Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

144 Kumpi on pahemp

Sunnuntai 8.11.2020 klo 18:36 - yrjöpoeka

Suomi ja suomalaiset ovat ennenäkemättömällä innolla osallistuneet USAn presidentin valintaan. Mikäli uskoisimme sosiaalista mediaa, väärä vanhus on julistettu laittomasti voittajaksi. Olen isänpäivän ratoksi lueskellut mediasta, kuinka häviölle joutuneet suomalaiset purkavat tuntojaan. Erinomaisen hyvänä esimerkkinä on Suomen presidentin Sauli Niinistön facebookissa julkaistu juttu. Niinistö kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla ja mielihyvällä uuden presidentin palauttavan USAn takaisin neuvottelupöytiin.

Viesti sai heti välittömästi tuhansittain tykkääjiä. Kommenteissa sitten alkoikin kunnon löylytys. Osa trumpismi tautiin sairastuneista ei ymmärrä sitä, että miten presidentti voi onnitella kesken vaalien petoksella ja vilpillä voittanutta Bideniä. On todella mielenkiintoista lukea kuinka tosissaan tautiin sairastuneet ovat. Osa odottaa heti, ettei Biden jaksa vuotta pidempää, unohtaen samalla sen, kuka sitten nousisi virkaan. Useilla muillakin alustoilla olevat uutiset Bidenin voitosta ovat täyttyneet raivokkaista kommenteista. Vilpistä ja maanpetoksesta raivotaan.

Nämä sairastuneet eivät todellakaan usko vaalien laillisuuteen. Heille tämä on demokraattien juoni. Tosiasiassa useimmissa näissä vaa’an kieli osavaltioissa on republikaanien nimittämät viranomaiset. He seuraavat lakeja ja toimivat kuten virkamiehet ja naiset toimivat suomessakin. Mitä enemmän luin näitä vuodatuksia, sitä varmemmaksi tuli se, että tämä sairastuneitten joukko uskoo todellakin äänestäneensä Trumppia. Tästä juohtui mieleeni, että trumpismi on vielä pahempi tauti kuin covid-19. Miten niin voi joku kysyä. Covid-19 nimisestä taudista voi parantua.

Keitä sitten ovat nämä tautiin sairastuneet?? Hyvin moni on kertonut perussuomalaisten sairastuneen tähän 4-vuotta riehunmeeseen tautiin. Tässä voi olla hyvinkin perää, kun seuraa puolueen johtohenkilöiden kommentteja. Puolueessa on varmasti sairastuneita, mutta osa taitaa edustaa vielä fanaattisempaa äärioikeistoa. Luen kyllä nykyiset perussuomalaiset tähän äärioikeistoon. Lisäksi persuissa ja Trumpissa on muutakin yhteistä. Nämä molemmat uhriutuvat herkästi. Koska Trumpilla on suuri kannatus Suomessa, pitäisikö pyytää hänet persujen seuraavaksi presidentti ehdokkaaksi Suomeen!

Tämä olisi mahtava diili. Puolue saisi todella sujuvasti valehtelevan ehdokkaan ja sehän sopisi puolueväelle kuin nyrkki silmään. Suomessa voikin sitten jatkaa siitä mihin USA:ssa Trump jäi. Tämä on todella mahtava diili ja tämä voisi auttaa Donald-paran vaikeimman masennuksen ylitse.

Ei muuta kuin twittwr laulamaan. Täällä on tilaa vielä yhdelle sutkille.

Avainsanat: usanvaalit, donaldt6rump, joebiden, tehdäändiili