Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 073

Uusimmat

Blogin arkisto

108 Kuihtuva toripuolue

Maanantai 12.9.2016 klo 14:01 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana käväisin maakuntamatkalla ja sen yhteydessä tein havaintoja torielämästä. Näkymä vahvisti sen, mitä itse olen olettanut. Puhun nyt eri puolueiden esiintymisistä toritapahtumissa. Tarkastelen tässä erityisesti perussuomalaisten esiintymistä, tai paremminkin esiintymättömyyttä.

Puolue on selvästi vetäytynyt pois jatkuvasta kierrosta. Nyt takavuosien toripuolue perussuomalaiset, ovat jättäneet kentän keskustalle. Tämä pelkästään vahvistaa keskustan valta-asemaa täällä pohjoisessa. Muille ryhmille jäävät rippeet. Puolueenaktiivit pönöttävät nyt selfie kuvissa, joihin he ovat kuvanneet vain itseään. He eivät ole huomanneet kuvia ottaessaan, kuinka paljastavia ne ovat kaikessa raadollisuudessaan.

Varmasti näillä kuvilla on hyvä tarkoitus, näyttää muille facebookin kavereille, kuinka me toimimme. Kuvat paljastavat, ettei siellä teltoilla ole tungosta, vain oma porukka selfie kuvien otossa. Vielä näitten kuvien saamasta vastaanotosta facebookissa. Ei näytä hyvältä, jos tykkääjiä on vain yksi tai kaksi. Edellisellä vaalikaudella tilanne oli vielä toisin. Nyt puolue on totaalisesti jämähtänyt hallitushuumaan. Uskotaan siihen, että kyllä ne äänestäjät sitten löytyvät vaalipäivänä.

Valitettavasti näin ei ole. Puolueeseen pettyneet, eivät seuraavissa vaaleissa äänestä perussuomalaista puoluetta. Kaiken huipuksi näille lähtijöille naureskellaan ja puhutaan rottien jättävän uppoavan laivan. Uusia äänestäjiä ei tungeksi nyt puolueeseen. Kaiken lisäksi puolue on taapertanut kohusta toiseen. Siksi on ollut edesvastuutonta nimitellä kerran puoluetta äänestäneitä. He pysyvät nyt varmasti kaukana.

Seuratessani Kuusamon torilla lauantaina, näkyi selvästi siellä tapahtunut muutos. Nyt perussuomalaiset ovat jälleen siinä asemassa, missä puolue oli vuosi/kaksi ennen ensimmäistä jytkyä. Ihmiset selvästi kaihtoivat kosketusta puolueen toimijoihin. Osasyynsä on tietysti jokaisen paikkakunnan omilla toimijoilla. Millaisen kuvan ryhmä on jättänyt kunnan toimintaan. Suurin ja selkein syy on puolueen omalla toiminnalla ja/tai toimimattomuudella.

Vietin Kuusamon torilla parituntia ja keskustelin ystävieni kanssa. Koska he tiesivät minun edelleen olevan politiikassa mukana, he antoivat reilusti palautetta. Palaute oli niin karua kuultavaa, ettei seuraavien vaalien tulosta tarvitse ennustaa kahvinporoista. Puoluetta pidetään nyt vastenmielisenä vanhojen miesten riitelykerhona. Puolueen ulkoinen kuva oli keskustelijoiden mukaan ala-arvoinen. Toimintatavat ja käyttäytyminen eduskuntaryhmässä, eivät kiitosta saaneet.

Kiitosta ei herunut edes puolueen esilläpitämä maahanmuuton vastustaminen. Ihmiset odottavat ihmimillisyyttä ja vastuunkantoa. Olen aiheesta aivan samaa mieltä. Nyt kehuskellaan sillä, kuinka puolue kurittaa kaikkein heikompiosaisia. Erityisesti Pohjois-Suomi tunnetaan yhteisvastuukeräyksen anteliaimpana alueena. Auttaminen ja vastuunkanto on meille itsestäänselvyys.

Puolueen luomaa kuvaa oli torilla vahvistamassa Viitasaaren sahuri. Kuva varmasti vahvistui. Selfie kuvia on nyt jokaisella toimijalla riittävästi. Puolueen julkikuvalla ja selfie-kuvilla on yksi yhteinen nimittäjä.

Äänestäjät ovat hukassa.

Avainsanat: toripuolue, selfiekuvat, julkisuuskuva, yhteisvastuukeräys