Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Valintoja

Sunnuntai 26.4.2015 klo 21:41 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuunpiiri on tänään saanut sitten uuden puheenjohtajan. Sotkamon Ari Korhonen palaa luotsaamaan piiriä. Vaalitulos kertoo, ettei puheenjohtajan tiestä tule tasainen.

Piirin kokouksesta on käyty vääntöä, onko se laillisesti koolle kutsuttu. Minun mielestäni ei ole. Siksi en minä, eikä myöskään oma yhdistyksemme halunnut lähteä paikanpäälle. No kokous sitten pidettiin ja sääntojä tulkittiin kevyemmin.

Huvittavinta antia on nyt lukea lehdestä, kuinka piiri on lähettänyt kirjeitä niille, jotka ovat maksaneet tämän vuoden jäsenmaksunsa. Se hupi syntyy siitä, että jukisesti sihteeri myöntää syyllistyneensä henkilörekistereiden väärinkäyttöön. Jokainen tietysti maksaa itse virheistään.

Huvittavaa ei ole se taso, millä piiriä on johdettu. Yksinkertainen tapa selvittää asioita on tutustua puolueen ja piirin sääntöihin. Siellä kerrotaan selkeästi, ketkä ovat piirin jäseniä. Jäseniä eivät ole yksityiset ihmiset. Jäseniä ovat piiriin kuuluvat puolueen paikallisyhdistykset. Kutsu olisi tullut suunnata yhdistykselle, eli sihteerille, tai puheenjohtajalle. Suomeksi sanottuna meidän osastomme ei ole saanut virallista kutsua.

Toinen hupaisa yksityiskohta selvisi vasta tänään. Piiri oli laittanut lehteen tarkoituksella sellaisen ilmoituksen kokouksesta, että se taatusti on jäänyt jokaiselta näkemättä. Asiasta ei eilen ja tänään tietänyt kukaan muu kuin piirinjohto. Maksuton ilmoitus seurapalstalla ei mielestäni täytä virallisen kutsun kriteerejä. Eikä piirin vakiintuneita käytäntöjä.

20150426_192643-crop.jpg
Virallinen ilmoitus...

Järjestäytyneen poliittisen liikkeen tunnusmerkkeihin luetaan viralliset Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät säännöt. Säännöt ohjaavat toimintaa ja niillä luodaan yhtenäinen käytäntö asioiden käsittelyä varten. Tämänkaltainen toiminta, mitä nykyinen piiri on harrastanut, on todella luokatonta.

Toivottavasti ”uusi” puheenjohtaja ottaa sääntökirjan lakimiehenä tiukasti ohjenuorakseen. Toisena toiveena voisin esittää vienon toiveen siitä, että julkiset uhkailut erottamisista loppuisivat. Koko alkuvuosi on saatu kuulla erilaisia uhkailuja kuka milloinkin laitetaan kävelemään. Kolmantena toiveena olisi tietysti se, että erilaiset kuppikunnat saataisiin loppumaan. Tämä toive on varmasti se kaikkein vaikein.

Jokatapauksessa valinnat on nyt tehty. Onnea puheenjohtajalle vaativassa tehtävässä. Luottamuksen rakentaminen on kaiken A ja O.

Avainsanat: kainuunpiirissäpaukkuu, jäsenrekisterinasiatonkäyttö,

039 Puheenjohtaja peli

Tiistai 21.4.2015 klo 19:29 - yrjöpoeka

On tunnustettava yksi asia. Toimittajat tietävät eri asioista ja uutisista paljon aikaisemmin, kuin tavallinen väestö. Siksi uutisia seurataan. Tätä kautta minäkin sain tiedon, että perussuomalaisten Kainuupiiri pitää tulevassa viikonvaihteessa kokouksen, jossa valitaan piirille puheenjohtaja. Kannatan vapaata tiedonvälitystä juuri tästä syystä. Tieto kulkee nopeammin uutistoimittajien kautta.

Vaikka olen itse ollut tietoyhteys ongelmien takia hieman motissa, tieto kulkee siitä huolimatta. Salaman nopeasti lehdistö on julkaissut uutisen, jossa Ari Korhonen ilmoittautuu messiaaksi pelastamaan piirin toiminnan. Saatuaan eduskuntavaaleissa suurimman äänimäärän, hän haluaa aristelematta haastaa Kajaanin valtaklikin. Uutisesta kuvastuu selvä revanssihenki.

Uutisesta välittyy voimakas kuva sellaisesta henkilöstä, joka katsoo omaavansa yksistään mahdollisuudet piirin eheyttämiseen. Valitettavasti tuo esiintunkeva revanssihenki ei sitä tue. Yhtenäisyyttä ei Ari Korhosen uudelleenvalinnalla edistetä. Kajaani/Sotkamo vastakkainasettelu vain vahvistuisi. Siksi olisi mietittävä muita vaihtoehtoja.

Olen itse esittänyt puoluesihteerille, että Kainuunpiiri on väestöltään niin pieni, että se on lakkautettava. Koska Oulun vaalipiirin alueella on tällä hetkellä kaksi piiriyhdistystä, tulevaisuudessa olisi vain yksi. Perussuomalaisten Oulunpiiri. Pienen porukan jatkuvat kissanhännänvedot eivät enää halvaannuttaisi koko järjestelmää. Nyt muutaman ihmisen aloittamalla pelailulla on halvaannutettu piirin toiminta.

Puoluesihteerillä on tällä hetkellä paljon tärkeämpää tehtävää, kuin piirien asettaminen raiteilleen. Siksi Perussuomalaisten Kainuunpiirille on saatava jäsenistön toimesta ryvettymätön vetäjä. Tästä syystä:

Me emme tarvitse pelaajia, jotka ovat joitakin muita puolueen jäseniä vastaan.

Me emme tarvitse niitä jotka ovat tulkitsemassa, kuka on oikea perussuomalainen.

Me emme tarvitse niitä, jotka ovat koko ajan erottamassa joitakin puolueen ottamia jäseniä.

Olen kaksi päivää kuunnellut ihmisten juttuja piirin tilanteesta. Kaiken keskustelun ja pohdinnan jälkeen, esitän Perussuomalaisten Kainuunpiirin uudeksi puheenjohtajaksi Teemu Nivaa. Teemu Nivalla on kannatusta Kajaanissa ja myös täällä Ylä-Kainuussa. Jäsenistön kannalta saisimme hänessä kerralla huomattavasti nuoremman puheenjohtajan. Lisäksi hänellä on kokemusta piirin toiminnasta toimiessaan piirisihteerinä.

Siksi esitän jäsenistölle pohdittavaksi nimen, Teemu Niva.

Avainsanat: perussuomalaistenkainuunpiirissäpaukkuu, revanssihenki, aristelematta