Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

016 Fantastisia voittajia

Perjantai 5.4.2013 klo 11:44 - yrjöpoeka

Pääsiäiseen kuuluu kärsimys ja sitä on ollut Kataisen hallituksen fantastinen budjetti vääntö. Hallitus on siirtynyt toiminnassaan amerikkalaiseen politiikan tekoon ja myös vasemmisto on omaksunut mallin erinomaisen hyvin. Hallitus on saanut tekemisensä sovittua aina juuri viime tipassa ja se on saanut medialta kaiken mahdollisen julkisuuden. Muutaman tovin julkisuudessa oltuaan asiat ovat krisiytyneet kaiken draaman oppien mukaan. Toimittajat ovat nostaneet esille jopa hallituksen romahtamisen. Ja kansa on ollut tyytyväinen.

Kaikki osapuolet ovat tuoneet julkisuuteen erilaisia näkemyksiä, mistä on sovittu. Draamassa on ollut hyvät ja pahat. Mukana on ollut osaavia ja tumpeloita. Ilman draamaakin niitä hallituksessa oikeasti on. Nyt on kova vääntö suoritettu ja useina iltoina on kansalaisille ollut suoraa TV-viihdettä parhaaseen ”prime time” aikaan. Kansalaisten mielipiteen mukaan nyt on politiikka palannut mukaan politiikkaan. Valitettavasti katselijat unohtavat kaiken ja odottavat seuraavia kriisejä, joissa he voivat olla mukana ja valita puolensa. Unohtaen kaiken entisen.

Vasemmiston surkuhupaisan hallitustaipaleen ehdoton helmi on nyt kiteytynyt. Sen kiteytti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie pullottavien lasiensa takaa. Paavo Arhinmäki ei itse ilennyt tätä helmeä julkisuuteen laittaa. Lapintie julistaa, että Arhinmäki voitti Kataisen 6 – 0. Tätä poliittista ilveilyä on mahdoton enää panna paremmaksi.

Kainuun Perussuomalaiset ovat aloittaneet kaikissa kunnissa valtuustotyöskentelyn. Perussuomalaisten sääntöjen mukaiset kevätkokoukset lähestyvät. Nyt ainakin minä odotan piirin uudelta puheenjohtajalta ja hallitukselta toimia, joilla viitoitetaan Kainuun tulevaisuutta. Kainuun ajankohtaisia aiheita ovat kaivannaisteollisuus ja piirin on otettava kantaa sen tulevaisuuteen. Keskustelussa ei saisi sortua pelkästään puhumaan ryöpytyksen alla olevasta Talvivaarasta. Se on yksi osa kokonaisuutta ja siitä on opittavaa kaikilla. Koko Suomessa.

Työllisyysasteen nostaminen on tärkein asia Kainuun tulevaisuuden turvaamiseen. Tarvitsemme lisää veronmaksajia yhteisen hyvän rakentamiseen. Energia politiikka on ehdottomasti yksi tärkeä osa sitä. Kainuussa on riittävästi bio-energiaa omavaraistalouden turvaamiseksi. Bio-energia sisältää metsän ja turpeen. Kainuun metsät kasvavat nopeammin ja tuotamme bio-massaa entistä enemmän. Kuitenkin juuri tänäkin talvena lämpölaitoksillamme poltetaan kivihiiltä. Metsähaketta tuodaan ulkomailta asti poltettavaksi. Kaikki energian tuonti huonontaa kauppatasettamme. Meillä ei ole varaa tällaiseen. Meidän on muutettava suuntaa. Energia on otettava omasta maakunnasta. Yritykset ja työpaikat saisimme siinä sivussa.

Perussuomalaiset voisivat palauttaa sen yhteisen Kainuu-hengen, joka joutui kadoksiin hallintokokeilun aikana. Oman edun ja oman kunnan edun nostaminen kaiken järjen käytön edelle, on ollut tuhon tie. Tarvitsemme yhteistä maakunnallista näkemystä, mikä on Kainuun parhaaksi.

Jos Kainuu voi hyvin, sinä ja minä voin hyvin. Se olisi fantastista.

Avainsanat: fantastista, kärsimysnäytelmä, primetime, nukkuvaarhinmäki, kaivannaisteollisuuskainuussa, bioenergiajaomavaraisuus, kainuunhenki

049 Hyvää pääsiäistä kaikille

Perjantai 2.4.2010 klo 22:22 - yrjöpoeka

Nyt on aika jokaisen rauhoittua ja olla yhdessä oman perheen kanssa. Koko pitkäperjantai on ollut yhdessä oloa oman vaimon kanssa ja olemme nauttineet kevään tulosta. Koko päivä on mennyt lumen siirrossa, talon katolta vyöryi tonneittain lunta. Siirsimme lumia ovien edestä ja samoin polannetta piha alueelta. Mukavan leppoisa lämmin kevät ilma ja lintujen meteli ruokintapaikan ympärillä on ollut sitä mitä jokainen pitkän talven jälkeen kaipaa. Olemisen sietämätöntä keveyttä, on joku sanonut ja se pitää paikkansa!

Kiivaan viikon jälkeen olen saanut nauttia rauhasta, yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Huomenna lähdemme hakemaan poikani ja menemme viettämään päivän tyttäremme kotiin. Ukin ja mummon silmäterä odottaa siellä malttamattomana, on taas hyvä tavata ja kuunnella sitä juttujen määrää.

Puhelin on rauhoittunut viikon mylläkän jälkeen ja se on hyvä! Kärsimysnäytelmää voidaan jatkaa taas tulevalla viikolla. Nyt on aika jatkaa yhdessä oloa ja viettää keväinen pääsiäinen.

Toivotan kaikille oikein Hyvää pääsiäistä! Antakaa aikaa toisillenne!

Raisalle ja Feetulle sinne Tampereelle, pitäkää huolta toisistanne :))

Avainsanat: pitkäperjantai, kärsimysnäytelmä, yhdessäolo, rakastaminen