Satunnaiset kuvat

2003 ja 5.3kg

Uusimmat

Blogin arkisto

129 Quo vadis

Maanantai 12.6.2017 klo 19:35 - yrjöpoeka

Ennustajaeukot tietävät kaiken, ainakin sen jälkeen kun hätä on jo housuissa. Viikonlopun aikana olemme saaneet YLEn ansiosta ylenmäärin politiikan oksennusta rinnoillemme. Meno jatkuu samanmoisena heti maanantai aamusta alkaen. Keskusta ja kokoomus halusi ”uuden” perussuomalaiset puolueen ulos hallituksesta. Se oli helppoa. Toiset työnsi ja toiset halusi itse ulos. Nyt kummastellaan tilannetta jokapuolella.

Perussuomalaiset itse ovat heränneet maanatai aamuun onnellisina, mutta jo iltapäivästä alkoi sisäinen kauhistelu Timo Soinin osasta. Vasta nyt havahduttiin puolueen perustajan lähtöön ja siihen, ettei minkäänlaisia jäähyväispuheita huomattu pitää. Kiihko oli viikonloppuna niin kova, ettei siinä nuivisteilla ollut aikaa pohtia muuta kuin mestarin saamista puolueen johtoon. Tämän päivän antina myös useat puolueen kansanedustajat pohtivat, mihin suuntaan heidän olisi hyvä lähteä.

Monenlaisia ennustajia tuntuu löytyvän ja jotkut ovat sitä mieltä, että jytky kolmonen on seuraavaksi vuorossa. En tiedä mihin he perustavat uskonsa. Jytkyjä eivät tehneet Hallaaholaiset. He tulivat käenpoikina mukaan toisessa jytkyssä. Tässä kohti Timo Soinin poliittinen pelisilmä kyllä petti. Hän uskoi ja moni muukin, että nuivat puuhastelevat omassa piirissään mukavia ja tuovat kaivattuja lisäääniä. Näinhän siinä ei käynyt, vaan käenpoika (Hallaaho) työnsi Soinin pesästä ulos.

Perussuomalaiset ovat hallituksessa pitäneet meteliä maahanmuutosta ja sen roolin keskustan samanmieliset ovat riemumielin antaneet heille. Itku alkoi jo heti tänään. Lapin uusi Väyrynen (Mikko Kärnä) pahoitteli heti, että persut olisi pitänyt hyväksyä mukaan. Kärnä kuuluu keskustan nuivisteihin. Olen itse nähnyt kunta- ja maakuntapolitiikassa, kuinka lähellä persujen nuivia osa keskustan väestä on. Saman aatepohjan perillisiä molemmat. Nyt Kärnän on itse ajettava maahanmuuton kiristykset ja pidettävä änkyrä puheet. Nyt ei Hakkarainen ja Huhtasaari auta.

Itse olen kertonut jo aikaa sitten, että mikäli nuivat pääsevät valtaan, persut siirtyvät takiais-, ellei peräti satiaispuolueeksi. Persujen Oinonen on kanssani samaa mieltä ja Oinonen on kansanmies. Ennustukseni pitää edelleenkin paikkansa ja nyt olisi aika hajoittaa hallitus ja määrätä uudet vaalit syksylle. Ensinnäkin persujen paikkamäärä putoaisi rajusti. Toiseksi heidän painoarvonsa jäisi senjälkeen mitättömäksi. Kolmanneksi tämä olisi kokoomukselle eduksi. Persujen kannattajista aikamoni siirtyisi äänestämään kokoomusta. Seuraavassa eduskunnassa kokoomus määräisi marssitahdin. Neljänneksi Niinistön presidenttivaalikampanja on jo nyt liikkeellä ja siitä olisi arvaamatonta hyötyä eduskuntavaaleissa.

Itse äänestin viimeksi presidentinvaaleissa Sauli Niinistöä ja sen aion tehdä uudelleen. Toiseksi ääneni on nyt vapaana valitsemaan uuden kohteen eduskuntavaaleissa. Tulen äänestämään eduskuntaan sellaista henkilöä (miestä) jolla on isänmaalliset arvot ja maanpuolustus lähellä sydäntä. Hänen on oltava aikuinen ihminen.

Otsikko kysyi. Minä vastaan: mennään ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Avainsanat: ennustajaeukot, simonelo, käenpojat, keskustannuivamikkokärnä, hallituksenhajoittaminen, enneaikaiseteduskuntavaalit, presidenttiehdokassauliniinistö

210 Tauti jatkuu

Perjantai 11.12.2009 klo 13:58 - yrjöpoeka

Kyllä oli taas todella hankala yön seutu, olo on tosi tahmainen ja suihkussa piti käydä heti aamusta. Yskä on kammottava, rinta on kipeä jatkuvasta rykimisestä. Onneksi siinä tulee väliin pieniä taukoja, jotta voi sohvan loukossa ottaa torkut.

