Satunnaiset kuvat

Rajakoulu

Uusimmat

Blogin arkisto

213 Syytetään muita

Perjantai 10.11.2017 klo 14:42 - yrjöpoeka

Toimiessani perussuomalaiset puolueessa sain seurata aitiopaikalta jytkyjen jälkimaininkeja. Tulvan mukana puolueeseen tuli henkilöitä, joita itse en olisi koskaan hyväksynyt jäseneksi. Joidenkin toilaluja selvitellessä näin kuinka voimaton ja suoraan sanottuna kynnetön oli puoluetoimisto. Pelätessään julkisuutta erottamisten takia hyväksyttiin melkeimpä mitä käytöstä vain. Sen rahvas huomasi hyvin nopeasti ja meno paheni siihen malliin, että oli itse vedettävä johtopäätökset. Jokainen voi tänään nähdä tuloksen.

Mitä tekivät puoluetoimiston ihmiset silloin? Mitä tekivät möläyttelijät ja sekoilijat? Siirtyivät vaivattomasti syyttelemään muita. Mediaa, puolueita ja valtaapitäviä. Jokainen mölisijä sai heti palstatilaa ja sekalainen äänestäjien joukko alkoi uskoa, että mölisijät ovat oikeassa. Media oli itse luomassaan noidankehässä. Jokaisella lööpillä mölisijät saivat uutta tuulta purjeisiin ja kansa tykkäsi. Nyt mölinä on hiljentynyt. Rahvaalla on oma mestari joukkojen johdossa ja nyt odotellaan valmista sanomaa. Sitä sitten jaetaan omassa ryhmässä. Muutamia tykkäyksiä ja kommentteja saatteenaan.

Loistavassa nosteessa olleet vihreät sokeutuivat aivan samalla tavalla. Kannatuksen kasvaessa alettiin uskoa tulevaan pääministeripostiin. Se huuma on nyt laskemassa, mutta kasvaneessa joukkiossa on samankaltaisia mölisijöitä mitä oli persuilla. Kasvaneessa joukossa on pyrittävä erottautumaan ja mediaan pääsemistä auttaa jokin raflaava aloitus. Helsinkiläinen vihreä Fatim Diarra repäisi vaatteensa ja kertoi maaseudulla olevan insestiä ja vaimojen hakkaamista. Median aloitettua julkisuuden tuottamisen sosiaalisen median avustamana, sujuvasti kerrottiin sen olevan kevyttä häppää.

Toisten poliittisten puolueiden aktiivien nostamana juttu paisui ja maaseudun vihreät joutuivat selittelyjen linjalle. Kuusamolainen aktiivi Mika Flöjt tuomitsi sen selkeästi ja vaati puoluetoimistolta toimia. Kesti useita päiviä ja puheenjohtaja oli hiljaa. Nyt anteeksi pyytely on jo myöhäistä ja se kävelee vastaan toreilla kuin persu Hakkaraisen hopeat. Mika Flöjt tunnetaan aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä ja hän nostelee nyt juttuja naamakirjan seinille muiden puolueiden toimista. Toimittaja Lauri Nurmen salaliittoja kuhiseva kirja persuista nousi esiin. Muutama tykkääjä ja kommentti kaunaiseen avaukseen ei maailmaa juuri paranna.

Seuraavaksi kohteeksi valikoitui itse päämisteri ja hänen uskontonsa. Vielä kaunaisemman avauksen jälkeen edelleen vain muutama tykkäys ja kommentti yhtä kaunaisilta samanmielisiltä. Flöjt on menossa juuri samaan ansaan mihin menivät perussuomalaiset jytkyjen jälkeen. Lähdetään syytämään sontaa toisten puolueiden toimijoista, eikä keskitytä omaan tekemiseen. Mitä enemmän ja llikaisemmilla tavoilla lyödään toisia poliitikkoja, sitä varmemmin tuuli kääntyy. Uskontoon liittyvä kauna on kaikkein pahinta.

Persut ja vihreät kulkevat samoja polkuja. Solvaaminen muistetaan ja keskustalaisilla on suuri joukko uskontoa harjoittavia jäseniä. Ei pidä vihreiden jälkeenpäin ihmetellä, miksi heidän maailmanparannus ja kieltolinjoille ei maakunnissa ole kannatusta. Tähän sopii taas kerran eräs tuttu sanonta.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: jytkynjälkeenonpoutasää, suomussalmenkirkonhopeat, fatimdiarrajainsesti, vihreätjulkisuudenansassa, vihreätvastustavatkehitystä, persujeniskulause

130 Täötinen sentään

Tiistai 13.6.2017 klo 18:36 - yrjöpoeka

Kainuulainen sanonta, kun meno äityy aivan mahottomaksi. Näin voi todella sanoa seuratessani päivän uutisvirtaa. Kukaan ei voi enää sanoa, etteikö tosi-TV lähetykset jää suomalaisen eduskuntapolitiikan jalkoihin. Haliituskriisi kesti vain vuorokauden ja Sipilä joutui perumaan menonsa tasavallan presidentin luokse. Eilisen jälkeen odotin joidenkin lähtevän jo tänään ryhmästä ulos, mutta määrä yllätti. Toisaalta se kertoo, että suurin osa puolueen väestä on ytimeltään tervettä. Pahaksi onneksi tämä ydin ei ymmärtänyt nuivien somenkäyttötaitoa.

Tämä terve 20-hengen ydinryhmä ilmoitti Halla-ahon ryhmälle perustavansa oman Uusi vaihtoehto-ryhmän. Ryhmän koko lisääntyy varmasti vielä muutamilla edustajilla. Tätä vaihtoehtoa ei uusi puoluejohto ollut edes miettinyt. He joutuivat tosiasian eteen ja nyt heidän todellinen vahvuutensa ja kokonsa vasta näkyvät. Suurin osa perussuomalaisten piireistä on jo nuiva joukkion käsissä. Tämä johtuu siitä, että kaikki normaalia menoa kannattaneet ovat äänestäneet jaloillaan. Näin tein itsekin. Nyt minun varoitteluni pienen ryhmän vallankaappauksesta puoluejohdossa asettuvat tosiasiaksi.

Mikäli tämä Uusi vaihtoehto-ryhmä tulevaisuudessa muodostaa uuden puolueen, olen valmis miettimään sitä vakavasti. Tämä ryhmä edustaa sitä, mihin minä aikanaan liityin. Halla-ahon johtama joukkio on niitä käenpoikia, joita ilmestyi toisen jytkyn alla loisimaan puolueen siipien suojaan. Käenpojat toimivat kuten oikeakin käenpoika. He työnsivät pesän oikeat omistajat pesästä alas. Seuratessani työmiehen tuumaustuntia kalojen perkuun ohessa, näin varsinaisen kameleontin vaihtamassa väriä.

Työmies Putkonen oli Timo Soinin löytö ja hänen oikea kätensä. Odotin ilman muuta sitä, että Halla-aho potkii hänet ensimmäisenä ulos. Ilmeisesti Putkonen on tehnyt itsestään korvaamattoman ja hänellä on paljon sellaista tietoa jota tarvitaan ja joka voi olla joillekin kiusallista. Mutta hänen ilmeensä olivat kyllä lipevät, kun hän mestaroi tilaisuutta. Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo oli sitten kuin jyrän alle jäänyt. Myös häntä oltiin vaihtamassa puoluekokouksessa, mutta siinä juntta hieman epäonnistui. Tulevaisuus voi olla takkuinen.

Puoluesihteerin on palveltava sitä joka palkan maksaa. Saa sitten nähdä, kuinka kauan palkka juoksee. Sama pätee tietysti Putkoseen. Halla-ahon johtamalla joukkiolla on nyt sitten rahaa, kun puoluetuet virtaavat puolueen kassaan. Vaaleihin heillä on hyvä lähteä, rahan puute ei kampanjaa kyllä haittaa. Uusi vaihtoehto on jälleen sen tilanteen edessä, kuten oltiin 2011 eduskuntavaalien alla. Rahaa ei ollut, mutta jokainen tori kammattiin jo kaksi vuotta aiemmin alkaneella pitkällä marssilla. Rahan tultua mukaan, ei enää asuminen ihmisten parissa toreilla kiinnostanut kaikkia. Nyt voidaan aloittaa uudelleen alusta.

Toivotan Uusi vaihtoehto ryhmälle erinomaista työniloa. Tuen heidän työtään erityisesti nyt ja annan Simon Elolle täyden tukeni. Halla-aholaisten ruikutusta ei tarvitse kuunnella, saati sitten välittää. Heidän ei tarvitse enää haaveilla jytkystä. Tämä oli jytky ja se tapahtui Soinin mukana ollessa. Soini oli tietoisesti takarivissä ja en usko hänen enää nousevan eturiviin.

Nyt on Uuden vaihtoehdon ja Elon aika. Nyt jytkytetään.

Avainsanat: kainuunmurre, uusivaihtoehtoryhmä, simonelo, työmiehentuumaustunti ja kameleontti, nytjytkytetään

125 Demareitten tuho-vihreitten uho

Torstai 8.6.2017 klo 10:38 - yrjöpoeka

Gallupit ovat politiikoille huumaa, jos ne miellyttävät tuloksillaan omaa puoluetta. Hyvä tulos nähdään aina omana onnistumisena, ei niinkään toisista puolueista johtuvana. Mikäli puolue saa huonon tuloksen sitä vähätellään parhaansa mukaan. Äänestäjille ja kannattajille ne ovat yleensä vähäpätöisiä. Jatkuva nousu siivittää epävarmoja kannattajia ja äänestäjiä lähtemään voittajien kelkkaan.

Olin itse mukana perussuomalaisten ensimmäisessä jytkyssä ehdokkaana ja näin ja koin silloin kannatuksen muutoksen. Media ei silloin uskonut ja vähätteli kannatuslukuja. Jokaisen gallupin tulosta laskettiin perussuomalaisten kohdalta, koska selkeästi haluttiin vaikuttaa kannatuslukuihin. Kentällä me tiesimme kuinka tulisi käymään, koska näimme rajun muutoksen ihmisten käyttäytymisessä. Perinteinen työväestö uskoi puheitamme ja lähti mukaan. Sama tapahtui toisessakin jytkyssä. Nyt hallitusvastuun takinkääntöjen jälkeen työväestön kannattajat ovat katoamassa.

