Jokainen meistä tietää, ettei mitään keskustelua voida aiheesta puolueettomasti käydä. Tämä on niin sisäsiittoista suomalaista korruptiota. Pääjohtaja on ylin mafiapomo.

Sitävastoin sisäministeri Mykkäsen johdolla Helsingin ylin poliisipäällikkö pidätettiin virastaan. Mykkänen korosti päätöksessään sitä, että kansalaisten luottamus on hankittava joka päivä. Silloin riittää jo syyte virkavelvollisuuksien rikkomisesta. Tämä on oikea tapa ja tätä samaa olisin toivonut käytettävän tullin kohdallakin. Italian mafialla sanotaan olevan erittäin paljon kytköksiä talouteen ja niissä liikkuviin rahavirtoihin. Tulli liikuttelee oikeastaan kaikkea tavaraa mikä kulkee rajojen ylitse. Varmaankin vähemmän kuin Italian pomoilla, mutta mukavasti kyllä. Eipä siis ihme, että lähipiiri on saatava verkoston sisään.

Kokoomuksen möläyttelevä kansanedustaja Susanna Koski on taas kerran päästetty televisioon kertomaan köyhille kuinka meillä hyväosaisilla pyyhkii. Työttömyys ja sairaudet ovat hänen mielestään köyhien vaiva. Se poistuisi hänen mukaansa sillä, että köyhä mensi töihin ja hankkisi sillä lisäarvoa elämälleen. Katsoin itsekin ohjelmaa ja hänen nauramisensa meni ihon alle, pakko myöntää. Suomalaiset ovat vielä niin lehmänhermoisia, ettei kukaan polta lopullisesti päreitään. Voisin veikata tulevaisuudessa meidän saavan etnistä verensiirtoa senverran, ettei Kosken kaltaisia ulostuloja olisi varaa enää päästää ulos televisiosta.

Ohjelman toimittajan kertomukset siitä kuinka hyvää hän oli tarkoittanut ovat minun mielstäni puppua (lue paskaa). Kosken möläyttelyt ovat olleet vuosien aikana sitä luokkaa, että jokaisen pitäisi uskoa hänen olevan mieleltään nyrjähtänyt. Sinällään se on sairaus. Se ei kuitenkaan parane television ajankohtaisohjelman avulla. Hoitoa varten on olemassa suljettuja laitoksia. Näistä laitoksista voisi löytyä lisäarvoa myös tämän reppanan elämään. Koski on kokoomuksen hakkarainen. Möläyttää heti kun toimittaja sitä kysyy.

Kainuun kunnissa ovat kivijalka kaupat pikkuhiljaa laittaneet lapun luukulle. Kuntien asukkaita on sitten paikallislehtien palstoilla toimittajien johdolla syyllistetty tästä. Jatkuvasti jonkun liikkeen lopettaessa toimittajat ja lopettavat yrittäjät sanovat samaa. Ihmiset ostavat netistä ja eivät tue paikallisia kauppiaita. Tämä saa sappeni kiehumaan. Kenelläkään kunnan asukkaalla ei ole pakkoa ostaa tuotteita sieltä, mistä ei saa kunnon palvelua ja tuotteiden hinnat ovat todella karseita. Kuljetuskustannuksilla hintojen eroa ei pidä selitellä. Katsoisivat peiliin ja kysyisivät, onko minusta kauppiaaksi.

Toisekseen kuntien loput asukkaat ovat niin vanhoja, etteivät he tarvitse enää muuta kuin kahvia, suolaa ja leipää. Lääkkeitä he tarvitsevat kyllä paljon ja siksi apteekkarit rikastuvat entisestään. Siitäkin huolimatta, että väki vähenee. Kirkolliset palvelut tulevat sitten viimeisimpänä. Kirkon palvelut eivät sitten olekaan kaikille samat. Jos asut syrjässä ja haudataan sinne, et saa hautaanluomista muutoin kuin lisämaksusta. Turhaan ovat melkein satavuotiaat vanhukset maksaneet kirkollisveroa. Heitä on kusetettu kunnolla.

Lupauksiin ei voi enää luottaa. Vaikka itse Jeesus on ollut takuumiehenä.

Avainsanat: tullinpääjohtajasaapalkataläheisään, helsingipoliisipäällikkölasseaapio, kansalaistenluottamussäilytettävä, susannakoskijalisäarvo, jeesustakuumiehenä