Satunnaiset kuvat

kuivaa on

Uusimmat

Blogin arkisto

016 Tolkku kadoksissa

Maanantai 1.2.2016 klo 15:31 - yrjöpoeka

Muutama viime päivä on kohkattu tolkun ihmisistä. Iisalmella ilmestyvässä Iisalmen Sanomissa julkaistiin kolumni ja se luki tasavallan presidentti. Saatuaan kirjoittajalta luvan presidentti laittoi jutun jakoon facebookiin. Sitä kautta itsekin luin jutun ja se oli hyvin kirjoitettu. Presidentin jaettua jutun siitä tuli some-ilmiö.

Pitkin syksyä ja talvea olemme saaneet seurata toisenlaista some-ilmiötä. Ilmiö on ollut pelkkää kauhistelua ja ihmisten peloittelua. Pelon kohteiksi tässä ilmiössä on osoitettu turvapaikanhakijat. Samalla leima on lyöty kaikkiin tummempi ihoisiin Suomen kansalaisiin. Suomessa syntyneet ja kasvaneet ovat saaneet tuntea olevansa ei toivottuja.

Viimeiset kuukaudet ilmiöön on pelon avulla liitetty katupartiointi. Tällä partioinnilla on tolkun ihmisille ilmoitettu turvattavan suomalaisten naisten koskemattomuus. Poliisin julkistaman tilaston mukaan Suomessa raiskataan joka vuorokausi kahdesta – kolmeen naista. Nämä raiskaukset tapahtuvat kantaväestön toimesta. Muutaman ulkomaalaisen (ei välttämättä turvapaikan hakijan) suorittamien raiskausten takia kehiteltiin uhka ja sille vastaukseksi katupartiointi.

Jokainen raiskaus on liikaa ja rangaistusten tulisi olla ehdottomia jokaisessa tapauksessa. Lieventäviä asianhaaroja ei saisi olla. Meillä on valitettava käytäntö, että hovioikeus helpottaa usein käräjäoikeuksien langettamia tuomioita. Niitä kohtuullistetaan sen takia, että tuomio aiheuttaa miehelle kohtuutonta haittaa työssä ja toimeentulossa. Korvaukset raiskatulle ovat pääsääntöisesti olemattomia. Raiskaus rikoksissa uhrin asema jätetään sivuun.

Joensuu on ollut viimeisten viikkojen aikana katupartioinnin eldorado. Siellä ovat odinin soturit saaneet televisio näkyvyyttä. Urheasti soturit ovat pakkasessa kävelleet mustana uhkaavana laumana pitkin katuja. Joensuussa on ollut pitkin syksyä väitettyjä raiskauksia useita. Poliisi on niitä tehokkaasti tutkinut ja terveydenhuolto antanut omat lausuntonsa.

Mittavasta tutkinnasta huolimatta poliisi on lopettanut tutkintansa. Syynä on näytön puute. Uutisia lukiessa ei voi välttyä ajatukselta, että nämä ”raiskaus” tapaukset ja katupartiointi liittyvät toisiinsa. Keksityillä tarinoilla saatiin ihmiset pelon valtaan ja katupartiot liikkeelle. Olisi mielenkiintoista tietää näitten naisuhrien rooli? Millaista some-toimintaa he ovat harjoittaneet ennen ja jälkeen väitettyjen tapahtumien?

Palaan vielä tuohon partiointiin. Kun kantasuomalaiset raiskaavat hieman enemmän kuin ulkomaalaiset, pitäisikö näitä raiskaajia vastaan perustaa omat partiot? Näiden partioiden toimintakenttänä olisivat sitten kodit. Siellä raiskaaja todennäköisimmin iskee. Kapakasta lähdön jälkeen jokaiselle pariskunnalle lähtisi partio mukaan turvaamaan kotirauhan. 2-3 vankkaa odinin soturia olisi riittävä määrä.

Toimintaa voisi kehittää siten, että nainen voisi etukäteen tilata turvapartion itselleen. Tästä hyötyisivät kaikki. Suomalaiset impyet saisivat olla rauhassa. Odinin sotureiden ei tarvitsisi talsia kylmillä kaduilla.

Soturit saisivat olla tolkun ihmisiä.

Avainsanat: jyriparetskoi, sauliniinistö, tolkunihmiset, onkonaistenturvattomuuslisääntynyt