Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

195 Syysahvenia jallittamassa

Torstai 12.10.2017 klo 9:25 - yrjöpoeka

Tämän viikonlopun saan viettää hyvien kalakaverien seurassa. Tarkoituksena on etsiä syysahvenia onkimalla. Kesän jälkeen suuret syysahvenet ovat pulskia ja hyvinsyöneitä. Vesi herahtaa jo kielelle kun ajattelee suuria ahvenia paistinpannulla tirisemässä.

Tämä viikonloppu on samalla kesäkalastuskauden päätös kalakavereiden kanssa. Yksikseni kuljen vielä purojenvarsilla harjuksia etsimässä ja myös ahvenia aion etsiä niin pitkään kuin sulaa vettä on. Tämän viikonlopun aikana muistelemme mennyttä kesää kalastuksen osalta. Samalla voimme antaa myös arvosanoja maailman muille tapahtumille.

Saunominen on yksi mieliharrastuksistamme ja uskon saunan kiukaan pysyvän kaksi vuorokautta kuumana. Hyvän ruoan ystävinä katsomme mitä hyvää kukin on viikonlopulle miettinyt valmistavansa. Jos emme saa ahvenia, syömme hyvää paistia ja nautimme kylmasavukalasta. Kylmäsavukaappi on sauhunnut viimepäivinä siihen malliin, että leivälle löytyy nyt muuta kuin makkaraa. Hyvää grillimakkaraa emme toki unohda. Uskon meillä olevan aikaa istua myös nuotiolla.

Toivottavasti säätila oli vähemmän sateeton, kuin ovat olleet menneet kaksi viikkoa. Tällaista alla olevaa keliä minä kaipaisin.

hpim2559.jpg1.jpg
Syyskuva kalapaikalta

Hyvässä lykyssä sieltä voi saada joitakin mureita ahvenia. Nämä on saatu juuri sieltä.

HPIM4298.JPG
Mureita paistikkaita

Jotakin tällaista etsimme. Viikonloppu on omistettu ahvenille ja hyville kalakavereille.

Avainsanat: syysahventennarraaminen, jigikalastus, paistinahvenet, kalastuskaudenpäätös, yhdessäolo

068 Hyökkäyksiä

Maanantai 27.3.2017 klo 16:23 - yrjöpoeka

Lueskelin päivän juttuja netissä ja silmille pamahti todella pysäyttävä juttu. Aamulehti julkaisi isästä poikineen jutun kalastusretken tapahtumista. Isä oli saanut avannon auki ja aloitti verkon nostamisen. Sieltä tuli hauki ja yritti käydä kimppuun leuat auki. Ei ole enää mikään ennallaan. Hauet käyvät kimppuumme. Uiminen on kesällä kiellettävä petovaaran takia.

Perjantaina pidettiin omalla paikkakunnallani vaalitilaisuus torilla. Paikalla oli jonkin verran kansaa ja jouduin vuorollani juontajan haastattelemaksi ja kertomaan omista ajatuksistani. Kun poistuin lavalta tuli isomies yrmeänä luokseni ja veti hihasta pitäen teltan reunustalle. Siellä hän syytti minua petturiksi ja paskanpuhujaksi. En ollut hoitanut hänen asiaansa toimiessani Kainuunsoten lautakunnassa. Olin kuulema ajanut vain omaa asiaani ja saanut patsastella lehden jutussa.

Siinä ei auttanut maammelaulukaan, kun hän julisti tuomiotaan. Välillä ja katselin huolestuneena hänen käytöstään, että alkaako tulemaan vasten näköä. Totesin hänelle, etten voi luottamushenkilönä ajaa kenenkään yksityisen asiaa ja en voi puuttua yhdenkään virkamiehen ja -naisen arkiseen työhön. Luottamushenkilöt voivat keskustella yleisellä tasolla virkamiesten kanssa saamistaan terveisistä. Luottamushenkilöt päättävät strategiasta ja suuntaviivoista, sekä taloudesta. Valitut virkamiehet virkavastuulla toimivat lakien ja asetusten mukaan. Luottamushenkilö ei saa puuttua operatiivisen puolen toimintaan.

Olen muutaman kerran joutunut todella tiukkoihin keskusteluihin aiheesta. Ihmisten on todella vaikeata ymmärtää sitä, että vaikka me palkkaamme virkamiehet, emme voi puuttua heidän arkitöihinsä. Usea juttusille tullut on ilman muuta odottanut, että nyt hänen asiansa sujuvat, kun on kertonut sen minulle. Virkamiehet eivät voi keskustella meidän kanssamme yksittäisten ihmisten henkilökohtaisista asioista. Pari kertaa olen saanut kehoituksen tulla mukaan virkamiehen toimistoon. Siitä olen saanut kyllä sitten kuulla, kun olen kertonut ettei sellainen käy.

Olen tässä odotellut ilmojen lämpiämistä, jotta pääsen jigi-kalastuksen pariin. Tuon Aamulehdenjutun jälkeen pitää miettiä turvatoimia. Mitä teen, jos vedestä hyökkää hauki kita auki? Näihin päiviin olen selvinnyt sillä, että kopsautan luupäätä nuppiin ja asia on sillä selvä. Lehden uutisessa hauki sijoitetaan petojen kategoriaan. Siihen missä karhut ja sudet jo ovat. Ei sitä nuorena poikana uskonut, että kalastaja on muussakin kuin hukkumisen vaarassa.

Kaikesta uhkaavasta huolimatta aion kulkea vaalikentillä kohtaamassa kaikkia ihmisiä. Petomaisesta uutisesta huolimatta aion kulkea edelleen kalassa. Hauki on edelleen minulle vain Hauki.

Taidan ottaa pakasteesta hauki-filettä sulamaan.

Avainsanat: esoxlucius, vaalitori, kunnallisenluottamusmiehentehtävät, jigikalastus