Satunnaiset kuvat

nuorimies

Uusimmat

Blogin arkisto

138 Juhannus on taputeltu

Sunnuntai 25.6.2017 klo 16:41 - yrjöpoeka

Kylmän ja kolean alkukesän jälkeen juhannuksen kymmenasteinen lämpötila tuntui oikein hyvältä. Koko kevään melkein juhannukseen asti tuuli on puhaltanut pohjoisen puolelta. Sen ansiosta lunta on sadellut turhankin herkästi. Viimeisimmät lumihiutaleet näkyivät paripäivää ennen juhannusta. Kaikesta ankeudestaan huolimatta kesä on pullahtanut todella rajulla vauhdilla liikkeelle. Kasvun rutinan melkein kuulee kun astelee aamuaikaisella pihalle.

Tämä juhannus oli itselleni melkoinen poikkeus, en kertaakaan käynyt kalastamassa enkä veden äärellä. Koska jouduin viettämään aikaani tiukasti kotosalla, sain tontin ympärysaidan asennettua. Vielä on jäljellä jotakin pientä, mutta pääosin tuli valmista. Vanha ja nuhjuinen aita jo häiritsi itseäni, mutta vielä enemmän vaimoani. Nyt uusi ja uljas aita suorastaan häikäisee katsojaa. Voin ylpenä kehua kaikille kyselijöille, erttä tein sen aivan omasta päästäni.

Pesin ja puunasin saunan ennen juhannusta, mutta sain käydä saunomassa vasta tänään, toisena juhannuspäivänä. En tehnyt saunomisen kieltoa omasta tahdostani, vaan lääkärin määräyksestä. Olo tuntui aika nuhjuiselta ja nyt aikaisin iltapäivällä korkattu juhannussauna teki todella hyvää. Kyllä sauna kuuluu suomalaiseen juhannukseen.

Kaiken hyvän lisäksi mikä juhannukseen kuuluu, olen saanut olla täysin rauhassa kaikelta politiikkaan liittyvältä. Myös tuleva viikko on senkaltainen, ettei politiikka ainakaan mieltäni vaivaa. Vesi elementtinä on siinä hallitsevassa roolissa. Siitä sitten myöhemmin lisää. Nyt on aikaa istua iltapäiväkahveille vaimoni kanssa ja ihastella kättemme jälkiä. Vaimoni toimi kiitettävänä apulaisena omasta päästäni rakennetun aidan kasauksessa.

Näillä eväillä kohti valoisaa kesää!

Avainsanat: juhannusonvietetty, juhannussaunakuuluusuomalaistenkulttuuriin, saunomiskielto, merikutsuukulkijaa, uusittutonttiaita