Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

187 Kansan yläpuolella

Lauantai 8.9.2018 klo 11:58 - yrjöpoeka

Olen pitänyt useita poliitikkoja itselleni vastenmielisinä, mutta mikäli asiat ovat olleet hallussa, olen myös kunnioittanut heidän tekemisiään. Siitäkin huolimatta, että jokin asia heissä lyö silmilleni. Useilla näistä luopuvista on takanaan jopa 40-vuoden ura eri luottamustehtävissä. Olen itsekin ollut todella kauan alemmissa kunnallisissa ja maakunnallisissa tehtävissä, mutta olen pyrkinyt olemaan normaali ihminen. Ja erityisesti uskollinen äänestäjilleni.

Arvostan luopuvista erityisesti Seppo Kääriäistä, hänen arvomaailmansa on pysynyt muuttumattomana. Kaiken lisäksi hän on uskaltanut rehellisesti ajaa oman maakunnan etua. Mauri Pekkarinen on ikääntymisestään huolimatta aina yhtä terhakka ja iän mukana hänestä on tullut enemmän pohdiskeleva valtiomies. Samoilla perusteilla Pertti Salolainen on aina ollut se sama arvomaailmaltaan. Nämä henkilöt ovat itselleni arvokkaita kuvia demokraattisesta Suomesta. Mullistuksista huolimatta he ovat jatkaneet kymmeniä vuosia ja saaneet myös kansalaisten arvostuksen. Olen yksi heistä.

Eilinen päivä toi uutisineen silmilleni yhden poikkeavan elitistisen uutisen. Liisa Jaakonsaari ilmoitti luopuvansa politiikasta. Luopumisen syyksi hän ilmoitti sen, ettei hänen arvolleen enää sovi kerjätä tukijoilta rahaa kampanjointiin ja anoa äänestäjiltä tukea. Se oli hänelle vastenmielistä. Luin uutisen toisenkin kerran ja se tuntui todella elitistiseltä. Jaakonsaari on saanut politiikasta itselleen leipäpuun ja myös muhkean palkan. Lisäksi hän on saanut omalta puolueeltaan ja ammattiliitoilta tukea kampanjointiinsa. Isot ihmisjoukot ovat tehneet hänen eteensä pyyteetöntä työtä valtavasti. Nyt heille ei ole enää käyttöä, koska Liisa ei enää kehtaa.

Tänään hän ilmoittaa kaikille, ettei hänen arvolleen enää sovi kampanjointi oman ehdokkuutensa eteen. Tämän kaltainen ulostulo on SDPlle kuin märkä rätti. Niin sanotun työväen ehdokas ilmoittautuu elitistiseksi ja haluaisi, ettei hänen tarvitsisi enää vaivautua kampanjointiin. Tämä ilmoitus kertoo, että kyllä hän vielä lähtisi jos hänet valittaisiin ilman äänestyksiä ja inhoittavaa kampanjointia. Toisaalta tämä elitistisyys kyllä on tullut SDPn osalta selville vuosien varrella. Paavo Lipponen ja Jutta Urpilainen. Voiko kukaan löytää heistä enää aitoa sosiaalidemokratiaa?

Ei voi, koska he ovat jo kokoomuksen puisto-osastoa. Sitä ylemmän luokan (herran paskaan astunutta) porukkaa, joka haluaa ravistella itsestään irti työväen leiman. Heistä ei kukaan enää halua ajaa Ladalla, vaan alla pitää olla herraskainen länsiauto. Vappuna he voivat juuri ja juuri laulaa työväen lauluja, mutta heti illan tullen siirtyä paremman väen illanviettoihin. Tämä on se syy, miksi SDPn kannatus laskee ja kokoomuksen pysyy. Äänestä vaikka Antti Rinnettä, niin voima siirtyy samalla kokoomukselle. Luokkaerot ovat vain äänestäjille tarkoitettua sumua, samoja asioita ja arvoja nämä ”eliitin” edustajat ajavat.

Olen todella iloinen. Näiden luopujien ansiosta kaikki gallupit voivat heittää todella häränpyllyä. Uudet pyrkijät ovat osin tuntemattomia, vaikka kyllä heidän tueksensa ryntää myös puoluekoneisto kaikella voimallaan. Ulostulojen antama informaatio on jokatapauksessa äänestäjille tärkeä. Kuva jonka he antavat on todella karu.