Tämän aamuinen galluppi kertoi vihreiden noususta ja siitä johtuen media on hehkutusta täynnä. Kaikki vanhat menninkäiset (Soininvaara) ilmestyivät kertomaan mistä kaikki johtuu. Itse näen tämän tuloksen demareitten heikkoutena ja erityisesti puolueen hajaanuksena. Puheenjohtajana tönkkö Rinne ei ole pystynyt puoluetta yhdistämään, vaan päinvastoin. Sekoilu on jatkunut presidenttiehdokasta nimettäessä. Puolue on sotien jälkeen hallinnut suomalaista poliittista teatteria. Sivusta katsottuna tämä on surullista menoa.

Demareitten ongelmana ovat perussuomalaiset. Persut söivät heidän syömähampaansa ja nyt takaisin persuista palaavat kannattajat eivät löydäkään puolueesta entistä työväenhenkeä. Vain sisäistä juonittelua ja vallanhimoa. Vaihtoehdoksi ovat nyt nousemassa vihreät. Valitettavasti vihreät eivät tule olemaan heille pelastus. Vihreitten ydinsanoma on luonnon suojelu ihmisiltä. Vihreät haluavat säilöä suomalaisen luonnon ja se tarkoittaa maaltamuuttoa ja työttömyyttä syrjäseuduille.

Vihreitten puheenjohtajakierroksen aikana on noussut esille heidän halunsa vihertää koko Suomi. Keskusta on mielestäni juuri nyt valinkauhassa syrjäseutujen kohdalla. Istuvan hallituksen työn tuloksena on tehty useita sellaisia päätöksiä, jotka lyövät syrjäseutujen asukkaita kumaraan. Mikäli tästä kannatuksen muutoksesta hyötyvät juuri vihreät, meno muuttuu entistä synkemmäksi.

Kaivostoiminta halutaan lakkauttaa kokonaan. Runsaita metsävaroja ei saisi heidän mielestään hyödyntää. Heillä olisi halua purkaa voimalaitokset jokien varsilta. Sitä kannattaisin itsekin. Sen vastavoimaksi meidän pitäisi siirtyä työtä tuottavaan ja saastettomaan ydinvoimaan. Mutta sitäkään he eivät mitenkään voi hyväksyä. Vihreät kohkaavat paljon uusiutuvasta energiasta kuten aurinko- ja tuulivoimasta. Kuunnellessani meteliä vihreitten suunnasta tuulivoimapuistoja perustettaessa, heidän puheensa käyvät ontoiksi.

Tuulivoimaa käytetään puheissa, mutta sitä ei saisi edes syrjäseuduille rakentaa. Tätä nämä piipertäjät perustelevat maiseman muutoksella ja voimaloiden vaaroilla lentäville linnuille.

Pahnan pohjilla tässä ovat kyllä entisen puolueeni persujen puheet räjähtelevistä lepakoista. Persut käänsi takkinsa. Vihreät eivät käännä.

Valtaan päästyään he autioittavat syrjäseudut lopullisesti.

Avainsanat: puolueittenkannatusmittaukset, nytjytkytetään, puolueittentakinkäännöt, osmosoininvaara, uusiutuvaenergiapuheissa, putkosenräjähtelevätlepakot

085 Mitä voitolla tehdään

Torstai 13.4.2017 klo 10:52 - yrjöpoeka

Seuratessani vaalien jälkeistä keskustelua, ei voi välttyä tuolta otsikon ajatukselta. Vihreät saivat oman jytkynsä samankaltaisella populistisella kampanjalla, mitä Soini ja Trump ovat käyttäneet. Asetetaan tavoite ja sille kehitetään aihe jonka ympärille ympätään muutamia väitteitä. Väitteet voivat olla täyttä tuubaa. Tärkeintä on toista sitä rittävän monta kertaa ja vakavalla naamalla. Kannattajat vakuuttuvat ja alkavat toistaa samaa. Homma siirtyy sitten epävarmojen äänestäjien käsiin. Epävarmassa tilanteessa äänestäjä valitsee eniten äänessä olleen aiheen.

Katsellessani sosiaalista mediaa omassa ympäristössäni, näen aineksia vastakkainasetteluun. Kaikki kunnat ympärilläni ovat keskusta vetoisia, eli käytännössä yksi puolue voi sanella. Oma kuntani on onneksi vielä pyrkinyt olemaan sanelematta. Asiat on voitu myllyttää puheenjohtajiston palavereissa ja etsitty ratkaisuja ilman puoluepoliittisia päämääriä. Muutama yksittäinen asia on ollut. Tarvittaessa on äänestetty ja jatkettu sitten seuraaviin asioihin. Mediaa ei tällainen sujuva työskentely kiinnosta.

Keskustalla ja vihreillä on juuri nyt näkyvissä hieman samankaltainen suhde, kuin persuilla on vihreisiin ja vasemmistoon. Vihreillä on erittäin korkeasti koulutettuja valtuutettuina. Tästä syystä heillä on erittäin suuri tarve elvistellä osaamisellaan. Erityisesti kaikissa kaivoksiin ja luontoasioihin liittyen. Heillä on omat erikoisjoukot, jotka lähtevät pikakomennuksille eri maakuntiin. Kehäkolmosen pohjoispuolella ennustan tulevan suuria vaikeuksia juuri tästä syystä.

Keskustalla halu pitää kuntien tukijalat, metsät ja kaivokset toiminnassa. Vihreät taas aktiivisesti yrittävät estää kaiken taloudellisen toiminnan. Muutamissa keskusteluketjuissa on jo näkyvissä sellainen nokkiminen, että tulevasta kaudesta ja saadusta kannatuksen kasvusta on tulossa kivinen. Vaalivoitolla ei välttämättä nyt saatu juuri mitään aikaan. Yksi asia kuitenkin on ja sen vastakkainasettelun kasvu.

Aamun uutisvirrasta nousee esille muutamien itäisten valtioiden aloittama julkinen homojahti. Valtiokoneistoilla on virallinen oikeus pahoinpidellä ja suoranaisesti murhata poikkeavia yksilöitä. Samoilla tulilla katoaa muutama poliittinen vastustaja. Koneisto ilmoittaa tappaneensa homon ja se riittää puolusteluksi. Meno ja meininki on aivan samankaltainen kuin 1930 – 40 luvulla. Silloin perustettiin suuri määrä leirejä, joissa aloitettiin ns. puhdistukset.

Syyrian kaupungeissa olevilla asukkailla on juuri tänään kauhistuttavat olosuhteet. Sairaaloissa on puutetta lääkkeistä ja kaikenlisäksi myös ruoasta. Potilaaksi joutuneet kuihtuvat pikkuhiljaa pois ja me Euroopassa voimme huokaista helpotuksesta. Erityisesti meillä Suomessa on hallituksen toimesta kiristetty pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden maahantuloa. Migrin hylättyä hakijan anomuksen , pesevät kaikki kätensä sillä, että on toimittu lain mukaan.

Meillä Suomussalmella on tilaa ja tyhjiä asuntoja. Ottakaamme juuri nyt lisää pakolaisia. Meidän isiämme ja äitejämme on autettu viimesotien aikana. Onneksi kaikkien ei tarvinnut paeta ulkomaille asti. Tänään on joillakin alueilla pakko. Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän alueella on melkein jokaisessa maassa sota tai muu konflikti. Silti Suomi lähettää turvaa hakevat takaisin.

Pääsiäiseen kuuluu kärsimys ja käsien pesu.

Avainsanat: viherjytky, vastakkainasettelu, homojenvaino, pilapiirtäjävilleranta, kirkkojakaupunki, syytönolentämänmiehenvereen

033 Yllätysten kuntavaalit tulossa

Perjantai 10.2.2017 klo 13:31 - yrjöpoeka

Edellisien kuntavaalien tuloksena perussuomalaiset ryntäsivät Suomen valtuustoihin. Monenlaista kiemuraa on sen tuloksena kunnissa nähty. Maakunnallisesti Kainuu on hajonnut kokonaan. Suurin osa maakuntavaltuustoossa olevista perussuomalaisista on eronnut jo puolueesta ja lisää eroaa. Se ei ole mikään ihme. Täältä kaukaa katsottuna Helsinki on alkanut elää omIssa unelmissaan.. Puoluetoimisto ja -johto ovat vetäneet aivan toisenlaista politiikkaa ja vaalilupaukset vedettiin hallitusneuvotteluissa vessanpönttöön.

Kaiken huipuksi ulkoinen kuva puolueen edustajista ja heidän puheistaan on muuttunut rumaksi. Puolueohjelmassa on heti alkuteksteissä sanonta: Perussuomalaiset ovat kristillis sosiaalinen puolue. Missä kristillisyys on näkynyt? Missä sosiaalinen huolenpito heikoimmista? Ei missään. Kansanedustajien äänekkäin joukko on lietsonut vastakkain asettelua puoluetta äänestäneiden kesken. Köyhät ja työttömät on saatu huutoon mukaan ja heidän kohteekseen on puolueen toimesta valittu kaikkein kurjimmassa asemassa olevat. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat.

Nyt köyhät ja työttömät huutavat, että nämä sotaa pakenevat vievät heiltä leivän suusta. Heille on uskoteltu maailman heidän kohdaltaan parantuvan, kun maahantulijat potkitaan rajojen ulkopuolelle. Kyllä köyhät ja työttömät saavat jatkaa entisellä linjallaan. Vaikka maahantulijat ajettaisiin perussuomalaisten toimesta maasta ulos, yhtään murusta lisää ei köyhille tule. Heitä on oikeasti kustu silmään. Nyt on herääminen puolueen toimiin menossa ja kuntien valtuustoissa tapahtuu uudelleenjako.

Kainuun äänikunikaana oli viime kuntavaaleissa Sotkamon Ari Korhonen yli 400:lla  äänellä. Nyt hän on valinnut puolueekseen kokoomuksen. Ari on jo esittänyt valmiiksi vaatimuksen, mitä tehtäviä hänelle on vaalien jälkeen annettava. On se melkoinen mies. Kuhmon kantava perussuomalainen oli Aimo Tervamäki. Hän on myös kypsynyt puolueeseen ja pyrkinee valtuustoon sosiaalidemokraattien listoilta. Suomussalmella taitaa olla valtuustoryhmässä vain yksi edustaja jäljellä. Vaalien jälkeen ei enää sitäkään.

