Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 1

Uusimmat

Blogin arkisto

027 Kepuleita ja hurmosta

Perjantai 19.2.2010 klo 13:47 - yrjöpoeka

Sain aamupäivällä puhelun jossa ensin toivoteltiin pitkää ikää merkkipäivän johdosta, sitten tuli kysymys joka löi minut ällikällä. Soittaja kysyi minulta, onko minulla riittävästi tehtynä erilaisia rötöksiä ja petoksia? Kummeksuin kysymystä ja hän totesi siihen, että jos aion pyrkiä ehdokkaaksi, tarvitaan riittävä rekisteri osaamisesta. Päälle tuli pitkä nauru ja pitkä vuodatus eduskunnassa vallitsevasta rikollisuudesta. Soittaja oli lueskellut päivän uutisia netistä ja se oli saanut sapen vuotamaan yli äyräidensä. Soittaja piti uskomattomana, etteivätkö nämä uutiset viime vuoden ajalta saa ihmisiä muuttamaan äänestys käyttäytymistään. Olen samaa mieltä ja kerroin sen myös ja myös sen, että ei ole rötöslistaa ansioluettelossa.

Suomussalmi on ollut aikojen kuluessa hyvin syrjäinen paikka ja aviopuoliso on haettu yleensä hyvin läheltä. Siitä seuraa sitten se, että erilaisia ongelmia suvuissa syntyy ennen pitkää. Vuokkijärven alueelta tunnetaan oireyhtymä nimeltään ”pohjoisen epilepsia”, oireyhtymä tunnistetaan erityisen tarkasti sinne ja siellä sitä on poikkeavan paljon esiintynyt eri suvuissa. Kiantajärven pohjoisosien tilanne on ollut samanlainen, järven lahden toiselta puolen on sukupolvien ajan haettu emäntä tilalle. Tälle alueelle ehkä tunnusomaisin muoto on hurmoshenkisyys. Alueella on vuosikymmenten aikana odoteltu ajoittain maailmanloppua ja odoteltu lentokonetta taivaaseen. Hurmoshenkisyyteen liittyy myös se, että usein nämä ihmiset joutuvat lopulta terveyden huollon piiriin, suomeksi sanottuna älylataamolle. Nyt on yksi hurmosjupakka menossa ja jokainen joka lukee näitä sivustoja voi nähdä, että jutut eivät ole tästä maailmasta. Eräskin nuori mies jätti työpaikkansa ja alkoi nähdä ilmestyksiä, samalla odottaen 5.helmikuuta tulevaa maailmanloppua. Tietojen mukaan on jo lataamolla ja se ei ole ihme, kun tutustuu hänen kokemiinsa ilmestyksiin. Ahdistuneet ihmiset tulevat uskonnolla entistä ahdistuneemmiksi.

Vuosisatojen aikana on myös ajoittain saatu uutta verta eteläsuomen suunnasta ja sitten myös itärajan takaa ja se on ollut suvuille hyväksi. Nyt on tapahtumassa taas sama ilmiö ja uutta verta tulee itärajan takaa ja myös Thaimaasta asti. Etelä-Kainuusta löytyy myös uutta verta islamin uskon mukanaan tuomina, mutta heillä nämä uskonnon ahdistavat rajat näyttävät olevan vielä ahdistuneemmat. Ainakin mikäli asiaa katsoo ylävesien näkökulmasta ja miksipä en katsoisi. Haluan katseelle ja ajatukselle avaruutta ja ihmiselle on kaikkein parasta olla yhteydessä muihin ihmisiin. Ei alistaen ja uhkaillen, ei rajoja rakentaen, vaan hyvää tehden.

Avainsanat: perunakellarissa piilossa, eduskunnanurheilukerho, oireyhtymä, skitsofrenia, kainuunkorvenraivaajat, alvarinaamukahvit