Ystävien yhteydenotot lämmittävät raihnaista oloa. Turruttavan pahanolon ja säryn poistaa parhaiten, toisten ihmisten positiivinen tervehdys. Sen takia kampesin koneen äärelle, jotta voin kiittää kaikkia yhdellä kertaa. Sananne tervehdyttävät oloani todella paljon.

Kainuussa sattuu ja tapahtuu paljon, huolimatta siitä, että makaan kotona lämpimässä. Yksi uutinen on tuo Kainuun hallintokokeiluun liittyvä valtiontalouden tarkastusviraston raportti kokeilusta. Uutinen kertoo kaiken oleellisen siitä, palvelut ovat heikentyneet ja etääntyneet ihmisistä reuna alueilla. Valitettavasti yhtä aikaa reuna alueiden väestö vähenee kiihtyvää tahtia, sen ei tarvitse, eikä pidä puolustella tapahtunutta ilmiötä. Mielestäni kokeilun alkuvaiheissa annettiin aivan liikaa valtaa virkamiehille toteuttaa omia visioitaan. Nyt on oikeasti pohdittava ja tehtävä ratkaisuja, joilla kansalaiset saavat tasavertaiset palvelut, riippumatta siitä missä asuu. Osaako maakuntavaltuusto käyttää sille annettua valtaa, jää nähtäväksi? Suureksi kasvatettu valtuusto oli viime kokouksessa kaikkea muuta kuin vastuuntuntoinen, edes lastentarhassa ei voi olla sellaista sekamelskaa. Osa touhuilee aivan omia asioitaan muista välittämättä, osa kokeilee kuinka valtuuston kokouksia voi pitkittää määrättömästi. Kajaanin valtuustosalin äänentoisto ja akustiikka johtaa siihen, että takariveillä istuvat valtuutetut, eivät juuri kuule mitä puhutaan. Viime kokouksesta maksettiin kokouspalkkioina tuhansia ylimääräisiä euroja ja tuleva kokous ensi viikon maanantaina pelottaa. Pitänee kuitenkin ensin tervehtyä, miksi sitä huolta kantamaa huomisesta, ennekuin se on kohdalla.

Todennäköisesti suunta olisi ollut sama ilman kokeiluakin, ainakin kun sitä vertaa eri kuntien päätöksiin omien kouluverkkojensa kohtalosta. Kaikkein pienimmät Kainuulaiset joutuvat kulkemaan todella pitkiä koulumatkoja säästöjen takia. Voisikohan kouluverkostoa säilyttää ja tehdä säästöä karsimalla liikoja kunnanvirastoja? Mitä varten kuntalaiset pitävät seiniä tärkeämpinä, kuin palveluja? Esimerkkinä olen käyttänyt Ylä-Kainuuta, kolmen kunnan alueella on väkeä vähemmän kuin oli Suomussalmella enimmillään. Nyt kuntien vastuista on otettu maakunnan hoidettavaksi 60 % ja silti johtajille maksetaan samaa palkkaa pienemmistä vastuista. Pienistä kyläkouluista saatava säästö on minimaalinen verrattuna siihen, että kolmen kunnanviraston sijasta olisi vain yksi ja vain yksi kunnanjohtaja Ylä-Kainuussa. Samoin joka kunnasta vähennettäisiin pois kaksi teknistä johtajaa ja kaksi sivistyspuolen johtajaa. Säästyvillä kustannuksilla olisi voitu palveluja tuottaa vielä useita vuosia pienillä kyläkouluilla. Mutta tätä ei voi tehdä, koska kunnan työntekijöitä on niin paljon kuntien luottamusmies organisaatioissa, eivät ne lähde sahaamaan omaa oksaa. Suomeksi sanottuna me elätämme aivan turhia ihmisiä kuntien palkkalistoilla ja sen kaupantekijäisijänä saamme huonompaa palvelua. Luottamusmiehet, nämä kuntien palkolliset, käenpojat, toitottavat toreilla ja turuilla kuinka meidän on sydän verta vuotaen tehtävä nämä kipeät päätökset.

Olen aina sanonut, että tämä ei ole kuntien lakkauttamista, vaan yhteistyötä Ylä-Kainuun hyväksi. Seinät eivät tuota mitään palveluja, ne vievät vero euromme palveluista käenpoikien kasvattamiseen.

Avainsanat: ystävät, kainuunhallintokokeilu, valtiontaloudentarkastusvirasto, yläkainuu, kyläkoulu, käenpojat