Usko sellaiseen vastakkainasetteluun, jossa köyhät ajetaan toistensa kurkkuun on saamassa päätepisteen. Usko sellaiseen Suomeen, jonka rajat lyödään kiinni sotaa pakenevilta, katkaistaan seuraavissa eduskuntavaaleissa. Usko sellaiseen Suomeen, jossa perussuomalaiset muuttavat perustuslakia omia tarpeitaan varten, kuopataan todella syvälle. Tässä voi sanoa jälleen kerran, että saat mitä tilaat. Nuivaporukka on saanut aikaan samankaltaisen tilanteen, kuin SMP koki aikanaan. Tämä jos mikä, on surullista.

Mutta elämä jatkuu. Olen saanut kuulla useita tarjouksia eri ryhmiltä liittyä heidän joukkoonsa. Tämä ei ole helppoa. Kaikista helpointa olisi ollut saada aikaan sitoutumattomien ryhmä, mutta se hanke kaatui tammikuun loppuun mennessä. Helmikuun aikana selviää, olenko vaaleissa mukana ja missä joukkueessa. Varmaa on vain se, että jatkossa toimin sitoutumattomana.

Perjantai aamun keskusteluryhmäni oli jo tavattoman kiinnostunut millaisen ratkaisun aion tehdä. Aktiivisimmat aikoivat ottaa selvää eri puolueitten nokkamiehiltä minun tilanteestani. Aikoivat jopa puhua puolestani ja valita ryhmän.

Minun ei tarvitseisi sanoa muuta kuin, tahdon.

Avainsanat: perussuomalsietrynnistivätvaltuustoihin, jytky, vastakkainasettelu, valtuustojenvallanjako, sitoutumatonvaltuutettu

014 Vedätystä

Sunnuntai 15.1.2017 klo 15:59 - yrjöpoeka

Kuka vielä muistaa ensimmäisen ”jytkyn” alkua ja sitä edeltänyttä media mylläkkää? Koska olin silloin itse mukana vaaleissa ehdolla, koin itse sen miten julkisuus muuttui. Aluksi meitä vieroksuttiin vaalikentilla ja ihmiset kiersivät meitä kaukaa. Mitä enemmän media moukaroi meitä, sitä paremmin ihmisten asenteet muuttuivat. Media ja muut puolueet tekivät kaikkensa vaalipäivään asti kertoakseen kansalaisille, millaisia kurjimuksia populistit ovat.

Olisin luullut median oppinen kahden jytkyn jälkeen, ettei ilmaista mainostilaa pidä antaa. Sitähän sanotaan, että aivan sama mitä puhutaan, kunhan nimi on mainittu oikein. Tämän kevään aikana meillä ovat kuntavaalit ja puolueet mittaavat siinä kannatuksiaan. Silloin muuttuvat gallupit selkeiksi numeroiksi ja suuret muutokset kannatuksissa voivat olla lähtölaukaus hallituksen muutoksille. Tällä viittaan perussuomalaisten aleneviin kannatuslukemiin.

Jos jotakin tämä puolue osaa niin median vedätyksen se hallitsee. Mistä ovat lehdet painomustetta kuluttaneet viimeisten viikkojen aikana kuin siitä, mitä perussuomalaiset milloinkin tekevät. Melkein päivittäin näemme uutisia, joissa joku perussuomalainen valtuutettu tai kansanedustaja on tuomiolla. Niistä kirjoitetaan valtavasti juttuja ja puolueen nimi jää jokaisen mieleen. Mitä enemmän näitä ilmaisia mainoksia toistetaan, sitä varmemmin se unohdettu kansa lopulta äänestää ja tekee jytkyä.

Perussuomalaisilla on puoluekokous kesäkuussa. Silloin puolueelle valitaan taas kerran puheenjohtaja. 20-vuotta toiminut Timo Soini on median mukaan saamassa haastajan Jussi Halla-ahosta. Media on ahkeroinut ja järjestänyt tutkimuksia toisensa perään milloin mistäkin aihetta sivuavasta juonteesta. Halla-aho antaa medialle säännöllisesti jotakin pientä ja Timo Soini sanoo arvoituksellisesti: Antaa padan porista.

Kevään kuntavaalit ovat huhtikuussa ja mitä enemmän media antaa ilmaista palstatilaa, sitä varmemmin vedätys toimii. Soini ja Halla-aho saavat naureskella puoluetoimistossa ja ottaa kuppia. Heillä on hauskaa, koska vaaleja varten ei tarvita puolueen toimesta juuri minkäänlaista budjettia. Suomalainen media rakastaa populistipuoluetta ja samoin tekevät myös puolueet. Jokainen vuorollaan mainitsee puolueen nimen ja kertoo sen äänestäjille. SDP lisää löylyä oman puheenjohtaja kamppailunsa avulla.

Ei pidä sitten ihmetellä, kun vaalipäivänä vaaliuurnilla äänestäjän mieleen nousee vain perussuomalainen. Varmaan he ovat päteviä, kun heistä niin paljon kirjoitetaan. Tämä on niin hyvä ja toimiva kampanja strategia, ettei paremmasta väliä. Me blogistitkin kannamme oman kortemme kehiin. Tottakai meilläkin on paljon kerrottavaa ja mielipide tästä puolueesta.

Media voisi hiukkasen miettiä tekemisiään. Niin perussuomalaisten kuin tapaus Sipilän kohdalla lopulta käy niin, että se taviskansa kuulee lopulta vain yhden nimen. Meillä on tällä hetkellä mediassa vain Sipilä ja perussuomalaiset. Mistä kansalaiset kokoontuessaan puhuvat? Sipilästä, Soinista, Halla-ahosta ja perussuomalaisista. Miten luulette tämän kuukausia jatkuvan rummutuksen vaikuttavan taviskansaan? Jytkynkö?

Siinä sitä on pohdittavaa.

Avainsanat: jytky, timosoini, jussihallaaho, juhasipilä, antaapadanporista

159 Pitäisikö erota

Maanantai 21.11.2016 klo 19:03 - yrjöpoeka

Tämän kysymyksen sain heti eteeni, käväistessäni tänään taajamassa asioilla. Kysyjä tarkoitti puolueemme ministeriä, Pirkko Mattilaa. Minä vastasin siihen rehellisesti oman kantani, että kyllä pitäisi. Tämä vastaus tyydytti, mutta jatkokysymys tuli heti. Pitäisikö puolueelle valita uusi puheenjohtaja. Siihenkin vastasin tämänhetkisten tuntojeni pohjalta, että kyllä pitäisi ja pikaisesti.

Tutustuin nyt oikein ajan kanssa puoluesihteeri Slunga-Poutsalon aamuiseen esiintymiseen maikkarilla. Minä en oikein ymmärrä sitä, että hän aina nostaa esille sen, että toreilla ja turuilla käytetään erilaista kieltä. Minä en sellaista kuule. Toreilla olen aina tavannut sivistyneitä suomalaisia. Joitakin räyhäviinaa maistelleita on joskus näkynyt, mutta se ei ole syy yleistää toriväkeä.

Muutoinkin nyt katsottuna ja luettuna puoluesihteerin sanoma ei osu yksiin vallitsevan todellisuuden kanssa. Todellisuus tulee keväällä tutuksi. Siinä vaiheessa on sitten mukava nähdä, kuka tekee mitäkin. Eroaako joku ja alkaako istuvilla kansanedustajilla kilpajuoksu seuraavaan puolueeseen?

Olen sanonut ennenkin ja sanon tänään vielä kovemmin. Puoluejohdon pitäisi erottaa kaikki sekavia puhuneet. Ilman sitä ei kunniankukko meille laula. En kyllä usko sellaista ihmettä tapahtuvan, puoluejohto on oman hiljaisuutensa vanki. Kamppailu omista asemista on halvaannuttanut kaikki. Jytkyä pukkaa ja saamme sitä mitä on kulunut vuosi tilattu.

Media on aloittanut rummutuksen vihreiden mahdollisuuksista heidän omaan jytkyynsä. Mikäli sellainen toteutuisi, se olisi Suomelle erittäin vahingollinen. Olen seurannut mediassa vihreiden aktiiveja ja heidän tekemisiään. Heidän tärkein tehtävänsä on puhua maailmanparantamisesta ja kertoa kaiken maailman uhista. He vastustavat kaikkea mahdollista, joista yhteiskunta voisi hyötyä.

Otetaan esimerkiksi sähköntuotanto. Vihreiden mukaan sitä pitäisi tuottaa auringosta ja tuulesta. Vesivoima on pannassa. Ydinvoima itsestään saatanasta. Ihmiskunta on kehittynyt ja aloittanut massiivisemmin sähkön tuotannon auringosta ja tuulesta. Mitä tekevät vihreät? Ei niitä tuulimyllyjä saa laittaa mihinkään, kun ne haittaavat eläinten oleskelua. Kaiken lisäksi myllyt vievät heille niin tärkeän neitseellisen näköalan. Aurinkopaneelit peittävät maan. Sekään ei siis onnistu.

Kaivosteollisuudesta ei vihreiden vallassa ollessa tulisi yhtään mitään. Rakennettavien sellutehtaiden tulevaisuus olisi myös välittömästi vaakalaudalla. Kaiken pitäisi toimia heidän ehdoillaan. Vihreiden silmiä ei ihmisten rakentamat laitokset kestä. Luonto pitää heidän mielestään säästää oikeille vihreille. Sudet ja liito-oravat kelpaavat heidän seurakseen.

Suomessa puhutaan kovasti mitä pitäisi tehdä työttömyydelle? Vihreitten mielestä hokkuspokkus temppu on kansalaispalkka. Silloin ihmiset saisivat ostettua tupakkinsa ja kahvipakettinsa. Loppu aika jäisi omille harrastuksille, samalla työttömyyskortistot voisi lakkauttaa. Tämä kuulosta kaikkien korvissa sadulta ja sitä sen takia kannatetaan.

Yksi on suuri mutta omasta mielestäni? Millä ihmeellä se rahoitetaan? Mikäli vihreät kieltävät tuottavan työn, loppuu se raha siihen kansalaispalkkaankin. No eivät vihreät näin vähästä lannistu. Huulet heiluvat ihan läpällä ja kaikki uskovat joulupukkiin.

Rahaa seinästä ja sähköä töpselistä.

