Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

133 Jumi

Torstai 8.10.2020 klo 11:07 - yrjöpoeka

Kirjoitin viimeksi, että tietojärjestelmäni ei toimi kunnolla. Tänään voi todeta sen olevan todella jumissa. Tämän kirjaan nyt tabletilta. Toivottavasti pääsen pian käymään sellaisessa kaupassa, jossa myydään valmiit laitteet. Kunnon pöytäkone olla pitää, jotta kirjoittaminen luonnistuisi. Tällä läpykällä yhtä tuskaa....

Erinomainen syksy jatkuu. Nautitaan siitä ihan viimeisen päälle!

Avainsanat: tietokonejumissa, ahdistus

010 Jumi

Keskiviikko 29.1.2014 klo 10:30 - yrjöpoeka

Olin eilen aamuaikaisella vaimoni kaverina kävelemässä. Aamuliikunta antaa päivälle paremmat eväät sanotaan ja se kyllä pitää paikkansa. Nyt siihen tuli ikävä lisämauste. Loppumatkasta kumarruin hieromaan polveani jota kolotti ja siitä se alkoi. Pieni tulenliekki iski selkään ja se on nyt sitten jumissa. Nuorempana selkä vaivasi usein, mutta nyt selän jäykistyessä olen luullut vihoittelun olevan taaksejäänyttä elämää.

Pakkasen pysytellessä sopivissa lukemissa oli ajatuksissani harrastaa liikuntaa aina sopivissa väleissä. Alkutalven sairastelut vaatisivat kuntoutumista ja tämä selkä jumi tuli taas pahaan paikkaan. Nyt on sitten syötävä buranaa joka lähtöön. Todella harmillista.

Vaimoni ja ystäväni ovat kauhulla tutustuneet Suomi24 sivustoihin ja siihen lokaan mitä siellä heitellään. Kukaan ei ymmärrä, kuinka on mahdollista ilman mitään seurauksia nimettöminä solvata ihmisiä. Minulta on sitä nyt kyselty, mitä aion itse tehdä minuun kohdistuvista kirjoituksista. Olen sen sanonut, etten aio tehdä mitään. Suurin osa tällä hetkellä olevista kirjoituksista on yhden mielenvikaisen ihmisen aikaansaannosta. Siksi en näe aihetta puuttua siihen muutoin kuin kirjoittamalla itse tarvittaessa aiheesta blogissani. Sinällään on todella harmillista julkinen solvaaminen homoiksi ja lesboiksi.

Kainuulaisen elinvoiman perään olen kysellyt muutamissa kirjoituksissani ja kantanut siitä huolta. Nyt viime päivinä on puhuttu puuosaamisesta ja siihen rakentuvista työpaikoista. Kuhmo on esimerkkinä eiliseltä päivältä. Kainuussa on paljon puuta ja sen jatkojalostamiseen on nyt satsattava. Suomussalmen Pesiölle on suunnitteilla puuterminaali, josta puuta kuljetetaan kiskoilla teollisuuden tarpeisiin. Samalla kun teollisuus saa tarvitsemansa raaka-aineen, on pidettävä huoli siitä, että puuta jatkojalostetaan puun syntysijoilla. Suomussalmi aikoo pysyä mukana ja puuhun liittyvä hanke on suunnitteilla.

Joitakin yrityksiä Suomessa on menossa konkurssiin ja nyt olisi mietittävä, voisiko sieltä löytyä markkinarakoa siirtää tuotantoa tänne? Kainuussa olisi nyt keskityttävä puurakentamiseen ja erityisesti pienempiin puukerrostaloihin. Miksi kaikki talot rakennetaan puumaakunnassa betonielementeistä? Uskoisin löytyvän asukkaita terveellisiin puutaloihin. Kajaani voisi olla maakuntakeskuksena suunnannäyttäjä. UPM lopetti sellunkeiton ja tilaa tehdasalueella on vielä isoillekin yrityksille. Kainuun olisi nyt keskityttävä siihen mitä sillä on. Puuhun.

Selkäkivuista huolimatta ulkona näkyvä auringonpaiste tuo valoa elämään ja olotilaan.

30.1.2014 Nyt on kirjoitettava hieman lisää! Maakunnan pääuutisvälineet, radio ja lehti ovat kertoneet puurakentamisen olevan todella tulossa! Toiveeni toteutui todella nopeasti. Tästä on hyvä jatkaa!

Avainsanat: jumi, kainuunelinvoima, puukeskittymä, fenestra

108 Keli on kolea

Maanantai 23.8.2010 klo 17:49 - yrjöpoeka

 

 

Viimeisen vuorokauden aikana on tullut vettä todella paljon ja lisää on tulossa. Kova koillistuuli tuo sateen ajoittain vaakasuoraan ja lämpötila on asettunut 5 – 8 asteen paikkeille. Kesäinen valitus on loppunut, kukaan ei valita enää kuumuutta. Markettien auloissa hytistään sinisinä, koska ihmiset eivät osaa pukeutua sään mukaan. Shortsit ja teepaita, eivät enää sovi jokaiselle. Onneksi suomen kesä opettaa lopulta kaikki, villapaita on tarpeen aina!

Vatsatauti vaivasi kokonaisen viikon ajan ja sen päätyttyä oli aika valju olo. Voima katosi lihaksista aivan kokonaan ja nyt on aloitettava kuntoilu talvea varten. Vaivan syy ei selvinnyt ja muilla samoja ruokia syöneillä ei ongelmia ole ollut.

Tämä laitteistoni alkaa ilmeisesti pian olla tiensä päässä. Koneisto ei aukene kunnolla ja on alkanut hidastella. Pitänee vielä kokeilla ohjelmiston uudelleen asentamista ja tiedostojen siivousta, pakkaaminen ei kohentanut tilannetta. Tärkeimmät tiedostot olen saanut tallennettua ulkopuoliselle kiintolevylle. Laitteisto on alkanut ikääntyä kanssani samaan tahtiin..?

Tänään olen päivittänyt kalenteriani ja näyttää pikkuhiljaa siltä, ettei vapaita viikonloppuja ole. Kaiken lisäksi perhokalastuskausi lähenee loppuaan ja Kuusingin taimenten parista on siirryttävä takaisin kotoisten ahventen ja haukien pariin. Metsästyskausi on alkanut ja siellä on ampujien markkinat, ainakin Pohjois-Karjalassa. Karhujen määrästä on paljon puhuttu ja kaikki eivät lukuja oikein usko. Hyvin syötettyinä karhut lisääntyvät tällä hetkellä erittäin hyvin. Tämän kesän aikana on ollut esillä useita karhupentueita joissa pentujen määrä on jo neljä (4)! Hyvä ravinto tuottaa nyt satoa ja voi olla, että kaatolupia on jossakin vaiheessa pakko lisätä. Olen joskus pohdiskellut, mitä tapahtuisi kun ruokinta lopetettaisiin kokonaan? Suuren karhumäärän olisi hankittava ravintoa vaikka väkisin. Nyt kuvauspaikoilla eivät karhut enää kilpaile keskenään ruoasta, vaan kaikenikäiset ruokailevat sulassa sovussa. Ihmiset huokailevat kuvauskojuissa onnesta, kuinka he saivat seurata metsän villieläimien ruokailua. Ihmisen kattamasta ruokapöydästä!

 

Avainsanat: kesänloppu, elokuuntummuvailta, tietokonejumittaa, laitteistonelinikä, karhunmetsästys, karhujaonliikaa, pullakarhuja, ruokapöytäonkatettu