Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

080 Paketoitu on

Perjantai 19.12.2014 klo 15:59 - yrjöpoeka

Jouluna annetaan ja saadaan paketteja, kovia ja pehmeitä. Lapsena niitä ei ollut ja korttikin olisi ollut iso asia. Valitettavan köyhää oli lapsuus. En muista koskaan meillä lapsuudessani vietetyn joulua. Heti kun jalka alkoi nousta kynnyksen yli, oli tehtävä jotakin leipänsä eteen. Traumoja aiheesta ei ole päässyt tulemaan. Kun sitä ei ollut, ei sitä kaivattukaan. Pääasia oli, että oli ruokaa ja selän sija. Muistan lapsuudestani ahtauden suuren lapsijoukon keskellä. Kovilla pakkasilla, ei lämpö kaikistellen luita hivellyt lattian rajassa. Mielellään sitä aamusella nousi lämmittelemään uunin vierelle. Sitten oli vuorossa puuhaa navetassa.

Nyt vanhempana on toisin. Omille lapsilleni joulu on ollut lahjojen aikaa. Joulukuusen haku metsästä oli pitkään perinne. Metsässä tehtiin tulet ja paistettiin makkaraa jouluaatto aamuna. Joskus kipakassakin pakkasessa ajeltiin moottorikelkalla. Ikääntymisen lisääntyessä lastenlasten lahjojen paketointi antaa ainakin vaimolle mieluisaa puuhaa. Nyt jo aikuiset lapseni ovat aivan yhtä uteliaita tutkimaan kotona käydessään, missä lahjapaketit ovat piilossa. Lapsenmielisyys ei ole pahasta.

Otsikon aihe tuli mieleeni kalenteria tarkastellessa. Totesin itse ääneen, että vuosi alkaa olla paketissa kokousten ja palaverien osalta. Vielä on ennen vuoden vaihdetta jotakin pientä, varsinaiset kokoukset ovat nyt ohi. Loppuvuosi on ollut kiireistä aikaa. Kokouksia ja muita palavereita on ollut useita joka viikolle. Nyt on suorastaan outoa katsoa kalenteria ja todeta, että nyt on oikeasti joulun- ja uudenvuodenaika ihan vapaata. Tuntuu aivan lomalta.

Paketointi alkaa todenteolla loppiaisen jälkeen. Kuntarakenne selvityksen väliraportti ja kokous oli eilisen päivän ohjelmassa Kajaanissa. Sen tiimoilta on aloitettava heti miettiminen ja joulun jälkeen on tavoitteena antaa omalta osaltani kommentit lausuntoa varten, jonka kunnanjohtaja kirjoittaa puhtaaksi. Oman kunnan osalta ja muiden selvityksen alla olleiden 6-kunnan osalta, paketointi päättyy keväällä toukokuussa. Kesällä ja syksyllä tehdään päätöksiä mahdollisista kuntaliitoksista tai sitten siitä,millaiseksi yhteistyö kuntien välillä jatkossa muodostuu. Sote on jo selvityksen alla olleilla 6-kunnalla yhteinen.

Tänään oli niin joutilas olo, että olen päässyt siivoilemaan edes vähän ja vuodevaatteet on tuuletettu. Lakanat ja tyynyliinat ovat kuivumassa. Joulusaunan siivous on vuorossa viikonloppuna.

Huomiseksi pääsemme vaimoni kanssa vanhimman lastenlapsen Ilonan koulun joulujuhliin. Lähdemme sinne ilomielin. Samalla voimme viedä muutaman paketin odottamaan jouluaattoa. Ennusteiden mukaan talvipakkanen ja lumi peittää Kajaanin jouluna ja pukki pääsee sinne helposti.

Jatketaan paketoinnin parissa. Nyt onneksi joululahjojen!

Avainsanat: jouluonlahjojenaikaa, kuntarakenneselvityskainuussa, joulunaonlunta