Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Vapaapäivä

Tiistai 24.8.2010 klo 21:01 - yrjöpoeka

 

 

Tänä aamuna sain luvan itseltä ja vaimolta lähteä kokeilemaan perhokalastusta. Aamu oli todella kolea ja tihkusadetta tuli koillistuulen saattamana. Ilman lämpötila kävi aamulla nollassa ja päivällä lämpeni peräti 5-6 asteen paikkeille. Kalastuskelinä sää oli todella hyvä ja vedet ovat sateiden ansiosta jäähtyneet nopeasti. Aamun ensimmäinen kala oli Harri ja se oli ISO! Pituus oli 47 senttiä ja todella hyväkuntoinen yksilö. Näin isoja harreja ei kovin usein saa ja sen takia piti kala ikuistaa kännykän avulla. Sain vielä toisen mittaharrin, eli yli 35 senttisen.

Muutaman kerran kävi pikkuperhoa riuhtomassa mielestäni iso kala ja vaihdoin lopulta perhoa. Se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Perhoon paukahti isomus ja pikkujoki meinasi käydä ahtaaksi. Reilun varttitunnin väännön jälkeen sain kalan pyrstön käteeni ja se oli Taimen. 50 senttiä todella tanakkaa kalaa sai veret kiertämään. Pieni kalaretkeni oli todella onnistunut ja vaimoni tilaama kalasoppa oli aineksien puolesta kasassa.

Kotona siivosin kalat ja tein kunnon harrisopan, josta ei sattumia puuttunut. Yli kilo tuoretta harria ja omasta pellosta muut ainekset, siitä sai ylävesien kulkija keiton aikaiseksi. Nyt on hyvä nukahtaa täydellä vatsalla vaimon viereen.

Huomenna tiedossa retki maakunnan keskukseen, siellä se päivä hyvin äkkiä menee.

Harri 47 cm ja taimen 50 cm. Erinomaiset kalasopan ainekset!
kuva0047.jpg

 

 

Avainsanat: vapaapäivä, kalastusreissu, yöpakkastenaikaa, kalakeitonainekset, siitäsevaimotykkää