Satunnaiset kuvat

Kuusinki nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

234 Nuorten esiinmarssi

Perjantai 2.11.2018 klo 21:09 - yrjöpoeka

Olen vuosikymmenten aikana kuullut usein lauseen, miten saataisiin nuoria mukaan politiikkaan? Uusia puolueita on nyt perustettu kiihtyvällä tahdilla. Kaikilla on on halu uudistaa politiikkaa ja antaa nuoremmat kasvot politiikalle. Miltä se on oikein näyttänyt ja mitä sieltä on oikeasti tullut?

Vanhoilla puolueilla ovat puheet olleet vain sitä hetkeä varten, että on saatu vaalipäivä ohitse. Sen jälkeen vanhat sedät ovat piiloutuneet kammioihinsa miettimään kuka mitäkin tekee. Mikäli on hallitukseen menty, ensin miehitetään tärkeimmät paikat niillä viisailla miehillä. Jos oikein huonosti käy, puolue voi joutua tilanteeseen, jossa tasa-arvo pykälän takia joudutaan valitsemaan nainen.

Otan ensimmäiseksi esimerkiksi vasemmiston takavuosilta. Vasemmisto menestyi niin, että pääsi hallitukseen. Koska ei ollut voiman oikealla puolella vasemmistolle tuli eteen tasa-arvo naispaikan muodossa. Ministeriksi valittiin Kainuusta Terttu Huttu-Juntunen. Ilman mitään kokemusta politiikassa, siitä tuli puolueelle floppi. Pienet puolueet joutuvat joskus sellaiseen tilanteeseen, että niille olisi parempi jäädä oppositioon. Tässäkin tapauksessa suurten puolueiden sedät laittoivat pienemmän puolueen nielemään kitkerän sopan. Hillotolppa on jokaiselle puolueelle taikasana ja erityisesti arvonimiä rakastavalle vasemmistolle.

Kokoomus on kyky puolue ja siellä arvostetaan koulutusta. Opettajat ja lakimiehet ovat jonon keulilla. Koska kykypuolue on aina yrittäjän asialla, puolue haalii joka vaaleissa suuret joukot yritysten johtajia joukkoonsa. Tämä koskettaa vain miehiä. Kokoomus kertoo myös, että heillä on tilaa nuorille kyvyille. Se on totta. Valitettavasti se koskettaa vain miehiä. Katsokaapa ketä kokoomus on nostanut tärkeille paikoille tällä vuosituhannella? Jyrki Katainen. Alexsander Stubb. Petteri Orpo. On siellä yksi todella kyvykäs ja koulutettu nainen, Elina Lepomäki. Hänen esteenään on se, että hän on nainen. Siinä ei nuoruus ja koulutus auta.

Keskusta on aivan oma lukunsa. Se on vanhojen setien puolue. On siellä toki naisia, mutta heidän tehtävänsä on miehittää keskustanaisten johtopaikat. Joskus he saattavat päästä jopa ministeriksi saakka. Tärkeintä keskustalle on se, että naisilla on kansallispuku ja he osaavat tanhuta. Muutama nainen on kokeillut toimia johdossa, esimerkkinä Anneli Jäätteenmäki. Se oli tuhoon tuomittu hanke. Ilman hillotolppaa jääneet kepuisännät saivat demareitten tuella lyötyä Jäättenmäen polvilleen. Kiitokseksi hän sai maanpakolaisuuden Brysselin unohdukseen. Nuorille naisille kepusatraapit avaavat oven jos he puhuvat Venäjää kuten kuten Paula Lehtomäki. Kepu on tunnettu siitä, että he nuolevat itäistä naapuria olipa siellä kuka tahansa hallitsemassa. Heille YYA on edelleen todellisuutta.

Tänään vihreät ovat valitsemassa nuorten naisten hallitsemalle puolueelle harmaata 60-kymppistä miestä. Valinta tehdään huomenna. Puolue joka on profiloitunut nuorekkaaksi joutuu nyt kokemaan vanhojen setien valitseman todellisuuden. Tämä on omasta mielestäni koko Suomelle hyväksi. Alle 10% puolueena he aiheuttavat vähemmän vahinkoa.

Takiais puolueissa käyvät naisetkin johtoon. Miehiä hävettää olla kusitolppana, mutta jos puolue kasvaa naiset saavat siirtyä kun vanhat sedät tulevat laittamaan asiat kuntoon.

Nuoret pyrkikää ehdokkaiksi eri puolueisiin. Muistakaa kansallispuku.

