Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

088 Juhannuksen satoa

Sunnuntai 27.6.2010 klo 20:18 - yrjöpoeka

Tänään sain viettää oikein mukavan kalastuspäivän vaimoni mukana. Kaiken lisäksi kala oli hyvällä syönnillä ja erityisesti vaimoni sai onkeensa tarttumaan isoja vonkaleita. Mato onki oli hyvä väline ja sillä vaimoni sai myös ison hauen rantaan. Nyt on savustus laatikko lämmennyt ja osa kaloista on fileinä pakastimessa. Juhannus taimenta on suolassa ja huomenna kokeillaan sen maistumista uutisperunoiden kanssa.

Juhannuksen satoa oli myös tämä uutinen kotikuntani tapahtumista. On sanottava, että kyllä on miehellä ollut älynväläys ryhtyä poralla aukaisemaan kranaattia! Tuon tapainen puuhastelu on todella hupaa omalle ja muiden hengelle.

Juhannuksen satoa ovat myös uutiset tappeluista ja vesillä tapahtuneista onnettomuuksista. Autoilu ja alkoholi kuuluvat myös juhannuksen viettoon. Kaiken tämän seurauksena useissa perheissä vietetään suruaikaa. 20 kuollutta on viikonlopun saldo ja tämän uutisoinnin ansiosta ei juhannuksesta sitten muuta muistetakaan.

Suuri yleisö lukee ja kuulee vain uutisotsikot ja kaikki erinomaisen hyvät asiat jäävät kaiken surkuttelun alle. Juhannuksena on vietetty häitä ja monia muita tunteita liikuttavia tapahtumia on ollut ympäri Suomea. Suurin osa suomalaisista on saanut viettää todella antoisan juhannusjuhlan ja ihmiset ovat saaneet viettää aikaa läheistensä kanssa.

Melkein kaikki Suomalaiset selvisivät normaalisti juhannuksesta. Kaiken lisäksi hengissä!

Avainsanat: juhannuksensatoa, kalansaalista, humalassaörvellystä, panssarikranaatti, juhannushäät

054 Aurinko tuli esille, lopultakin!

Tiistai 13.4.2010 klo 19:26 - yrjöpoeka

Laitoin eilen muutaman koukun järveen, tuli hauki-kalaa mieli. Tänään lähdin kokemaan pyytöjä ja saalista tuli sopivasti. Pönäkkä hauki oli koukussa ja tein siitä ruodottomia fileitä. Nyt vatsa on täynnä haukea ja lisukkeena oli reilusti salaattia. Voi melko tyytyväisenä odotella huomista, nälkä on hieman kauempana.

Järvellä ollessani pilvet alkoivat väistyä ja aurinko paukahti esille. Ajelin kiireesti kotosalle, soitin vakuutusyhtiöön ja ilmoitin, että nyt lähtee moottoripyörä tallista tien päälle. Kyllä sitä pienestä tulee hyvälle tuulelle, aurinko paistaa, moottoripyörän jytinä korvissa ja kuiva maantie edessä! Käväisin kuntakeskuksessa avauslenkin ja huoltoasemalla kahvilla, toivottavasti kelit säilyisivät hyvinä ja pääsisin käymään kokoukset pyörällä. Huomiseksi on kyllä luvattu koleaa keliä ja pini sateen uhka on olemassa.

Vaalirahoitus kohusta ei näköjään pääse millään, eilinen A-studio toi esille uusia sähköposteja asianosaisilta. Samoin MOT – ohjelma toi esille, kuinka keskusta on kytköksissä suuryhtiö Valioon. Nämä kaksi ohjelmaa nähtyään tulee väkisinkin mieleen, että keneltä eniten rahaa saat, sen lauluja laulat! Tänään on sitten puhuttu toisenlaisesta vallankäyttäjästä, Kiljusen matkailusta! Kansanedustajien ainoina virkatoimina näkyy olevan rahanjakajien toiveitten täyttäminen ja jatkuva matkustelu ja aina jossakin vinkuintiassa. Vahingossakaan ei matkustella turhia kotimaassa, vaalikaudella voi törmätä vahingossa äänestäjiin ja heillä voi olla vaikeita kysymyksiä. Näkyvimmät poliitikot ovat todella ryvettyneitä ja heitä ohjaillaan aivan muualta. Kaikkein eniten kommentoimassa on KMS:n Arto Merisalo ja vastaajina aina tukea saaneet.

Toisaalta tämä on oikein hyvä asia, ihmisillä pysyy hyvin muistissa tämä kepulikopla! Sopivasti seuraavien vaalien alla, aloitetaan oikeustoimet eniten ryvettyneitä kohtaan. Toivottavasti ne kuuluisat lautakasat tulevat sitten lopultakin esille.

Näitä sotkuja selvitellessä on pääministeriä myöten todettu sen olleen maan tapa ja tänään myös kaukomatkailija Kiljunen on todennut käytännön olleen aina saman. Pelatessaan vilunkipeliä veronmaksajien rahoilla, he pokkana tekevät toisin kuin sovittu on. Sen jälkeen he vain toteavat kaiken olevan maantapa. Äänestäjät kyllä näkevät sen olevan kepulipeliä ja suurelta osin korruptiota.

Perussuomalaisten osalta tilanne Kainuun piirissä on nyt rauhoittunut ja tilannetta arvioidaan piirin kevätkokouksessa 24.4.2010. Vaalien lähestyminen ja puolueen kasvu tuo myös kasvukipuja. Erilaisia ryhmittymiä ilmestyy koloistaan ja yhteistä niille on hajotustoiminta. Yhteisesti sovittuja asioita ei kunnioiteta ja se ei mielestäni kuulu tämän päivän perussuomalaisuuteen. Vain yhdessä toimimalla ja yhteisiä päätöksiä kunnioittaen, me voimme voittaa tulevat vaalit.

Poikani on toipumassa ja tulehdusarvot ovat jo laskeneet alle 200:n. Kiitokset teille jotka olette tukeneet soitoin ja viestein minua ja perhettäni. Kaikesta on ollut iso apu, ihmisten mukana olo antaa voimaa kohdata sateinen ja sumuinen arki.

Nyt todellakin paistaa aurinko ihmismieleen!

Avainsanat: iskukoukku, kalansaalis, moottoritieonkuuma, vaalirahoituskohujatkuu, matkakuume, vinkuintia, hallitusonkorruptoitunut, kasvukipuja, hajotustoiminta,