Avainsanat: pirkkomattila, soinivaikenee, vihreäjytky, kansalaispalkka

158 Jytkyjä riittää

Maanantai 21.11.2016 klo 11:48 - yrjöpoeka

Perussuomalainen puolue tunnetaan jytkyistään. Nyt näyttää todella siltä, että puolueemme on sitä täynnä. Uutisviikonloppu kertoo sen selkeästi. Perussuomalaiset nuoret pitivät oman kokouksensa ja valitsivat uuden puheenjohtajan. Tämä sinänsä on oikein hyvä asia. Nuorilla on oltava nuori puheenjohtaja. Valitettavasti näyttävät aivan täysiaikaisilta uroilta. Kenties mallia on otettu viimetalven nuorista maahantulijoista. Niiden ikää oli vaikea määritellä. Parta kasvaa molemmilla nuorisoryhmillä.

Nuoret uhosivat kokouksensa päätteeksi, että nyt voitetaan kevään kunnallisvaalit. Ajatus hyvä, mutta ne jytkyt! Syrjäytetty edellinen puheenjohtaja on haastettu oikeuden kuultavaksi. Sama odottaa Tamperelaista Kiemunkia. Kansanedustaja Hakkarainen on saman tilanteen edessä. Kyllä tässä on sellaiset jytkyn ainekset, ettei paremmasta väliä. Nuoret eivät siis ota näitä jytkyjä vakavasti. Vakavasti ei ota myöskään puoluesihteeri. Hänen arvionsa on, etteivät nämä jytkyt horjuta äänestäjien luottamusta.

Olen ehkä huono ennustaja, mutta minä mielestäni omaan todellisuuden tajun. Minun varovainen arvioni on, puolue menettää kunnallisvaaleissa yli puolet viimejytkyn tuloksesta. Me voitimme edellisissä oikeissa jytkyissä kannattajia sosiaalidemokraateilta ja keskustalta. Myös kokoomus oli menettäjä joillakin paikoin. Nyt parin vuoden aikana nämä kannattajat ovat nähneet, millaiseksi jytkytykseksi meno on muuttunut. Nämä kannattajat eivät palaa enää. Uusia on nykymenolla vaikea voittaa puolellemme.

Kulunut vuosi on ollut näiden jytkyjen takia kammottava. Millä ja miten voin perustella näkyvien edustajiemme käyttäytymisen? En voi puolustella mitenkään. En edes halua, koska minua hävettää tämä meno. Minulta odotetaan itseltäni vastauksia siihen aionko olla mukana seuraavissa kuntavaaleissa. En ole pystynyt siihen vastaamaan. Tulen ratkaisuni kertomaan ensivuoden puolella.

Puolueemme peruspilarina olemme pitäneet sitä, että olemme kristillissosiaalinen puolue. Näitä jytkyjä seuratessa en voi välttyä ajatukselta, että jytkyjen aiheuttajat ovat aivan väärässä puolueessa. Julkisuudessa on monia muita puoluettamme edustavia, joilla on aivan sama ongelma. Joko he ovat väärässä puolueessa, tai sitten he eivät ole sisäistäneet/lukeneet puolueemme peruslinjauksia.

Savon Sanomat haastatteli eduskuntaryhmämme puheenjohtajaa Sampo Terhoa. Hänen kristillissosiaalinen näkemyksensä oli, että Suomen pitää lopettaa kehitysapu kokonaan. En ole hyväksynyt edellistäkään leikkausta kehitysavusta ja pidän tätä lausumaa todellisena pohjanoteerauksena. Puheet siitä, ettemme olisi mukana kansainvälisessä verkostossa auttamassa heikoimpia, ovat mielestäni poskettomia. Eivät kristillisiä.

Jotta jytkytys ei vielä tähän päättyisi, meille on kerrotu mitä muut ovat puuhanneet. Ministeri Mattila on uutisten mukaan harjoitellut ja kokeillut, miltä viina maistuu kun valtio maksaa kulut. Vastuullisena ministerinä hän nyt tietää, että se minkä taakseen jätti, tulla tupsahtaa jytkynä takaisin.

Väinö Linna totesi kirjassaan näi: On ne aika velikultia.

Miten sitten meillä: Nyt jytkytetään!

Avainsanat: nytjytkytetään, tynkkynen, kiemunki, sampoterho, kehitysapuleikkaukset, tanssikomattilapöydillä

087 Relativismi

Torstai 22.10.2015 klo 19:43 - yrjöpoeka

Aamullinen kirjoitukseni on luettu hyvin. Se on kirjoittajan kannalta tietysti hyvä asia. Toinen asia on sitten, jos kirjoituksessani on epätarkkuuksia? Tästä syystä minua lähestyi eräs henkilö sähköpostilla.

Kirjoittajan mukaan olin väärässä siinä, että yleensä kirjoitan aiheesta. Koska hän on aikonut olla puheenjohtaja valinnassa mukana, on myös mahdolliset esteet oltava valinnan hetkellä tiedossa. Jäsenistöllä on oltava varmuus siitä, ettei asuminen ja työpaikka aiheuta jatkuvia ongelmia puheenjohtajan tehtävien hoitamiseen. Tämä sillä huomiolla, mikäli tulee valituksi. Tätä kohtaa kirjoituksessani ei pidä käsittää loukkaukseksi. Tämä on minun oma arvioni siitä, miltä se näyttää.

Toinen syy miksi avasin keskustelun piirin puheenjohtajuudesta, on minulle tärkein asia. Piiri on useita vuosia ollut vaihtuvien puheenjohtajien mylläkässä. Mitään johdonmukaisuutta toimintaan ei ole syntynyt. Jatkuva riitely ja pelien pelaaminen on syönyt kaiken ilon puoluetyöstä.Siitä työstä, jolla kannatus puolueelle saadaan. Puheenjohtajuutta ei myös enää pidä testamentata kenellekään etukäteen.

Tästä syystä olen tarkoin harkinnut, kuka voisi olla se, joka voi koota rivit yhteen. Silloin vuosia sitten, Jaana Sankilammen ollessa piirisihteeri, opin häntä jonkinverran tuntemaan. Kiersimme kahdestaan eri kuntien toreja. Silloin ei ollut ruuhkaa puoluetyön tekijöiksi. Jälkikäteen voi sanoa, että hänen suurin virheensä oli lähteä jytkyn jälkeen kansanedustajan avustajaksi. Elämä on.

Kirjoitin jo aamulla piirihallituksen kokoonpanosta ja arvioin, ettei heistä yhdenkään pitäisi olla mukana puheenjohtaja valinnassa. Piirihallitus aika yksituumaisesti teki erottamispyyntöjä eri henkilöistä. Siksi koen nyt olevan aika sille, että kokonaan uudet ja ryvettymättömät hankilöt lähtevät piiriä luotsaamaan.

Erottamisuhan alla ja melkoisessa myrskynsilmässä olleena, katson myös itseni jääviksi mihinkään luottamustehtävään piirissä. Saan jatkuvasti sosiaalisessa mediassa niin paljon sitä ihteään niskaani, että katson sen itselleni riittävän. Mutta tuskin se loanheitto tähän loppuu. Siitä on tullut vakio.

Kirjoittaja toivoi minun lopettavan arvosteluni häntä kohtaan. Minä lupaan sen tehdä, koska kirjoitteluni selvästi aiheuttaa hänelle kärsimyksiä. Sitä on hänen kuitenkin tarkoin pohdittava, että mikäli lähtee ja tulee valituksi puheenjohtajaksi, arvostelu kaikista tekemisistä kiihtyy. Puheenjohtajan tehtävien hoitaminen ei ole herkkähipiäisen hommaa.

Politiikkaa en kirjoituksistani kuitenkaan jätä, siinä on niin paljon ruodittavaa. Peleineen kaikkineen.

Avainsanat: relativismi, korostansanaaepäily, jytkynjälkeen

031 Quo Vadis

Keskiviikko 25.3.2015 klo 16:25 - yrjöpoeka

Jaana Sankilampi ilmoitti eilen facebook päivityksessään eroavansa perussuomalaisesta puolueesta. Päätös on ollut hänelle varmasti vaikea. Tämä päätös on ollut nähtävissä. Päätöstä olen itsekin jo osannut odottaa. Kukaan ei jaksa loputtomiin odotella, mitä puolue asiasta sanoo ja mitä se tekee. Meitä on Kainuussa paljon, jotka olemme odottaneet jämeriä otteita puoluejohdolta. Odotukset ovat nyt sitten olleet turhia. Nyt yksi heistä, jotka nostivat puolueen kannatuksen Kainuussa ylös, on ajettu lopullisesti nurkkaan.

Tullessani mukaan perussuomalaisten Kainuunpiirin toimintaan, Jaana Sankilampi toimi piirisihteerinä. Maakuntavaalien alla 2008, olimme usein kahdestaan eri paikoissa tekemässä vaalityötä. Jaana oli puolueen kantava ja näkyvä hahmo. Siksi hänestä tuli myös EU-vaaliehdokas. Kunnialla hän kahlasi koko maan lävitse. Tulos oli nyt jälkikäteen ajateltuna erinomainen, jos sitä vertaa viimeksi pidettyjen EU-vaalien tuloksiin.

Silloin ei ollut puolueella rahaa, ei ollut piireillä rahaa ja omat varat olivat käytännössä aina rahapussissa. Siitä huolimatta suurella innostuksella tehtiin hyvä tulos ja sen ansiosta Timo Soini nousi ensimmäisenä perussuomalaisena europarlamenttiin. Viime vaaleissa puolueella ja ehdokkailla oli rahaa. Ehdokkailla oli useimmilla vieläpä kansanedustajan asema valttina. Rahoista ja asemista huolimatta tulos oli suuri pettymys. Sitä palavaahenkeä ja -innostusta ei enää näkynyt.

Jaana Sankilampi oli yksi edellisten kansanedustajavaalien kainuulaisista ehdokkaista. Teimme pitkän, yli vuoden, mittaisen vaalikiertueen eri kunnissa ja olimme jatkuvasti näkyvissä eri tapahtumissa. Jaana oli se, joka aina oli mukana tekemässä pyyteetöntä työtä. Muut toimijat odottelivat aina valmista. Tulivat paikalle siinä vaiheessa, kun olimme saaneet teltan pystyyn ja hommat toimimaan. Teimme innostuksella töitä aatteen eteen johon uskoimme.