Avainsanat: nuoriaatarvitaanpolitiikkaan, kykypuolue, vanhatsedäthallitsevat, jyrkikatainen, alexsanderstubb, petteriorpo, kepusatraapit, annelijäätteenmäki, kansallispukuinennaine, nuortenesiinmarssi

141 Velat on tehty saataviksi

Torstai 21.6.2018 klo 10:22 - yrjöpoeka

Moniaita vuosia sitten Suomessa oli hallitus joti veti oraakkeli Jyrki Katainen. Valtiovarainministerinä verkkosukkainen Jutta Urpilainen. Hallitusta nimitettiin sateenkaarihallitukseksi, tänään meillä on sitten sateenkaariperheitä. Sitä en tiedä, onko näillä mitään yhteistä. Hallituksen nimestä johtuen Suomen sanottiin etenevän kohti sateenkaaren päätä. Siellä meitä odottaisi suuri kulta-arkku täynnä aarteita.

Tämä hallitus todella uskoi vanhaan sanontaan siitä, että sateenkaaren päässä on aarre. Aarteen saadakseen Suomen tuli antaa ensin velkaa ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Kreikka. Tuo antiikin ajan kulttuurinen keskus. Kataisen hallitessa siellä nautittiin paikallista väkijuomaa ouzoa ja vietettiin iloista kulutusjuhlaa. Kreikkalaiset olivat liittyneet EU-liittokuntaan ja sitä myöten kuulleet Urpilaiselta, että Suomessa on liikaa rahaa. Iloisena kansana he alkoivat vaatia siitä omaan osuuttaa. Aikansa manguttuaan sateenkaarihallitus teki hyvän diilin.

Kataisen mielstä tämä diili oli niin hyvä, että hänen mielestään me tienataan tällä. Katainen ja Urpilainen vakuuttivat, että jokainen velkaeuro maksetaan Kreikasta takaisin. Tämä diili siis rakennettiin 2011-2014 hallituskaudella. Oraakkeli Katainen ja verkkosukka Urpilainen saivat Kreikassa käydessään hieman ouzoa ja avasivat valtionkirstun. Heidän mielestään tämä oli niin hyvää yhteisvastuuta, että suomalaisten tuli se iloiten maksaa.

Sateenkaarihallitus ouzon huuruissa aloitti suomalaisten verojen ja taksojen kiristämisen. Nämä kiristykset ovat jatkuneet tähän päivään asti ja kansa on iloiten maksanut kaiken. Suomalaiset ovat niin johtajiinsa uskovia, että hekin todella uskovat velkojen muuttuvan saataviksi. Katainen on tänään erittäin arvostettu visionääri EUn johtajistossa. Välillä hän koto suomessa kertomassa uusista oraakkelimaisista ennustuksista. Tätä seuraavaa uutista hän ei olisi halunnut uutisoitavan.

Tämä diili on niin hyvä, että ”jos” Kreikka saa kulta-arkkunsa avattua ja velat maksettua, verkkosukka Urpilainen on silloin 96-vuotias. Juuri tänä torstaina, 21.6.2018 Luxemburgissa kokoontuvat EU-alueen valtiovarainministerit pohdiskelemaan Kreikan tilaa. Kreikan velka on tänään vaatimattomat 180 % kansantuotteesta. Siksi diiliä on syytä jatkaa. Muutoin ouzon tuotanto voi alkaa takkuilemaan. Silloin iloinen kansa voi siirtyä kaduille mekastamaan. Se voisi uhata velkojen maksua.

Siitä syystä iloiset valtiovarainministerit jatkavat diilin maksuohjelmaa ja pukkaavat lisää rahaa. Tämä vain sen takia, että oraakkeli Katainen sanoi aikoinaan tämän ennustuksensa.

Oma ennustukseni on kuitenkin masentava. En usko edes lastenlapseni näkevän sitä päivää, että sateenkaaren päästä löytyisi kulta-aarre. Ainoa mikä on ollut varmaa oraakkeli Kataisen puheissa on se, että hänen omaisuutensa kasvaa kasvamistaan. Se onnistui, kun hän löysi veronmaksajien kukkaron. YLEn uutinen on muuten hauska. Siinä vakuutetaan, että Suomikin saanee rahansa takaisin.

Hauskaa Juhannusta iloisille veronmaksajille!

Avainsanat: jyrkikatainen, juttaurpilainen, sateenkaarihallitus, kreikanlainapaketti