Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

213 Syytetään muita

Perjantai 10.11.2017 klo 14:42 - yrjöpoeka

Toimiessani perussuomalaiset puolueessa sain seurata aitiopaikalta jytkyjen jälkimaininkeja. Tulvan mukana puolueeseen tuli henkilöitä, joita itse en olisi koskaan hyväksynyt jäseneksi. Joidenkin toilaluja selvitellessä näin kuinka voimaton ja suoraan sanottuna kynnetön oli puoluetoimisto. Pelätessään julkisuutta erottamisten takia hyväksyttiin melkeimpä mitä käytöstä vain. Sen rahvas huomasi hyvin nopeasti ja meno paheni siihen malliin, että oli itse vedettävä johtopäätökset. Jokainen voi tänään nähdä tuloksen.

Mitä tekivät puoluetoimiston ihmiset silloin? Mitä tekivät möläyttelijät ja sekoilijat? Siirtyivät vaivattomasti syyttelemään muita. Mediaa, puolueita ja valtaapitäviä. Jokainen mölisijä sai heti palstatilaa ja sekalainen äänestäjien joukko alkoi uskoa, että mölisijät ovat oikeassa. Media oli itse luomassaan noidankehässä. Jokaisella lööpillä mölisijät saivat uutta tuulta purjeisiin ja kansa tykkäsi. Nyt mölinä on hiljentynyt. Rahvaalla on oma mestari joukkojen johdossa ja nyt odotellaan valmista sanomaa. Sitä sitten jaetaan omassa ryhmässä. Muutamia tykkäyksiä ja kommentteja saatteenaan.

Loistavassa nosteessa olleet vihreät sokeutuivat aivan samalla tavalla. Kannatuksen kasvaessa alettiin uskoa tulevaan pääministeripostiin. Se huuma on nyt laskemassa, mutta kasvaneessa joukkiossa on samankaltaisia mölisijöitä mitä oli persuilla. Kasvaneessa joukossa on pyrittävä erottautumaan ja mediaan pääsemistä auttaa jokin raflaava aloitus. Helsinkiläinen vihreä Fatim Diarra repäisi vaatteensa ja kertoi maaseudulla olevan insestiä ja vaimojen hakkaamista. Median aloitettua julkisuuden tuottamisen sosiaalisen median avustamana, sujuvasti kerrottiin sen olevan kevyttä häppää.

Toisten poliittisten puolueiden aktiivien nostamana juttu paisui ja maaseudun vihreät joutuivat selittelyjen linjalle. Kuusamolainen aktiivi Mika Flöjt tuomitsi sen selkeästi ja vaati puoluetoimistolta toimia. Kesti useita päiviä ja puheenjohtaja oli hiljaa. Nyt anteeksi pyytely on jo myöhäistä ja se kävelee vastaan toreilla kuin persu Hakkaraisen hopeat. Mika Flöjt tunnetaan aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä ja hän nostelee nyt juttuja naamakirjan seinille muiden puolueiden toimista. Toimittaja Lauri Nurmen salaliittoja kuhiseva kirja persuista nousi esiin. Muutama tykkääjä ja kommentti kaunaiseen avaukseen ei maailmaa juuri paranna.

Seuraavaksi kohteeksi valikoitui itse päämisteri ja hänen uskontonsa. Vielä kaunaisemman avauksen jälkeen edelleen vain muutama tykkäys ja kommentti yhtä kaunaisilta samanmielisiltä. Flöjt on menossa juuri samaan ansaan mihin menivät perussuomalaiset jytkyjen jälkeen. Lähdetään syytämään sontaa toisten puolueiden toimijoista, eikä keskitytä omaan tekemiseen. Mitä enemmän ja llikaisemmilla tavoilla lyödään toisia poliitikkoja, sitä varmemmin tuuli kääntyy. Uskontoon liittyvä kauna on kaikkein pahinta.

Persut ja vihreät kulkevat samoja polkuja. Solvaaminen muistetaan ja keskustalaisilla on suuri joukko uskontoa harjoittavia jäseniä. Ei pidä vihreiden jälkeenpäin ihmetellä, miksi heidän maailmanparannus ja kieltolinjoille ei maakunnissa ole kannatusta. Tähän sopii taas kerran eräs tuttu sanonta.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: jytkynjälkeenonpoutasää, suomussalmenkirkonhopeat, fatimdiarrajainsesti, vihreätjulkisuudenansassa, vihreätvastustavatkehitystä, persujeniskulause

087 Relativismi

Torstai 22.10.2015 klo 19:43 - yrjöpoeka

Aamullinen kirjoitukseni on luettu hyvin. Se on kirjoittajan kannalta tietysti hyvä asia. Toinen asia on sitten, jos kirjoituksessani on epätarkkuuksia? Tästä syystä minua lähestyi eräs henkilö sähköpostilla.

Kirjoittajan mukaan olin väärässä siinä, että yleensä kirjoitan aiheesta. Koska hän on aikonut olla puheenjohtaja valinnassa mukana, on myös mahdolliset esteet oltava valinnan hetkellä tiedossa. Jäsenistöllä on oltava varmuus siitä, ettei asuminen ja työpaikka aiheuta jatkuvia ongelmia puheenjohtajan tehtävien hoitamiseen. Tämä sillä huomiolla, mikäli tulee valituksi. Tätä kohtaa kirjoituksessani ei pidä käsittää loukkaukseksi. Tämä on minun oma arvioni siitä, miltä se näyttää.