Se on elitistinen. Jokainen heistä olisi käytettävissä ilman vaaleja.

Avainsanat: politiikanarvostus, seppokääriäinen, mauripekkarinen, perttisalolainen, liisajaakonsaari, paavolipponen, juttaurpilainen, elitistinenyläluokka

141 Velat on tehty saataviksi

Torstai 21.6.2018 klo 10:22 - yrjöpoeka

Moniaita vuosia sitten Suomessa oli hallitus joti veti oraakkeli Jyrki Katainen. Valtiovarainministerinä verkkosukkainen Jutta Urpilainen. Hallitusta nimitettiin sateenkaarihallitukseksi, tänään meillä on sitten sateenkaariperheitä. Sitä en tiedä, onko näillä mitään yhteistä. Hallituksen nimestä johtuen Suomen sanottiin etenevän kohti sateenkaaren päätä. Siellä meitä odottaisi suuri kulta-arkku täynnä aarteita.

Tämä hallitus todella uskoi vanhaan sanontaan siitä, että sateenkaaren päässä on aarre. Aarteen saadakseen Suomen tuli antaa ensin velkaa ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Kreikka. Tuo antiikin ajan kulttuurinen keskus. Kataisen hallitessa siellä nautittiin paikallista väkijuomaa ouzoa ja vietettiin iloista kulutusjuhlaa. Kreikkalaiset olivat liittyneet EU-liittokuntaan ja sitä myöten kuulleet Urpilaiselta, että Suomessa on liikaa rahaa. Iloisena kansana he alkoivat vaatia siitä omaan osuuttaa. Aikansa manguttuaan sateenkaarihallitus teki hyvän diilin.

Kataisen mielstä tämä diili oli niin hyvä, että hänen mielestään me tienataan tällä. Katainen ja Urpilainen vakuuttivat, että jokainen velkaeuro maksetaan Kreikasta takaisin. Tämä diili siis rakennettiin 2011-2014 hallituskaudella. Oraakkeli Katainen ja verkkosukka Urpilainen saivat Kreikassa käydessään hieman ouzoa ja avasivat valtionkirstun. Heidän mielestään tämä oli niin hyvää yhteisvastuuta, että suomalaisten tuli se iloiten maksaa.

Sateenkaarihallitus ouzon huuruissa aloitti suomalaisten verojen ja taksojen kiristämisen. Nämä kiristykset ovat jatkuneet tähän päivään asti ja kansa on iloiten maksanut kaiken. Suomalaiset ovat niin johtajiinsa uskovia, että hekin todella uskovat velkojen muuttuvan saataviksi. Katainen on tänään erittäin arvostettu visionääri EUn johtajistossa. Välillä hän koto suomessa kertomassa uusista oraakkelimaisista ennustuksista. Tätä seuraavaa uutista hän ei olisi halunnut uutisoitavan.

Tämä diili on niin hyvä, että ”jos” Kreikka saa kulta-arkkunsa avattua ja velat maksettua, verkkosukka Urpilainen on silloin 96-vuotias. Juuri tänä torstaina, 21.6.2018 Luxemburgissa kokoontuvat EU-alueen valtiovarainministerit pohdiskelemaan Kreikan tilaa. Kreikan velka on tänään vaatimattomat 180 % kansantuotteesta. Siksi diiliä on syytä jatkaa. Muutoin ouzon tuotanto voi alkaa takkuilemaan. Silloin iloinen kansa voi siirtyä kaduille mekastamaan. Se voisi uhata velkojen maksua.

Siitä syystä iloiset valtiovarainministerit jatkavat diilin maksuohjelmaa ja pukkaavat lisää rahaa. Tämä vain sen takia, että oraakkeli Katainen sanoi aikoinaan tämän ennustuksensa.

Oma ennustukseni on kuitenkin masentava. En usko edes lastenlapseni näkevän sitä päivää, että sateenkaaren päästä löytyisi kulta-aarre. Ainoa mikä on ollut varmaa oraakkeli Kataisen puheissa on se, että hänen omaisuutensa kasvaa kasvamistaan. Se onnistui, kun hän löysi veronmaksajien kukkaron. YLEn uutinen on muuten hauska. Siinä vakuutetaan, että Suomikin saanee rahansa takaisin.

Hauskaa Juhannusta iloisille veronmaksajille!

Avainsanat: jyrkikatainen, juttaurpilainen, sateenkaarihallitus, kreikanlainapaketti