Jytky tuloksen varmistuttua alkoi puolueen ja piirin toimintaan tulla lisäkiinnostusta. Mukaan tuli väkeä, joilla oli heti ensimmäisinä sanoina suussaan; minä haluan kansanedustajaehdokkaaksi. Kuvaavaa toiminnalle oli, että piirinpuheenjohtajaksi kansanedustaja Kettunen, toi suoraan pystymetsästä Sotkamon Ari Korhosen. Liittymispapereita kirjoiteltiin vielä kokouksessa. Kukaan ei häntä tuntenut, mutta Kettunen eroavana puheenjohtajana takasi hänet. Saatiinhan me peräti lukenut mies remmiin. Varatuomari. Asianajaja.

Jaana toimi vuoden Korhosen alaisuudessa piirisihteerinä. Toimien samalla Kettusen eduskunta avustajana. Sen vuoden aikana Jaana joutui Kettusen epäsuosioon ja erosi avustajan tehtävistä. Samoilla tulilla epäsuosioon joutui myös vuoden istunut puheenjohtaja. Onnistuneissa kuntavaaleissa Jaana sai niin suuren äänipotin, etteivät Kajaanin vahvat naisvihamieliset miehet voineet syrjäyttää häntä merkittävistä luottamusmiespaikoista. Niin Sankilampi tuli valituksi Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Jokainen muu voisi kuvitella, että siinä olisi perussuomalaisilla juhlimisen aihetta? Ei ollut! Kajaanin perussuomalaisten vahvat miehet aloittivat heti myyräntyön ja erottivat Jaanan valtuustoryhmästä. Yleensä tällaisen toimenpiteen jälkeen valtuustoryhmän on ilmoitettava puolueelle ne syyt, miksi valtuustoryhmä on tehnyt päätöksen. Puolueen sääntöjen mukaan valtuustoryhmästä erottaminen tarkoittaa myös sitä, että puolueen jäsenyys päättyy. Jaana on asian perään paljon kysellyt.

Oulun vaalipiirin alueella on jytkyvaalien tekijöistä siivottu suuri osa ulos. Minun ei tarvitse olla kummoinen ennustajaeukko kun sanon, että sitä saa mitä tilaa. Kainuussa ei ole kenelläkään mahdollisuutta päästä Arkadianmäelle. Pidän kahta läpimennyttä koko vaalipiiristä hyvänä tuloksena, vaikka nyt on rahaa käytettävissä jokaisella ehdokkaalla enemmän kuin oli viime vaalien Kainuunpiirin koko vaalibudjetti.

Jaana Sankilampi on tehnyt puolueen eteen paljon enemmän kuin kukaan Kajaanin perussuomalaisista. Noiden puolueen luottamustehtävien ja ehdokkuuksien jälkeen tämä on kunniaton loppu. Tämä on nyt sitten asian lopputulos. Surullinen tulos. Ja tämä tuskin on viimeinen.

Vaalien jälkeen on kysyttävä puoluehallitukselta: Quo Vadis?

Avainsanat: quovadis, kajaaninkaupunginvaltuustonpuheenjohtajajaanasankilampi, jytkyntekijä,

005 Pohdintoja 2

Perjantai 9.1.2015 klo 15:02 - yrjöpoeka

Minulta on kyselty, miksi kirjoitan niinkuin kirjoitan. Siihen on vastattava näin, ei ole muuta keinoa keskustella tässä kokoonpanossa. Miten voi keskustella sellaisen ryhmän kanssa, jos lähtökohtana on minun vihaamiseni ja kaiken sen vastustaminen, jota minä edustan? Ryhmän, joka ostaa liittolaisia lupaamalla heille etuja, joilla ei ole edes katetta. Tästä oli hyvänä esimerkkinä puolueen jäsenäänestyksen sääntöjen vastainen muuttaminen piirin syyskokokouksessa.

Perussuomalaisten Kainuun-piiri valmistautui eduskuntavaaleihin 2011 erittäin yhtenäisenä ja positiivisella mielellä. Pitkän, yli vuoden kestäneen torien kiertelyn jälkeen saimme sen mitä olimme hakeneet. Perussuomalaisen kansanedustajan Kainuusta. Rakensimme jytkyä 2 naisella ja 2 miehellä. Meillä ei ollut Kainuussa silloin muualla kuin Kajaanissa puolueen osastoja. Rakensimme itse aktiivisesti Pohjois-Pohjanmaan ehdokkaiden kanssa kiertuetta. Jokainen meistä puhalsi yhteen hiileen. Puolueen etu ensimmäisenä.

Jytkyn varmistuttua ennustin, että seuraavissa vaaleissa meillä ei ole yhtenäisyyttä. Ennustin myös sen, että puolueeseen tulvivat uudet toimijat tulevat aiheuttamaan hankaluuksia. Heti jytkyn jälkeen joukkoomme alkoi tulla uusia kaiken osaavia kasvoja, joilla oli ainoana tavoitteena tulla kansanedustajiksi. Ilman mitään kokemusta perussuomalaisesta puolueesta. Ennustukseni on mennyt liian hyvin kohdalleen. Jytkyn rakentajat ja toteuttajat on siivottu hyvin tarkoin ulos toiminnasta Kainuussa. Siivoajina toimivat ne, jotka ovat jytkyn toteuduttua tulleet toimintaan mukaan. Ainoastaan istuvalla kansanedustajalla on puolueen ansiosta mahdollisuus toimia ja olla ehdokkaana.

Tätä jytkyn siivoamista nimitetään demokratiaksi.

Puolueemme haki jo edellisten vaalien aikaan erityisesti naisia mukaan toimintaan. Silloin oli vielä näkyvissä mahdollisuuksia. Viimeisten neljän vuoden aikana Kainuussa on menty vahvasti takapakkia. Uusia naisia on todella vaikea saada jäseniksi ja sama koskee jo miehiäkin. Osaavat ja vahvat naiset, jotka ovat olleet pitkään puolueen toiminnassa mukana, on siirretty syrjään. Naiset, jotka kuntavaaleissa esimerkiksi Kajaanissa ratkaisivat miehille vastuullisia ja vahvoja paikkoja.

Minua harmittaa todella pahasti se, että kohtasin nykyisen piirinpuheenjohtajan (naisen) eräässä sote-seminaarissa. Houkuttelin tämän osaavan naisen silloin mukaan piirin toimintaan, koska katsoin hänellä olen erityistä annettavaa puolueelle ja koko Kainuulle. Tein hänestä esityksen myös piirinpuheenjohtajaksi ja lopulta tämä tavoitteeni toteutui viime kesänä. Nyt puolenvuoden pestin jälkeen, minua harmittaa. Jälleen yksi vahva kainuulainen nainen on syötävänä. Tämä meno Kainuussa on suuri tappio puolueelle! Samoin se on tappio kainuulaisille naisäänestäjille!

Kohtaamista sote-seminaarissa en pyydä anteeksi. Kohtaamisella saavutin ystävyyden. Houkuttelua mukaan puolueen toimintaan sen sijaan pyydän anteeksi.

Sydämestäni pyydän anteeksi aiheuttamaani mielipahaa ja -harmia Maarit Nurmi!

Avainsanat: eduskuntavaalit2011, jytky, äijäpuolue

079 Suomi nousuun

Maanantai 15.12.2014 klo 13:10 - yrjöpoeka

Selvästi on viime päivinä ollut nähtävissä, että eduskuntavaalit lähestyvät. Julkisuuteen pääsee hyvää tarkoittavia ehdotuksia istuvilta kansanedustajilta. Pääministerikin osallistuu omalla panoksellaan keskusteluun ja tuo mukanaan oikein kunnon leimakirveen. Sujuvasti liittää keskustalaisten ehdotukset neuvostoajan henkäilyihin. Tottahan siinä on toinen puoli. Kahdenvälisten suhteiden lämmittäjät kuuluvat vanhaan kunnon toveripiiriin.

Istuvien kansanedustajien olisi toivonut esittävän ehdotuksiaan hieman aiemmin vaalikaudella. Nyt ne ehdotukset ovat reilusti myöhässä. Tämä koskettaa nimenomaan hallituspuolueitten edustajia. Neljä vuotta oltu hiljaa ja nyt aloitetaan vaalikarjan lämmittely. Vaalikarja on kyllä aika hyväuskoista porukkaa ja kun riittävän vakuuttavasti ehdotuksen tekee, se voi toimia. Toivottavasti kukaan ei muista, että samojakin ehdotuksia esitettiin neljä vuotta sitten. Valitettavasti lupaukset ovat hieman pölyttyneet arkistoissa.

Oppositiopuolueilla on hieman helpompaa. Vastuu lupauksista koskettaa hallituspuolueita. Jytky-vaalit käytiin vahvasti EU-kielteisinä ja vastustettiin hulttiovaltioiden jatkuvaa rahoittamista. Hallituspuolueista on neljän vuoden aikana kunnostautunut Katainen/Urpilainen kaksikko. Kreikan rahoittamisella luvattiin Suomen oikein tienaavan. Alkaa näyttää siltä, että tienaaminen ole edes näköpiirissä lähitulevaisuudessa. Ainoastaan Kreikka tienaa ja me maksamme! Toivottavasti Katainen ja Urpilainen ei tarkoittanut, että Kreikka se oikeasti tienaa? Siltä se kyllä vahvasti näyttää maallikon silmin.

Katteettomilla lupauksilla Suomi ei lähde nousuun. Velkaa on sen verran kertynyt, että sitä pitäisi pikkuhiljaa ryhtyä lyhentämään. Toisaalta olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että pitäisikö suomen tehdä kuten muutkin tekevät? Maksattaa yhteisvastuullisesti velkansa muilla! Siellähän Brysselissä häärii vahvana miehenä Katainen vivuttamassa Euroopan rahalaitoksia. 100 miljardia on niissä puuhissa pikkusumma.

Iskulauseeksi sopisi: Vivutetaan Suomi nousuun.