Toinen syy miksi avasin keskustelun piirin puheenjohtajuudesta, on minulle tärkein asia. Piiri on useita vuosia ollut vaihtuvien puheenjohtajien mylläkässä. Mitään johdonmukaisuutta toimintaan ei ole syntynyt. Jatkuva riitely ja pelien pelaaminen on syönyt kaiken ilon puoluetyöstä.Siitä työstä, jolla kannatus puolueelle saadaan. Puheenjohtajuutta ei myös enää pidä testamentata kenellekään etukäteen.

Tästä syystä olen tarkoin harkinnut, kuka voisi olla se, joka voi koota rivit yhteen. Silloin vuosia sitten, Jaana Sankilammen ollessa piirisihteeri, opin häntä jonkinverran tuntemaan. Kiersimme kahdestaan eri kuntien toreja. Silloin ei ollut ruuhkaa puoluetyön tekijöiksi. Jälkikäteen voi sanoa, että hänen suurin virheensä oli lähteä jytkyn jälkeen kansanedustajan avustajaksi. Elämä on.

Kirjoitin jo aamulla piirihallituksen kokoonpanosta ja arvioin, ettei heistä yhdenkään pitäisi olla mukana puheenjohtaja valinnassa. Piirihallitus aika yksituumaisesti teki erottamispyyntöjä eri henkilöistä. Siksi koen nyt olevan aika sille, että kokonaan uudet ja ryvettymättömät hankilöt lähtevät piiriä luotsaamaan.

Erottamisuhan alla ja melkoisessa myrskynsilmässä olleena, katson myös itseni jääviksi mihinkään luottamustehtävään piirissä. Saan jatkuvasti sosiaalisessa mediassa niin paljon sitä ihteään niskaani, että katson sen itselleni riittävän. Mutta tuskin se loanheitto tähän loppuu. Siitä on tullut vakio.

Kirjoittaja toivoi minun lopettavan arvosteluni häntä kohtaan. Minä lupaan sen tehdä, koska kirjoitteluni selvästi aiheuttaa hänelle kärsimyksiä. Sitä on hänen kuitenkin tarkoin pohdittava, että mikäli lähtee ja tulee valituksi puheenjohtajaksi, arvostelu kaikista tekemisistä kiihtyy. Puheenjohtajan tehtävien hoitaminen ei ole herkkähipiäisen hommaa.

Politiikkaa en kirjoituksistani kuitenkaan jätä, siinä on niin paljon ruodittavaa. Peleineen kaikkineen.

Avainsanat: relativismi, korostansanaaepäily, jytkynjälkeen

078 Mitä minä vastaisin

Sunnuntai 14.12.2014 klo 19:53 - yrjöpoeka

Kysyjille kertoisin. Olen saanut paljon, siis todella paljon yhteydenottoja viimeisen kahden viikon aikana. Juuri sellaiseen vastasin tänään, syyskokouksen jälkeen. Viime vaaleissa minua äänestänyt puolueen kannattaja oli todella harmissaan puolueen tilasta. Erityisen harmissaan hän oli Perussuomalaisten Kainuun-piirin tilanteesta. Viimeiset gallup-luvut olivat hänen mukaansa hälyttäviä ja samaa mieltä hän oli Kainuun tilanteesta.

Soittaja ei ole yksin huoliensa kanssa. On todella vaikeaa luoda kysyjille uskoa parempaan, kun kaikki todisteet kertovat toista. Eniten minulta on kysytty sitä, mitä minä aion nyt tehdä? Mitä puolue aikoo tehdä asian hyväksi? Onko meillä ketään sellaista, jota voisi äänestää? Minulta siis kysytään neuvoa hyvin monista asioista. Olen usein ollut hämilläni kysymysten edessä. Kiitollinen olen siitä luottamuksesta, jota olen viimeisten viikkojen aikana saanut.

Olen kertonut kysyjille, että puoluetoimisto on asiasta tietoinen. Minä en voi asioille yhtään mitään ja puolue päättää lopullisesti ensivuoden alussa ehdokaslistat. He arvioivat, millaisella ehdokasjoukolla ja ohjelmalla vaaleihin mennään. Omana huomiona olen sanonut, että näyttää siltä, ettei jytkyn kenttätyön tekijöitä enää kaivata. Hurmos joka vallitsi neljävuotta sitten ehdokkaiden parissa, on hävinnyt. Tämän kommentin antoi piirikokouksen jälkeen Kajaanilainen kannattajani. Olen samaa mieltä.

Siihen kysymykseen, että mitä minä aion tehdä ja aionko kertoa siitä julkisesti, olen vastannut näin. Tulen kertomaan tukijoilleni jossakin vaiheessa missä mennään. Minä itse määritän ajankohdan, paikan ja tavan kertoa. Sitä ennen annan hiekan valua tiimalasissa ja kuuntelen kannattajieni arvioita.

Joulu lähestyy ja antaa tilaa toisenlaisille ajatuksille. Joulurauha tekee hyvää meistä jokaiselle. Tuleva viikko on vielä luottamusmies tehtävien osalta kohtuullisen vilkas. Kunnanhallitusta ja kuntaselvitystä pukkaa. Eli aivan arkisia asioita.

Nämä kaikki ilman juonitteluja.

Avainsanat: mitäminävastaisinkysyjillekertoisin, perussuomalaistenkannatuslaskee, mitäjytkynjälkeen