Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

004 Hyvää elämää

Keskiviikko 3.1.2018 klo 15:16 - yrjöpoeka

Kansanedustaja Juhana Vartiainen on kokoomuksen lausuntoautomaatti, kun puhutaan työttömistä. Kuuntelin YLEn Ykkösaamun lähetystä ja sieltä nousi vahvasti esille Vartiaisen lause. ”Onko hyvää elämää elää ikuisesti työttömyysturvalla?” Kansanedustajan suusta tämä on normaalia arkisen elämän tuntemattomuutta.

Kansalainen ei tarvitse työttömyysturvaa kuin väliaikaisesti. Siksi se on alunperin tarkoitettu. Pitkän laman ja alati pysyvän työttömyyden aikana ei enää juuri muuta leivänjuurta ole. Työtön olisi mieluimmin töissä, mutta sitä herkkua ei ole kaikille tarjolla. Työn pitäisi olla sellaista, että siitä maksettaisiin oikeaa palkkaa. Palkkaa jolla työtön elättää itsensä ja perheensä. Vartiaisen ihannoima työttömien aktiivimalli ei sitä tee. Mikäli työtä ei ole, niin sitä ei ole. Hakemisesta huolimatta. Kaiken lisäksi kukaan ei vielä tiedä ennen loppukevättä, miten malli toimii. Näin ”hyvää” työtä voi tehdä vain Suomen eduskunta.

Kaikenamaailman höttökurssitusta ovat Vartiaisen hyvät veljet jakaneet työttömille valtion varoilla. Työtön on saanut päivästä muutaman euron ja kurssittajat elantonsa. Siitä on tullut ikuisuusautomaatti. Valtion varoja käytetään aivan väärin, mutta eduskunnan tilintarkastajat vain myhäilevät. Heidän mielestään työttömyys Suomesta saadaan hallituksen toimesta nujerrettua. Varmaan noin tapahtuu. Työtön heitetään ulos kokonaan työmarkkinoilta. Hänen elämästään ja kuolemastaan saa sen jälkeen päättää tuleva sote ja KELA. Valtio pesee kätensä.

Kaiken hyvän lisäksi valtio odottaa kaikkien muuttuvan yrittäjiksi. Sadat tuhannet työttömät jäävät tulevaisuudessa täysin ilman eläkettä. Pelkän kansaneläkkeen varaan. Jokainen mikroyrittäjäksi lähtevä jää samoin ilman mitään eläketurvaa. Suunnattomat eläkevarallisuudet kasvavat ja elättävät hyväveli verkoston parasiitteja. Kansanedustajia ja sieltä pudonneita, sekä ammattiyhdistysten nokkamiehiä. Kansalaisten selkänahasta kerätyt eläkevarat eivät koskaan kohtaa oikeita omistajiaan.

Vain parasiitit voivat hyvin. Ykkösaamussa oli sellainen äänessä.

Avainsanat: kansanedustajajuhanavartiainen, parasiitti, työttömienaktivointimalli

243 Suomi kuntoon

Lauantai 30.12.2017 klo 20:23 - yrjöpoeka

Nämä sanat ovat painuneet syvälle suomalaisten mieleen keskustapuolueen ansiosta. Sipilän johdolla on aloitettu kuntoon laitto kaikkein surkeamassa tilassa olevien ihmisten kurmottamisella. Työttömät ovat hallituksen mielestä laiskoja ja itse syyllisiä työttömyyteen. Useissa sosiaalisen median keskusteluketjuissa hallituksen toimia tässä asiassa puolustetaan surutta. Töissä olevat tai jo työelämästä eläkkeelle jääneet pitävät hallituksen toimia oikeina. Kun itsellä ovat asiat hyvin, ei anneta armoa heikoimmille.

Uuninpankkopoika Saku Timonen on ansiokkaasti kritisoinut hallituksen toimia. Nyt yhden työttömän aloittama nimienkeruu kansalaisaloitteen muodossa sai viikossa yli 50000 allekirjoitusta. Itse olen sen etenemiseen skeptinen. Hallitus ei halua aloittaa keskustelua uudelleen. Todennäköisesti aloitteen tekstistä löydetään syy blokata se. Toivottavasti jokainen työtön lähettää jokaviikko 5 eri kansanedustajalle työhaku ilmoituksen. Saavat siinä syynätä papereita ihan työkseen. Todennäköisesti kansanedustajat pääsevät näin ensimmäistä kertaa oikeisiin töihin.

Talvi on ollut leuto ja kovia pakkasia odotellaan. Leuto alkutalvi tuo säästöä lämmitykuluissa. Leudon talven haittapuoli on runsas lumentulo. Viimeisten viikkojen aikan sitä on tullut riittävästi. Kahden viimeisen vuorokauden aikana on satanut runsaasti märkää lunta ja se on tuottanut ongelmia sähköverkoille. Aamun herätys oli etsiä trangia-keitin ja keitellä oikeat pannukahvit. Tänään ei ole tarvinnut miettiä mitä tekisi. Lumitöitä on riittänyt ja lisää on luvassa, kun katsoo sääennusteita tuleville päiville. Pientä pakkasta ja runsasta sadetta. Sähköverkoston ongelmat tulevat jatkumaan ja kylmenevissä asumuksissa keitellään jatkossakin kahvit trangialla.

Mikäli tilanne jatkuu pitempään voivat taloudet olla tiukoilla lämmön suhteen. Itse sain tänään kokea pidemmän katkoksen ja se ei tuntunut hyvältä. Mikäli leudot ja runsaslumiset talvet jatkuvat on harkittava oman sähköntuottolaitteen hankinta. Sähköä tarvitaan sen verran, että öljypoltin ja kiertovesipumppu toimii. Samoja ongelmia pohtivat tänään useat taloudet. Näin ainakin kertovat kaverit facebookissa. Pakastimet ovat vielä täynnä syksyn satoa. Hirvenlihaa ja marjoja. Omassa pakastimessa on vielä jonkinverran itse pyydettyä jäämeren lohta. Huomenna lämpiää savustuspönttö ja siellä kypsyy kunnollinen pala lohenkylkeä. Lämpö ja kunto pysyvät yllä lumitöiden ansiosta. Pakastinta on nyt tyhjennettävä etteivät pääse ruoat pilaantumaan.

Radion uutisissa kerrotaan juuri nyt kello 20.00 Kainuun maakunnan alueen hätätiedotetta, joka johtuu runsaasta lumentulosta ja sähkökatkoksista. Tilanteen ennustetaan jatkuvan vielä useita päiviä. Puhelinyhteydet eivät enää kaikkialla toimi ja sitä varten radiossa luettiin nyt ohjeita. Tästä voi syntyä kriisejä koska puita kaatuilee sähkölinjoille ja maanteille. Omat lähikadut ovat tänään saaneet kokea tämän. Nyt olisi hallituksen tehtävä palkata työttömiä lumi- ja raivaustöihin. Oikealla palkalla työtön lähtee takuuvarmasti työnlaitaan kiinni. Nämä työt eivät vaadi korkeakoulupohjaa.

Juhana Vartiainen on lukittava omaan työhuoneeseensa eduskunnassa. Puhelimet ja sähköposti suljettava. Harjoitelkoon siellä työttömien puolesta työhakuilmoitusten laadintaa.

Avainsanat: keskustalaittaasuomenkuntoon, työttömienaktivoiminen, uuninpankkopoika, kainuunmaakunnanhätätiedote, kotitaloudetongelmissasähköjenkatkettua, juhanavartiainen