Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

037 Kansanmuisti

Keskiviikko 15.2.2017 klo 13:13 - yrjöpoeka

Se tiedetään muistista, että se on lyhyt ja se voi olla todella valikoiva. Äänestäjän muistin tiedetään olevan vain 3 kuukautta. Eduskuntapolitiikon ja ministerin muisti vielä lyhyempi. Tätä on hyvä seurata juuri nyt. Hallitus peruutti vene- ja moottoripyöräverojen valmistelun.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja muut pikku satraapit julistavat toreilla nyt, kuinka he saivat torpattua moottoripyöräveron. Kirjaimellisesti polititikko voi asian näin ilmaista. Todellisuus on kuitenkin karu ja valheella lyhyet jäljet. Toukokuussa 2015 perussuomalaiset vaativat hallitusneuvotteluissa, että ohjelmaan kirjataan moottoripyörille ja veneille uusi vero. Sampo Terho oikein ilakoi, kuinka nyt torpattiin muiden vaatimukset.

Onneksi media ja kansa muistaa. Juuri tänään on syytä muistuttaa asiasta uudelleen. Kaiken hyvän päälle kunnallisvaaleihin on vain vähän aikaa. Kyllä kansa nyt muuistaa, kun se oikein on alleviivattu. Jos olisivat olleet edes hiljaa ja hävenneet, kenties kansa ei olisi muistanut. Nyt on tätä pelleporukkaa syytä kiittää. Vaaliuurnilla tavataan.

Huvittavaa on että pääministeri kertoo tiedotteessaan luopumisesta twitter tilillään. Siinä hän kertoo sen tapahtuvan Soinin ehdotuksesta. Nyt kyllä huvikuunareitten ja juppiskoottereiden omistajat päästävät hörönaurut. On pakko näin ystävänpäivän päälle kompata näitä omistajia. Hallituksen toiminta on osoittautunut täydelliseksi pelleilyksi. Tästä lähtien tiedetään, kuinka huono voi hallitus todella olla.

Hallitukselle, erityisesti keskustalle ja perussuomalaisille rittää kaksi asiaa. Nämä molemmat puolueet vastustavat avioliittolakia ja maahanmuuttoa. Soini on saanut kumppaneineen näennäistä valtaa, mutta tosiasiassa ohjakset ovat patavanhoillisten keskustalaisten käsissä. Soini ja kumppanit luulevat heillä olevan valtaa, mutta kuntavaalien jälkeen keskusta unohtaa heidän olemassaolonsa. Nyt he toimivat hyödyllisenä sumuverhona keskustan tavoitteille.

Pahnan pohjimmaisena asiana, keskusta on antanut perussuomalaisen ministerin pohdiskella ääneen perustuslain muuttamisesta. Olisi luullut, että näin tärkeään asiaan, kuten perustuslakiin liittyvät asiat ja muutostarve kirjataan hallitusohjelmaan. Nyt oikeusministeri heittelee lonkalta tällaista pohdiskelua. Suuttuen toimittajille heti, jos nämä haluavat kuulla mistä tällainen pohdinta johtuu. Naurettavan kuuloista ministeriltä hänen tuhahduksensa; eikö tästä saisi puhuakaan.

Suoraan sanottuna ei kannattaisi. Ministerin ja hänen puolueensa osaamisella sitä ei kannattaisi edes haaveilla. Valitettavasti kepu häärii kulisseissa ja se on todella vaarallista. Onneksi perustuslain säätämisjärjestys on niin tiukka ja aivan aiheesta. Joten en usko heidän pystyvän aiheuttamaan Suomen yhdenvertaiselle ja tasaarvoiselle perustuslaille mitään muutospainetta.

Viidakon vanha sanonta: Paljon porua, vähän villoja.

Avainsanat: kansanmuisti, juppiskootterit, huvikuunarit, perustuslainsäätämisjärjestys

008 Kolmen kopla kusettaa

Maanantai 9.1.2017 klo 13:15 - yrjöpoeka

Kirjoitin jo aiemmin autoilijoihin kohdennetusta mustasta vempeleestä, joiden avulla autoilijoiden rahapussi altistetaan kansanvälisten kauppamiesten mielivallan alle. Lueskelin tänään ministeri Bernerin puheita, että autoilijoiden ei tarvitse enää huolta kantaa. Verotus kevenee ja siitä rahapussi kiittää.