Avainsanat: vaalilupaukset, jytkyvaalit, hulttiovaltiot, heimetienataantällä, vivuttaminen

078 Mitä minä vastaisin

Sunnuntai 14.12.2014 klo 19:53 - yrjöpoeka

Kysyjille kertoisin. Olen saanut paljon, siis todella paljon yhteydenottoja viimeisen kahden viikon aikana. Juuri sellaiseen vastasin tänään, syyskokouksen jälkeen. Viime vaaleissa minua äänestänyt puolueen kannattaja oli todella harmissaan puolueen tilasta. Erityisen harmissaan hän oli Perussuomalaisten Kainuun-piirin tilanteesta. Viimeiset gallup-luvut olivat hänen mukaansa hälyttäviä ja samaa mieltä hän oli Kainuun tilanteesta.

Soittaja ei ole yksin huoliensa kanssa. On todella vaikeaa luoda kysyjille uskoa parempaan, kun kaikki todisteet kertovat toista. Eniten minulta on kysytty sitä, mitä minä aion nyt tehdä? Mitä puolue aikoo tehdä asian hyväksi? Onko meillä ketään sellaista, jota voisi äänestää? Minulta siis kysytään neuvoa hyvin monista asioista. Olen usein ollut hämilläni kysymysten edessä. Kiitollinen olen siitä luottamuksesta, jota olen viimeisten viikkojen aikana saanut.

Olen kertonut kysyjille, että puoluetoimisto on asiasta tietoinen. Minä en voi asioille yhtään mitään ja puolue päättää lopullisesti ensivuoden alussa ehdokaslistat. He arvioivat, millaisella ehdokasjoukolla ja ohjelmalla vaaleihin mennään. Omana huomiona olen sanonut, että näyttää siltä, ettei jytkyn kenttätyön tekijöitä enää kaivata. Hurmos joka vallitsi neljävuotta sitten ehdokkaiden parissa, on hävinnyt. Tämän kommentin antoi piirikokouksen jälkeen Kajaanilainen kannattajani. Olen samaa mieltä.

Siihen kysymykseen, että mitä minä aion tehdä ja aionko kertoa siitä julkisesti, olen vastannut näin. Tulen kertomaan tukijoilleni jossakin vaiheessa missä mennään. Minä itse määritän ajankohdan, paikan ja tavan kertoa. Sitä ennen annan hiekan valua tiimalasissa ja kuuntelen kannattajieni arvioita.

Joulu lähestyy ja antaa tilaa toisenlaisille ajatuksille. Joulurauha tekee hyvää meistä jokaiselle. Tuleva viikko on vielä luottamusmies tehtävien osalta kohtuullisen vilkas. Kunnanhallitusta ja kuntaselvitystä pukkaa. Eli aivan arkisia asioita.

Nämä kaikki ilman juonitteluja.

Avainsanat: mitäminävastaisinkysyjillekertoisin, perussuomalaistenkannatuslaskee, mitäjytkynjälkeen

069 Katumustako

Maanantai 24.11.2014 klo 20:11 - yrjöpoeka

Olen saanut erilaisia viestejä päivän mittaan. Yksi on pyytänyt minua poistamaan blogistani maininnan, jossa selviää hänen poliittinen alkukotinsa, keskusta. Mutta ja todella iso mutta! Ei sanaakaan siitä, että juuri varasijalle valittuna ehdokas ehdokkaana ja piirin tulevana toisena varapuheenjohtajana hän julkisesti heti piirikokouksen alla haikailee Muutos2011- ja Itsenäisyys - puolueen perään! Minusta se on ennenkuulumaton tilanne! Juuri siksi mietin sitä, mikä on hänen oikea poliittinen kotinsa?

Minä olen vuosien mittaan tottunut henkiseen epämukavuuteen, mutta en koskaan missään vaiheessa epäile puoluevalintaani. Juuri nyt, eduskuntavaalien alla jokaisen pitäisi todella tarkkaan harkita mitä suustaan päästää, tai julkisuuteen kirjoittaa.

Tänään sain yhteyden ottoja muista ryhmittymistä lehden uutisoinnin jälkeen Jouduin kyselijöille ilmoittamaan, että olen perussuomalaisen puolueen jäsen no: 5442. Minulla on vuosien toreilla resuamisen jälkeenkin vielä runsaasti tekemätöntä työtä puolueen parissa. Minulla ei ole epävarmuuden aiheuttamia hallusinaatioita.

Tänään sain todellista kannustusta ja tukea ihmisiltä, niin kunnan talolla kuin kadullakin. Kerroin heille saman kuin tähänkin, minä olen huomennakin perussuomalainen. Uutiset facebookissa ja lehdissä kertovat puolueemme olevan sekavassa tilassa. Vahvoja vaikuttajia ja eduskuntavaaliehdokkaitakin eroaa puolueesta. Juuri nyt tarvitaan vahvoja aatteen ihmisiä tukemaan tehtyä työtä. Olen itse ollut kentällä jytkyä rakentamassa ja torit ja ihmiset ja torikauppiaat, ovat tulleet tutuiksi. Minä haluan puolustaa sitä työtä.

Minä en kadu tekemääni työtä. Nyt muutamat onnenonkijat kehuvat demokraattisilla päätöksillä. Kyllä siinä on ripaus demokratiaa. Mutta vain sanassa. Tänään en ole kuullut kenekään puhuvan puolueen ja vaalipiirin edusta itseni lisäksi. En täällä Kainuussa.

En kadu. Sanani pitävät ja ikä katsottakoon edukseni.

Avainsanat: poliittinenalkukoti, henkinenepämukavuus, jytkynrakentaja

032 PERUSSUOMALAINEN VAPPUPUHE 1.5.2014

Torstai 1.5.2014 klo 12:50 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten EU-linja on rakentava ja kriittinen. EU ei ole meille pyhä – unionia saa ja pitää arvostella, kun siihen aihetta on. EU:sta on kasvanut byrokraattinen organisaatio, joka polkee jäsenmaidensa demokratiaa.

Perussuomalaiset hyväksyvät Suomen eurojäsenyyden toistaiseksi voimassa olevana tosiasiana, joka kuitenkin voi muuttua. Toisin kuin muut puolueet, emme ole poliittisesti sitoutuneet euroon, vaan ainoastaan Suomen etuun.

Perussuomalaiset puolustavat EU:ssa Suomen kansallista etua ja kansallista päätöksentekoa ja itsemääräämisoikeutta. Tämä on oikeutettua, sillä itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Perussuomalaisilla on eurovaaliohjelmassa neljä (4) pääperiaatetta:

-Liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava

-Tukipakettipolitiikka on lopetettava

-Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen

-EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

EU:sta on rakennettu liittovaltiota pienin askelin. Jäsenmaiden itsenäisyyttä ja riippumattomuutta on nakerrettu pala palalta. Ennen talouskriisiä tämä kielteinen kehitys eteni lähes huomaamatta, mutta euron pelastamisen nimissä yhdentymisen vauhtia on kiihdytetty. Liittovaltion rakentaminen ilman kansalaisten selkeää kansanäänestyksessä annettua tukea ei ole oikea eikä hyväksyttävä menettely.

Euroopan yhdentymisen alkuperäinen ajatus oli turvata rauha yhdistämällä taloudelliset edut. Kannatamme tätä EU:n perusideaa. EU on ensisijaisesti vapaakauppaliitto. EU:ta ei pidä kehittää liittovaltiomaisempaan suuntaan. Eurooppalainen kulttuuriperimä ei taivu yhdenmukaistamiseen, eivätkä jäsenmaat ole yhteismitallisia.

EU:n kehittämisen perusperiaatteeksi ei voida ottaa pääministeri Kataisen visioimaa ”reilun integraation keskitietä”, sillä tämä katsantokanta pitää lähtökohtanaan syvenevää yhdentymiskehitystä. Kataisen ”reilu integraatio” on siten käytännössä liittovaltiokehityksen tukemista.

Perussuomalaiset ovat ainoana eduskuntapuolueena ensimmäisestä Kreikan pelastuspaketista saakka johdonmukaisesti vastustanut tukipakettipolitiikkaa. Kieltäydymme linjamme ja EU:n perussopimusten mukaisesti takaamasta tai maksamasta toisten euromaiden lainoja suomalaisten veronmaksajien varoilla.

Kaikkien muiden eduskuntapuolueiden ajama tukilinja on sitonut Suomen pahimmillaan jopa kymmenien miljardien takausvastuisiin. Pelastuspaketit ovat epäonnistunutta ja epäoikeudenmukaista politiikkaa, jota kansalaiset vastustavat ja joka murentaa Euroopan yhtenäisyyttä.

Nykytilanteessa pelastuspaketit haittaavat sekä avun saajia että sen maksajia. Molemmat osapuolet ovat toisilleen tasapuolisesti katkeria. Yhteisvaluutta euron oli tarkoitus olla EU:n yhtenäisyyden vertauskuva, mutta epäonnistuneen pelastuspolitiikan takia siitä on tulossa EU:n hajoamisen symboli.

Taloudellinen yhteisvastuu eri jäsenmaiden välillä on sekä moraalitonta että järjetöntä. Eri jäsenmailla on täysin erilaiset yhteiskuntamallit ja veroasteet. Osa jäsenmaista on valtioina köyhiä, mutta kansalaiset henkilökohtaiselta varallisuudeltaan esimerkiksi suomalaisia varakkaampia, kuten vaikkapa Kyproksella.

Tästä syystä ei voi olla oikein, että korkeamman veroasteen maat paikkaavat matalamman veroasteen maiden budjettivajeita. Veronsa maksavaa suomalaista ei pidä laittaa maksamaan kriisimaiden veroja.

Eurokriisi on karulla tavalla osoittanut euron ongelmat. Jos euro olisi puhtaasti taloudellinen projekti, se olisi jo haudattu tai siihen ei olisi koskaan lähdettykään. Euro on kuitenkin ennen kaikkea poliittinen projekti.

Perussuomalaiset eivät ole sitoutuneet euroon, vaan Suomen etuun. Emme nykytilanteessa aktiivisesti aja maamme eroa eurosta, mutta haluamme valmistautua euroalueen mahdolliseen hajoamiseen.

Yhteinen velka, yhtenäistetty verotus, sekä EU:n laaja kontrolli työmarkkinoihin, eläkepolitiikkaan ja sosiaaliturvaan kuuluvat monien liittovaltiokehityksen ajajien tavoitteisiin europarlamentissa.

Jos nämä ovat euroalueen säilymisen hinta, äänestäjien on saatava tietää, mitkä puolueet ovat tuon hinnan valmiita maksamaan.

Perussuomalaiset eivät ole.

