Satunnaiset kuvat

Isojen säyneiden narraaja

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Kolmoslaatua

Torstai 11.2.2021 klo 15:15 - yrjöpoeka

Olen joskus aiemmin kertonut yhdestä Kainuuta vaivaavasta ongelmasta. Ongelma on pysynyt ja siihen ei varmasti ole lähitulevaisuudessa muutosta tulemassa. Puhun Kainuulaisten poliitikkojen hiljenemisestä, kun he siirtyvät eduskuntaan ja puolueidensa tehtäviin. Kainuulaiset kelpaavat takarivin täytteeksi, yhdestäkään ei ole tullut ykkösluokan tekijää. Siellä he istuvat hiljaa takariveissä, heistä ei sen kummemmin ole ollut sitten haittaa oikeille tekijöille. Tässä puhun pääosin miespuolisista henkilöistä. Vain yksi näkyvä poikkeus on ollut ja se oli vasemmiston Merja Kyllösen nousu liikenneministeriksi takavuosina.

Vasemmisto toimii kuten muutkin puolueet ja toimitti Kyllösen puolueen edun nimissä Europarlamenttiin politiikkojen hautausmaalle. Siellä Kyllönen on hiljentynyt ja hänestä ei enää puhuta. Kyllönen pyrki myös puolueensa johtotehtäviin, mutta ilmeisesti hänen esiintymistyylinsä ei käynyt laatuun vasemmiston vallanpitäjille. Tänään Kyllöstä tarvitaan vain puolueen edun nimissä keräämään ääniä. Miehiä on kulkenut eduskunnassa ja mennessään heillä on ollut suuria puheita. Yksikään ei ole tullut valituksi puolueidensa johtotehtäviin. Yksikään ei ole päässyt eduskuntaryhmissään mihinkään näkyvään tehtävään. Kainuulaiset ovat todella valittu kolmanteen laatuluokkaan, siihen sakkiin, joka kuuliaisesti täyttää takarivin penkit. Siellä heistä ei ole haittaa kenellekään.

Annas olla kun puhutaan vaaleista ja ehdolle asettumisesta. Silloin he nousevat esiin ja kuvia ilmaantuu maakunnan medioihin. Näiden ilmoitusten perustella maakunnan asukkaat saavat sitten tiedon, kuinka väkevästi edustajat ovat isolla kirkolla puuhastelleet. Kovaa työtähän se on reissata kotimaan reiteillä. Onneksi eduskunnassa on mahdollisuus päästä rantalomille ulkomaille. Näissä kolmosluokan kopparit sitten kyllä pitävät puolensa. Onhan se saatava vaikka Ambomaan viemäröinnnin tilasta selvyys ja sieltä voi saada hyvää oppia kotimaan viemäröinteihin. Varmasti yksi kaikkein ekologisimmista tuonti tuotteista olisi etelän lehtipuusta valmistettu riuku. Suomalaiset muistavat hämärästi vielä riukuvaiheen ja tässä olisi mahdollisuus muuttaa Suomi hiilineutraaliksi.

Eduskunnan keskustelu on muuttunut ja siellä kilpaillaan tänään siitä, kuka parhaiten jeesustelee raamatun lauseilla.. Tämä närkästytti eilen kristillisten Essayahia. Hän julisti, että vain kristillisillä on oikeus heitellä raamatulla toisia molemmille poskille. Vasemmiston edustajat ovat myös lukleneet raamatun, koska sieltä löytää evästä millä suomia uskovaisia ja uskottomia. Olisin jo eilen odottanut, että puhemies rajoittaisi keskustelua, koska kyse oli EU:n vakauttamisrahastoon liittyvistä asioista. Mutta eipä puuttunut ja jeesustelu sai jatkua. Tämä vaihde olikin sitten kaikkein viihdyttävin koko debatissa.

Saan nyt jatkuvasti kommentteja siitä, että kirjoituksissani vilisee tänään virheitä. Kehoitan seuraajia lukemaan kirjoitukseni joulukuulta 2020. Siinä kerroin kirjoittamiseen liittyvistä ongelmista. Vaikka aioin pysytellä kokonaan erossa koneelta, ei se ole helppoa kun siihen on tottunut. Aikaa menee blogin tekemiseen ja vaikka kuinka yritän lukea tekstin siihen aina jää virheitä. Huomaan itsekin joitakin, mutta sitten enemmän kun siitä huomautetaan.

Onneksi on pakkasia. Taloa lämmitettäessä on aikaa hakata konetta ja tehdä kolomoslaadun tekstiä.

Avainsanat: kolmoslaatua, takarivinkainuulaiset, merjakyllönen, jeesusteluaeduskunnassa