Sitä en tiedä ketä rahapussini kiittäisi, mutta on täydellistä paskapuhetta ministeriltä tulla väittämään vertotuksen kevenevän. Kyllä siellä on sellaiset kauppamiehet ja naiset ovat remmissä, että kaikki mahdollinen myydään ja kaupataan mitä irti saadaan. Siellä on Soinin vaatimuksesta juppiskootterit isketty verolle ja pian ovat myös kaikki veden päällä kulkevat tekniset vempeleet verojen ja maksujen piirissä.

Jokainen autoilija ja moottoripyöräilijä, veneitä unohtamatta, maksavat jo nyt suolaisesti kaikesta liikkumisestaan. Verotus kohdistuu kuljettajaan välittömästi hankintaa tehdessä. Hankinnan kohdetta käytettäessä maksat jokaisesta polttoainelitrasta suolaisen veron valtion kirstuun. Maksut eivät siihen lopu, vaan meidän mainiot vaaleilla valitut edustajamme ovat kehitelleet vuosien mittaan erilaisia väliaikaisia veroja kaikkea liikkumista vaikeuttamaan.

Mikään väliaikainen ei ole poistunut, vaan muuttunut jatkuvaksi keräyskohteeksi. Nyt ministeri puhuu maksujen kevenevän, kun uusi väylien käyttömaksu saadaan puihin. Miksi se on täydellistä paskapuhetta? Siksi, ettei ministeri kerro, poistetaanko kaikki muut verot jotka autoilijoihin kohdistuvat jo nyt? Mikäli hän sen kertoisi tapahtuvan, kumartaisin todella syvälle ja pyytelisin kolmeen kertaan anteeksi puheitani.

Mielelläni muuttaisin verotuksen sellaiseksi, että olisi vain yksi vero mitä perittäisiin. Autojen hinta halpenisi kaikesta muusta puhumattakaan. Vielä kun tämä uusi tiestön haltijan perimä vero siirtyisi muuttumattomana tiestön hyväksi. Kuitenkin on harhakuvitelmaa, että tuleva maksurasitus siirtyisi tiestölle? Ministeri Berneri liikenaisena itse tietää, miten verosuunnittelun avulla kerätyt voitot kierrätettäisiin sellaisiin juppiskoottereiden täyttämiin paikkoihin, joissa raharikkaat viihtyvät.

Siellä ei tiestön kunto huoleta. Ikuinen kesä ja routimaton alusta, kyllä se suomalainen autoilija mielellään maksaa kolmen-koplan kehittämän juppiveron. Tämä kolmen kopla on viritellyt täyden autoilijoiden rahapussien keventämis mallin. Siihen rinnalle on kehitelty pakkoraippoja kaikkein kurjimmille köyhille ja vielä henkitoreissaan olevia keinohengitetään perustulokokeilulla. Kaikki sellaiset puheet, että kansalaisia kohdeltaisiin verotuksessa tasavertaisesti ja se kohdistuisi myös rikkaisiin, ovat olleet perättömiä.

Vain vihreät ovat innoissaan. Heidän ikuiset opiskelijansa saavat ihmisoikeudet takaisin, kun valtio alkaa maksaa joskus tulevaisuudessa kaikille ilmaista rahaa. Tästä mallista innostuvat myös kaikki maamme ulkopuoliset työtä ja toimeentuloa vailla olevat. Tämän takaa Suomen perustuslaki. Kyllä mahtaa esimerkiksi Soinia ja maahanmuuton vastustamisella kannatusta kasvattaneita sylettää. Tulevaisuus on tehtävä, näin on puhuttu.

Mistä tähän rahat? Autoilijoiden rahat viedään juppien maihin Soinin määräyksestä. Rahaa jaetaan seinästä? Olenko minä unohtanut sen Kalevalassa kerrotun Sammon? Vai vieläkö meistä irtoaa jotakin?

Oppositiopuolueille on tarjolla sellaisia vaalitäkyjä, ettei paremmasta väliä.

Avainsanat: anneberner, väylienkäyttömaksu, juppiskootterit, timosoini, perustuslaki