Perussuomalaiset ovat kansainvälisesti verkostoitunut puolue, joka arvostaa ja kunnioittaa Eurooppaa. EU:n kritisointi ei ole kansainvälisyyden tai eurooppalaisuuden vastustamista.

Nykyinen Euroopan unioni on demokratiavajeineen ja loputtominen byrokratioineen useammin itse ongelma kuin sen ratkaisu. Unionissa on kuunneltava kansalaisia paremmin, eikä yhdentymistä tai EU:n kehittämistä voida jatkaa kansalaismielipidettä kuulematta.

Erityisesti EU komission demokraattisuutta on kehitettävä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi luomalla äänestysjärjestelmä komissaarien valitsemiseksi kansallisissa, maakohtaisissa vaaleissa.

EU:ta on uudistettava vähemmän byrokraattiseen suuntaan. Perussuomalaiset tukevat Iso-Britannian esittämää näkemystä kevyemmästä unionista. Uskomme yhä uusien maiden liittyvän EU:n uudistamista vaativaan kriittiseen rintamaan ja haluamme nostaa Suomen mukaan uudistusmielisten joukkoon.

Perussuomalaisilla on erittäin hyvä ehdokasvalikoima. Ehdokkaiden asettaminen sujui hyvin ja nyt kansalaisille on tarjolla 20 erinomaista ehdokasta. On 20 hyvää syytä käydä vaaliuurnilla. Antamasi ääni ei mene hukkaan. Sinun äänelläsi puolustetaan Suomen etua unionissa.

Sinun antamallasi äänellä on jytky-vaikutus. Euro-Jytky näkyy jo nyt.

Hallitus on sen ansiosta muuttunut toimintakyvyttömäksi ja pääministeri on ilmoittanut siirtyvänsä muihin hommiin. Istuvat ministerit ovat kilvan pyrkimässä EU-parlamenttiin. Tämä kaikki tapahtuu vain ja ainoastaan perussuomalaisten pelosta. Hallituksen asiat ovat muuttuneet vähemmän tärkeiksi.

Virattomaksi jäänyt suomalainen talouskomissaari on lähtenyt mukaan EU-ehdokkaaksi. Talouskomissaari on ollut liittovaltio kehityksen suurimpia puolestapuhujia ja hän on päävastuussa jatkuvasta rahan lapioinnista hulttiovaltioille. Hänen nimensä on Olli Rehn.

Nyt tultuaan ehdokkaksi hänen suustaan on alkanut kuulua toisenlaista tekstiä. Koska kysymys on vaaleista, kyseessä on äänestäjien sumuttaminen.

Äänestäjän on hyvä muistaa, että on vain yksi puolue, jolla on ollut johdonmukainen linja EU-asioissa. Perussuomalaiset ovat olleet johdonmukaisesti Suomen edun ajajia.

Miksi nämä vaalit ovat erityisen tärkeät? Niin tärkeät, että komission puheenjohtaja Barroso puhuu kohtalon vaaleista.

Liittovaltio kehityksen kannattajat tietävät eurokriittisten voimien kasvun ja pelkäävät tulevaa muutosta. Vallan menetys kirpaisee tätä eliittiä.

Nyt Suomella ja erityisesti meillä perussuomalaisilla on aito ja ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa koko Euroopan poliittiseen päätöksentekoon. Tätä Euroopassa seurataan joko hyvillään tai huolestuneena.

Muut puolueet asettavat ehdolle ministereitä, komissaareja tai julkkiksia. Se kertoo ainoastaan heidän epätoivostaan, sillä vanhat puolueet tietävät, että me Perussuomalaiset olemme ainoa todellinen ja 20 uskottavan ehdokkaan vaihtoehto.

Muut puolueet ovat päätöksillään vieneet meidät tälle tielle, jonka päässä on kansallisen itsenäisyyden menetys. Seisomme viimeisellä rannalla. Viiden vuoden päästä on jo liian myöhäistä korjata tilanne Suomen eduksi.

Me olemme näissä vaaleissa ainoa oppositiopuolue, jota äänestämällä saat aikaan muutoksen. Peli kovenee, EU-vaalit lähenevät. Me olemme aito kansanpuolue ja sen tulemme vaaleissa näyttämään.

Nyt ei ole mahdollista protestoida ja jäädä kotiin.

Äänestä, niin äänesi kuullaan!

Avainsanat: vappupuhe2014, eu-vaalit, euro-jytky

030 Mielipiteen muokkaajia

Perjantai 18.4.2014 klo 9:33 - yrjöpoeka

Näinä päivinä ”puolueeton” media työntää julkisuuteen erilaisia EU-vaaleihin liittyviä mielipidemittauksia ja galluppeja. Mielenkiintoista on kysymysten asettelu ja miten vastaukset tuotetaan ja muokataan julkisuuteen. Saaduista vastauksista tuotetaan sitten uutisia ja niitä kommentoivat sitten kaikki samojen lehtitalojen julkaisut. Mitä useammassa asiat on julkaistu, sitä varmemmin myös muiden medioiden uutiskynnys ylittyy. Itseään ruokkiva ilmiö ja sillä on myös tarkoituksensa.

Lähtökohtaisesti kaikki kyselyt ovat tähän asti tuottaneet ”oikeita” tuloksia kansalaisten ihmeteltäviksi. Vallassa olleet suuret puolueet ovat näiden mittausten mukaan pitämässä kaikki pintansa tulevissa vaaleissa. Myös pienpuolueet ovat näiden tulosten mukaan vahvasti menossa uudelleen parlamenttiin. Se mikä on merkillepantavaa, on perussuomalaisten vähättely. Näissä mielipidemittauksissa on saatu julkisuuteen kuva, ettei puolueen kasvulla ole ollut mitään merkitystä.

Eduskuntavaalien alla oli samanlainen tilanne ja mittausten tekijöillä on samanlainen kaava. Puolueemme vähättely ja julkisuuden käyttö sen kuvan vahvistamiseksi. Kukaan ei oppinut mitään jytkystä. Vain perussuomalaiset oppivat. Viime EU-vaaleissa puolueemme oli vaaliliitossa kristillisten kanssa ja meillä oli vaivaiset 10 ehdokasta. Silloisesta ehdokasasettelusta voi nyt sanoa, että se oli heikko. Vain Timo Soinin valtaisa äänimäärä sai julkisuutta ja sen vyöryn vanavedessä kristilliset saivat keskittämällä ehdokkaansa läpi. On tunnustettava, että heidän ehdokkaansa Sari Essayah on tehnyt työnsä hyvin.

Nyt perussuomalaisilla on täysi ehdokaslista ja se on todella monipuolinen. Koulutukseltaan ja kansainvälisyydeltään erinomaista väkeä ja valmista puolustamaan suomalaisten omia tavoitteita ja arvoja EU:ssa. Muiden puolueiden listoja tutkiessa, meidän ei tarvitse tuntea alemmuutta. Useilla vanhoista puolueista on selkeästi listat vain täytetty niillä, jotka ilkeävät itsensä ehdokkaaksi asettaa. Meidän ehdokkaamme ovat tosissaan ja puolueella on tiukka ja hyvä vaaliohjelma. Kaiken lisäksi puolueellamme on ensi kertaa tasavertainen mahdollisuus käydä vaalikamppailua rahoituksen osalta.

Mitä enemmän julkisuus ja mielipidemittaukset toimintaamme vähättelee, sitä parempi. Se on edelleenkin erinomaista vaalityötä puolestamme ja maksajina muut puolueet ja media. Minä olen itse laskenut, että meillä on tiukalla vaalityöllä mahdollisuus neljään (4) meppiin. Puolueemme kasvu ja rahoituksen saaminen vaalityöhön ovat tuoneet uskottavuutta kentällä.

Mittauksia tehdään ja niitä tulkitaan siitä syystä, että paikkojen menettäjinä ovat todennäköisesti keskusta ja kokoomus. Näiden valtapuolueiden myötäjuoksijoiden (medioiden) roolina on vähätellä perussuomalaisten mahdollisuuksia. Tulemme näkemään lisää uusia mittauksia ja uusia mielenkiintoisia tulkintoja niistä. Mediat antavat julkisuutta vain vanhoille puolueille.

Onneksi Perussuomalaiset ovat Suomen paras toripuolue.

ps. veikkaukseni tulevista perussuomalaisista mepeistä.

Sampo Terho, Jussi Halla-Aho, Toimi Kankaanniemi

Neljännen jätän nimeämättä, koska siinä kohden on useita nimiä tasavertaisina.

Todennäköisesti, olematta sovinisti, se on mies.

Avainsanat: euvaalit2014, gallupit, jytkynvähättely, toripuolue,

012 Sama meno jatkuu

Perjantai 8.3.2013 klo 9:48 - yrjöpoeka

Viime päivinä ovat tiedotusvälineet tuoneet uutisnälkäisille samoja uutisia, kuin olemme saaneet kuulla ja nähdä aikaisempinakin vuosina. Suomalaise työn puolustaminen on ollut jo vuosia hallitusten ensisijainen tavoite. Katainen on aiheesta puhunut usein ja lisännyt aiheeseen liittyen karjuvan työvoimapulan. Nyt suomalaisen työn puolustajaksi on ilmoittautunut myös Jutta Urpilainen. Tämä nero täti haluaa olla ratkaisemassa eurooppalaisia kriisejä ja samalla hän puheidensa mukaan puolustaa suomalaisia työpaikkoja.

Tämä vuosikausia jatkunut saman mantran hokeminen ei mene enää kaikille läpi. Siitä oli osoituksena edelliset eduskuntavaalit. Vaalituloksesta huolimatta, tai juuri siitä syystä, mantran hokeminen on vain kiihtynyt. Samaan aikaan suomalaisten työpaikat häviävät suomesta kiihtyvällä tahdilla. Miksei valtio tue suomalaisia työpaikkoja samanlaisilla summilla kuin Euroopan kriisivaltioita? Sinne sitä kyllä riittää ja eivät annetut eurot ole vielä kertaakaan turvanneet työpaikkojen pysymistä suomessa.

Ahneus on suomessa pysyvä tauti. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ahneuden mannekiineina ovat toimineet suuret suomalaiset yhtiöt. Nämä yhtiöt johtajineen ovat toitottaneet työntekijöille palkkamaltista ja nollalinjasta. Joka vuosi on toistunut sama kuvio. Johtajat ovat ensimmäisenä käärineet itselleen mahdollisimman muhkeat optiot ja palkkiot. Nyt energiayhtiö Fortum on menossa mukana ja ilmoittaa maksavansa uudelle johtajalle 100000 euroa varpajaisrahaa. Kiitokseksi, että suostuu firman uudeksi johtajaksi. Kyllä tässä verenpaine nousee.

Kaikista asioista pitää pystyä löytämään ahdistuksesta huolimatta jotakin hyvää. Minä näen näissä molemmissa saman asian toistoissa mahdollisuuden parantaa edellisten eduskuntavaalien tulosta. Pitänee toivoa että suuret firmat ja hallituspuolueet jatkavat samalla linjalla. Muutos on tulossa.

Takana on hauska hiihtolomaviikko vanhimman lapsenlapseni Ilonan kanssa. Ilona aikoi opettaa myös ukin luistelemaan. Koska en ollut koskaan luistellut, odotin pienoisella pelolla kuinka hankkeessa käy. Laittaessani luistimia jalkaani Suomussalmen puistoluisteluradalla Ilona kommentoi asiaa näin: ”minä en voi uskoa, että voi olla joku, joka ei ole koskaan luistellut”. Hänen hämmästystään lisäsi vielä se, että minä olen niin vanha. Kaikesta epäilyistä huolimatta en kaatunut kertaakaan ja siitä Ilona oli oikein ylpeä. Luisteluksi sitä ei voi kutsua, enemmänkin hoiperteluksi.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Hoiperrellaan.

Avainsanat: työvoimapula, suomalaistentyöpaikkojenpuolustaminen, tätitiukka, ahneus, fortum, jytkyjatkuu, hiihtoloma

071 Palautetta pukkaa

Maanantai 22.10.2012 klo 18:54 - yrjöpoeka

”Puheellani ja kirjoituksellani on ollut hyvä vaikutus! Nyt luvataan sosiaali- ja terveysjohtajan ja kunnanjohtajan allekirjoituksilla taata akuuttivuodeosaston toiminnan jatkuvuus. Samalla he takaavat myös terveysaseman jatkon.”

Noilla lauseilla päätin edellisen kirjoitukseni. Eri tapahtumissa ja tapaamisissa äänestäjät ovat olleet todella tyytyväisiä tilanteen kehittymiseen. Torilla mukana olleet ovat myös todella ihmetelleet virkajohtajien yhteistä kirjoitusta. Usea on pitänyt sitä yhtenä keinona kampittaa minua ja estää ”jytkyn” tulo. Onneksi meidän ryhmällämme on ollut ja on oma vaalisuunnitelma. Me etenemme sen mukaisesti. Tulevan viikon aikana me näymme ja kuulumme Suomussalmen katukuvassa. Puolueet ja virkamiehet saavat tehdä omaa työtään omilla suunnitelmilla.

Luottamukseni virkanaisten toimintaan on ollut koko tämän vuoden heikoissa kantimissa. Tämä episodi ei sitä lisää. Tämä on jatkoa keväällä olleeseen kamppailuun kehitysvammaisten asumisen yksikkökoon lisäämisestä Kajaanissa. Julkisuuden tultua mukaan, hankkeen äidit joutuivat vetämään länget kaulaansa. Aihe on haudattu väliaikaisesti, mutta luulen sen nousevan esille heti ensivuoden aikana. Hallintokokeilun aikana virkaihmiset ovat ottaneet itselleen sellaista valtaa joka ei heille kuulu.

Minulta odotetaan huomisen lehteen vastinetta aiheesta ja sen olen tehnyt. Yritin lähestyä aihetta neutraalisti, vaikeaa se oli. Neutraalia asennetta auttoi perussuomalaisten vaalijoukkue ja sen tuki. Samoin äänestäjien tuki tapahtumissa.

Tästä jatketaan. Puhetta tulee. Sitä saa kuunnella ja sitä saa tulkita.

Avainsanat: jytky, omavaalisuunnitelma, luottamus, puhettasaatulkita

009 Rapaa ja roiskeita osa II

Keskiviikko 15.2.2012 klo 10:52 - yrjöpoeka


Kirjoitin 30.3.2010 otsikolla Rapaa ja roiskeita, kirjoitus käsitteli Kainuun perussuomalaisia kohtaan käytävästä loanheitosta. Loanheittoon osallistui niinsanottuja puolueen jäseniä ja sama peli on alkanut uudelleen koko maan mittakaavassa. Aivan samoin kuin kaksi vuotta sitten, muutamat pellet luulevat voittavansa jotakin suostumalla median käsikassaroiksi. Minusta näyttää jälleen aivan samalta, nämä onnettomat tunarit eivät ymmärrä median käyttävän heitä hyväkseen. Mukana on jälleen eräs sellainen, jonka elämäntehtävään kuuluu olla hajoittamassa puolueita. Ensimmäisen kerran hän osallistui SMP:n hajottamiseen ja joutui erotetuksi Veikko Vennamon toimesta. Remes kuului niihin seteliselkärankaisiin.

Katsoin eilen Tv2 Ajankohtaista kakkosta ja sieltä hyppäsi silmilleni samainen Aimo Remes. Minulla suoraan sanoen kiehui ylitse. Remes ei todellakaan joko osaa tai ei oikeasti ymmärrä miten media käyttää häntä hyväkseen perussuomalaista puoluetta vastaan. On kuulunut vajaa vuosi ”jytkystä” ja nyt löytyy niitä joiden mielestä nykyinen puheenjohtaja ei ole tehtäviensä tasalla. Puolueen tärkein tehtävä on valmistautua tuleviin kunnallisvaaleihin ja nyt vaadittaisiin tiukkaa yhtenäisyyttä. Muutoin me emme voi pärjätä, keskusta ja vihreät hiovat aseitaan meitä vastaan ja muillakin puolueilla on samoja aikeita.

Minusta ei tunnu oikein reilulta peliltä aloittaa omien solvaaminen ja pesän likaaminen omalla julkisuuspelillä. Mikäli näistä remeksen kaltaisista tuntuu siltä, että heillä on osaamista muille jakaa, he voivat perustaa aivan oman puolueen. Eilisen tv-ohjelman kertomuksen mukaan Remes on ollut perussuomalaisen puolueen jäsen alusta asti. Varmaan asiassa on jonkinverran perää, mutta! Tämä samainen henkilö on Kärsämäen kunnanvaltuustossa Kärsämäen yhteislistan sitoutumattomana valtuutettuna! Ei siis perussuomalaisen puolueen valtuutettuna. Remeksen tapa kuoria rusinat pullasta ilman sitoutumista on käsittämätön. Kaiken lisäksi hänellä on otsaa alkaa neuvomaan puolueen johtoa näillä ansioilla! Mitä melkoinen hevosmies ja se ei ole kunniaksi oikeille hevosmiehille.

Antaisin yhden neuvon puoluetoimistoon ja se on selkeä potku ulos oikeiden perussuomalaisten joukosta. Tästä hyötyisivät molemmat. Puolueen julkisuuskuva parantuisi selvästi ja Remes saisi omia saamansa julkisuuden aivan yksin.

Tämän paskan Remes oksensi muiden perussuomalaisten niskaan ystävänpäivänä!

Avainsanat: rapajaroiske, loanheitto, seteliselkärankainen, jytky, kärsämäenyhteislista, hevosmies, ystävänpäivä

005 Varrella vai ilman

Maanantai 23.1.2012 klo 12:50 - yrjöpoeka


Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on takana ja tulos kaikkien ruodittavana. Ruotiminen ja vaahtomainen tuloksesta täyttää median ja toimittajat ovat aivan täpinöissään. Radion toimittajat huutavat ja melskaavat ja ja jokaisella tuntuu olevan kaikkein tärkeimpiä pointteja aiheeseen. Vilkaisu netissä lehtien palstoilla osoittaa toimituksissa olevan kiireitä. Iltalehti revittää heti, kumman puoliso on ehtoisampi emäntä Tamminiemessä. Sillä lailla...

Ennakkoveikkaukseni ei mennyt aivan kohdalleen, mutta piti paikkansa Soinin osalta. Puolueen kannattajien yhteydenotoissa ilmeni, etteivät he halunneet Soinia presidentiksi vaan pääministeriksi. Aamun puhelinsoitot ovat kosketellet samaa aihetta ja nyt kannattajat ovat tyytyväisiä tilanteeseen. Soinin ilmoitus kuinka hän itse mahdollisesti äänestää toisella kierroksella, voi aiheuttaa kovia vatsanväänteitä kenttäväelle. Toisesta kierroksesta on tulossa lievästi sanottuna mielenkiintoinen. Kuinka koko pohjoinen Suomi lähtee äänestämään? Etelässä Niinistö ja Haavisto ovat ennakkoveikkauksessa aika tasaväkisiä ja pohjoisen äänistä tullaan käymään kova taisto.

Soinilta itseltään tuli toisenlainen versio plokissa, ketä hän kannattaa toisella kierroksella.

Vaalien vihaosastoa ylläpitänyt ruotsalaisten ehdokas sai sitä mitä tilasi. Ensimmäisen kierroksen huonoimmat ehdokkaat Biaudet ja Lipponen eivät saaneet äänestäjiltä minkäänlaista vastakaikua. Tulos oli todella huono ja hyväksi kaikille. Toivottavasti sossujen puoluesihteeri jatkaisi. Junger onnistuu tuhoamaan puolueensa ja se on myös hyväksi koko suomalaiselle poliittiselle järjestelmälle. Jotakin sentään jäi vaaleista sossuille ja se oli tuo PÖÖ!

Vaalien yhtenä yllätyksenä pidin Sari Essayahin esiintymisiä. Kristilliset tulevat saamaan todella hyvän ehdokkaan uudeksi puheenjohtajakseen. On ollut suoranainen kärsimys seurata Päivi Räsäsen esiintymisiä. Toivottavasti puolue seuraa aikaansa ja valitsee ahdistuneen  ja kärsivän näköisen Räsäsen tilalle valoisamman ihmisen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Toisella vaalikierroksella kansa saa valita uuden presidentin puolison Tamminiemeen.

Varrella vai ilman.

Avainsanat: presidentinvaalit2012, jytky, vaaliennuste, toinenkierros, niinistö, haavisto, soini, rkpvihapuolue, pöö, tamminiemi

Vanhemmat kirjoitukset »